Дино Ден Шкода Форум Проспийд София 16.03.18

Теми свързани с организацията и провеждането на срещи на ŠKODA ФОРУМ България
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Дино Ден Шкода Форум Проспийд София Предварително Преброяване

Мнение от dimibo »

Ето и на Фурията :)
Изображение
Изображение
Günter Stg 1
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

A Искрен?
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

vermeer написа:A Искрен?
Той търкаше колите за Феста , и пропусна меренето ;)
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

На Микре бях [smilie=sarcastic.gif]
Не мерих.
Април месец.
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Малко да обобщим и анализираме нещата.

1. Различието на това Дино спрямо ролер Дината е Липсата на Джанта и Гума при замерването и това дава няколко предимства:
- Сцеплението тук е 100 процентово. Шлиците са монтирани към главините и така Няма как да има приплъзване и буксуване. По този начин няма как да има загубена мощност, която да даде грешни резултати.
- Дори и да приемем, че сцеплението при едно Валцово Дино е на 100 процента също, там има други фактори, които влияят на резултата....... Налягане на Гумите, Разлика в Диаметъра на Гумата, Разлика в Тегло на Джантата и Гумата, Разлика в Ширината на Гумата и въобще всичко свъзано с Комплекта - Гума - Джанта. Всички тези параметри водят до разлика в измерената мощност.
- Стегнатостта на коланите при Валцовите Дина също променя резултата.

2. Когато се вземат Конските сили и Нютоните е добре да се взема средната стойност от всички рънове или средната от най-силния и най-слабия. АПР например така ги дават в Официалният си сайт. Графиката на Конете и Нютоните е осреднена от мултирънове на техния Динапак. Например при мен от 303.7 и 306.5 имам 305.1Кв или това са 415к.с.

3. Стойностите измерени при Динапак Хъбовете са Директно предадената мощност от Коляновия Вал към Модулите. Тук имаме минимални загуби, които се дължат на Трансмисията. Това TCF което виждате на графиките е трансмишън корекшън фактор.
Идеята е ако знаеме точно какви са загубите в трансмисията да се сложи и графиката да даде директно Fly Wheel Power или Маховик както си и пише горе. При нас този фактор е 1, което значи че загуби не са слагани. Т.Е. при нас са Реалните стойности на главини.

4. В предварителния разговор с Г-н Златков стана въпрос за тези загуби. Той твърдеше, че загубите за една ръчна скоростна кутия са около 5-6 процента, защото контактът между две зъбчатки имал максимум 95-97 процента КПД. Т.е. поне 3-5 процента загуба. При ДСГто трябва 7-8 процента да слагаме в такъв случай. Аз не мога да кажа дали това е вярно или не, но за мен измерените стойности на главините са Реални стойности, а добавените загуби са Оптимистични стойности. Ако се слагат някакви загуби при Хъбовете, за Ръчките максимум 3 процента, а за ДСГто максимум 5 процента се добавят.
По друг начин казано....... Аз предпочитам Колата ми да Даде 415к.с. на Главини, да не слагам загуби и дори да махна тези 15к.с. и тогава със Сигурност мога да кажа, че Имам 400 коня Шкода, вместо да си Купя Ягуар 400к.с. и той да Даде 370к.с. на Главини и да му сложат 8 процента Загуби, че да ги Докараме 370/0.92=402к.с.

Това подчертаното ще го потвърдя и с Реален Пример с моята Шкода.
Измерените стойности на Хъбовете на Главини при мен са
415к.с. 593Нм
Измерените стойности при Келеша на Диноджета на Гуми при мен са
356к.с. 516Нм

Ако при Келеша сложа загуби 16 Процента както Той твърдеше, че се слагат на Нашите Шкоди, тогава имаме 356/0.84=424к.с Двигател 516/0.84=614Нм Двигател
Ако сложа на 415к.с. Главини 3 процента Загуби имаме 415/0.97=428к.с. Двигател
593/0.97=612Нм Двигател
Излиза, че Келешът е бил на 100 процента прав, защото нещата напълно съвпадат.

Ако сложим по-малко загуби при стойността на гуми или 14 процента, това значи 356/0.86=414к.с. Двигател 516/0.86=600Нм Двигател
Тук стойностите съвпадат с тези на Главините и няма нужда при хъбовете да добавям загуби.
Отделно стокови нашите коли дават на Двигателното Дино на Унитроник 244к.с.
Там няма грешка вече.
Келешът стокова моята е мереше 210к.с което при 14 процента точно даваше 210/0.86=244к.с.

За мен 14 процента загуби и измерената стойност на главините е Реалната мощност на колата, а добавянето на 16 процента при гумите загуби и 3 процента при главините загуби е Оптимистичната мощност.

Качвам Две графики на които се виждат:

1. На първата двата Ръна от сега. Долу са стойностите от сегашните два ръна.
2. На втората пак двата Ръна от сега със 76.2 Генерацията с четирите от миналата година с 63.5 Генерацията, но Долу са стойностите на един миналогодишен и един сегашен рън. Вижда се, че имам 11Квата и 9Нм повече пикова мощ и повече мощ след 4800-5000 обоборота. До 3000 оборота обаче имам леко намаление в мощността. Идеално онагледяване как по-голямото Фи дава във високите и отнема в ниските.
H7089_2018_01.jpg
H7089_2018vs2017_01.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Ами остава само да ги сравним на пътя как се представят [smilie=search.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

The Hooligan написа: Ами остава само да ги сравним на пътя как се представят
Винаги готов. Разбираме се и действаме при първа възможност.

Между другото имаш.
324Кв или това са 440к.с и 527Нм.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Kaзах ви,че всичко което помага като мощност във високите обороти като (по голямо турбо,по освободена генерация,по голям колер,декат пайп т.н.),пречи при ниските.
Мадже,защо да се сравняват несравними автомобили? Проектите са коренно с различни концепции и замисъл предполагам. Едната е ежедневка с оем турбо с плавна мощност,равномерно разпределена в целия работен диапазон,другата е с тунинг турбина ,взривяваща се във високите обороти и горяща 30 на сто(по думи на брат ти)брутална магистрална бегачка. Много ясно е,че ще изпревариш Иван.
Мери се с Искрен.Неговия проект,стана подобен на твоя.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

vermeer написа: A Искрен?
Искрен не дойде, защото си измисли ред причини.
Много се ядосах, защото го е бил решил още преди няколко дни, но не ми каза.
Самуил ме предупреди, но аз не вярвах.
До последно се направи на луд и ме лъга, успал се бил, късно тръгнал, сутринта в уговорения час още на Микре бил и движел леко в ЛАГ режим [smilie=sarcastic.gif] а и дори не ми каза, че въобще не смята да идва, а Краси от Русе с РС двойката ми съобщи това към 15.00 часа.
Въобще Лузърпулска работа.
Мислех даже да си тръгна и никави Фестове и Боримечки да не ходя, но бързо ми минава.
Сега съм му подготвил песничка, която ще му пеем на плажа в Гърция. Мислех да му я спестя, но вече НЕ [smilie=punish.gif]
Тъпо стана, защото Искреновата е най-мощната Шкода във Форума и заедно със на Самуил Стрелата са Двете Шкоди от общо Шестте Форумни с над 300 к.с. мощност.
Имаше голям интерес от цялата колегия, но УВИ........

Въобще не подценявам Проектите на Останалите колеги къде мериха и ги поздравявам за резултатите.
Димитър и Ники например имат чудесните 184 при Димитър и 189 к.с. при Ники, мощност на Дизелите и завидните при Димитър 464Нм. Краси даде 250к.с. със Стоковото турбо и Стокови дюзи на РС Двойката.

Щеше да е много Маниашко да имаме Данни от въпросните Шест.
Трите от тези Шест бяха там, Милчовата по обективни причини нямаше как да дойде, но Искрен и Самуил можеха, а не дойдоха. Самуил се отказа седмица преди събититето, а Искрен до последно лъга.

Сега през Април Милчовата ще е готова, на Самуил крайно време е да дойде въпросната карбонова кутийка и заедно с Гегата да се грабват и на Проспийд. Хем Три коли са само и ще минат бързо. Аз също мога пак да направя една София и малко Гернани да направим Тежката Категория включая и Маджовата Естествено. [smilie=yahoo.gif]
@bega4kata каза:
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

La Furia Roja написа:......... и малко Гернани да направим Тежката Категория включая и Маджовата Естествено. [smilie=yahoo.gif]

НапраО ги убиваааааааааааааам! Пръскам! [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Каталясал,
Аз пак те питах, кога до момента си казал нещо/ хрумнало ти е и не съм ти угодил на акъла.
Още в първи пост съм писал, ако имам възможност.
Не станах в 3, станах в 4ч. Когато Маджо идваше в 9 и 30, бях на МИКРЕ (дето ме бъзика). Маджо каза- ВЛИЗАМ.
10 и 30 ви звъннах и Маджо вика- СЕГА Я ПОЧВАТ.
Аз си правя сметка- 11 излиза, аз влизам- ще стане 13часа.
Реално, аз съм си виновен, колата на Маджо е изисквала повече работа, другите бързо са минали.
Аз оше първият път казах, че приоитет ми е ФЕСТа.
Митачето чаках , да си остави колата, защото беше на работа, аз я взех на паркинга , аз я мих и вкарахме и оравяхме с Боби Радев. Моята кола - 4 часа.
Кое по напред.
И какво се разбрахме?
ЦСКА...като ви изтърсват пак Април, отиваме, меря, гернан и гледаме мача.
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

La Furia Roja написа: Сега съм му подготвил песничка, която ще му пеем на плажа в Гърция. Мислех да му я спестя, но вече НЕ [smilie=punish.gif]
Аз не смятам да му говоря,камо ли да му пея...
Ще говоря само с Монито и Пламито.
Той си знае защо.

Иване,на теб съм ти обещал,че като дойде(ако изобщо дойде),ще отидем да я замеря на това дино.Аз обещанията си ги спазвам.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Чакам вА [smilie=beach.gif]
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

BlackPearl написа: ЦСКА...като ви изтърсват пак Април, отиваме, меря, гернан и гледаме мача
Само трябва да изберем правилния мач, че ако Тире София се водят домакини може на родния им стадион в Микре да се играе. Можеш тогава спокойно да се успиш :) Няма да закъснееш [smilie=kiss3.gif]
@bega4kata каза:
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

bega4kata написа: Мадже,защо да се сравняват несравними автомобили? Проектите са коренно с различни концепции и замисъл предполагам. Едната е ежедневка с оем турбо с плавна мощност,равномерно разпределена в целия работен диапазон,другата е с тунинг турбина ,взривяваща се във високите обороти и горяща 30 на сто(по думи на брат ти)брутална магистрална бегачка. Много ясно е,че ще изпревариш Иван.
Мери се с Искрен.Неговия проект,стана подобен на твоя.
Човек спри да пишеш наизуст! Грам идея нямаш как ускорява кола с EFR 6758. Нали си наясно, че това турбо е с физически размери на колелата е по-малки от гаретско 2871? Сигурно и като разбереш пак ще кажеш на черното - бяло... Да не говорим, че преходния риспонспри него е основна характеристика и няма как да го видиш това на графиката.

Какви високи, какви 5 лв., Маджо ясно ти написа, че има 2.2 бара при 3800 оборота и то на 1.8Т. Ти сериозно си загубил почва под краката си и си се вглъбил в собственото си пеене (не че не знаем, че е така де) ако не можеш да оцениш какво означава горния резултат.

Поздравявам всики кауфландки:
Powerband.jpg
Ако искате да сравнявате "несравними коли" - напълно е възможно смята се се площа под кривата и те на... това вече ще са любопитни резултати.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от vermeer на 20.03.2018, 22:12:46, променено общо 5 пъти.
Публикувай отговор

Обратно към “Срещи на Шкода Фенове”