Дисплеят на Болерото се прецака.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

1. Още на петия месец след като купих колата ми направи впечатление, че дисплеят на Болерото както работи, просто изгасва. Няма никой. Копчетата не са активни. Нищо. Радиото работи и от волана можеш да сменяш станции, да усилваш, да прехвърляш, да пускаш музика ако имаш карта. Просто Дисплеят не работи. Така 10-15 минути и после пак си тръгва. Направи ми го няколко пъти, после 1 година без проблеми. После пак го направи. После 1-2 години добре.

2. Когато го направи за пръв път беше зима и доста студено. Помислих, че може от температурата нещо да не дава добър контакт.
Тази година през Септември ми го направи на морето. Колата беше стояла на паркинг 5-6 дни и когато я запалих за да тръгна към Шумен, дисплеят не се включи и така до Шумен.
После на другия ден на градско каране се включи, пак изключи и така отидох в Еуратек.
Демонтираха панела, проверяваха някакви връзки, 1 час не можаха въобще да го включат, после заработи и 2-3 месеца нямаше грижи. Сега от 2 седмици никой няма.
Няма Дисплей. Грешки не светят. Просто нищо.
Записъл съм пак Час в Еуратек след Нова Година.
Казаха ми че и Акумулаторът ми бил за зареждане.
За Болерото пък щели да го Реинсталират.
Странна работа, за момента не е ясно какъв е проблемът.
Колата си пали без проблем. Не съм усетил Акумулаторът нещо да е слаб.
Ако го заредим и Болерото тръгне , значи нещо защитно е това изключване.
Ако не тръгне ще се търси проблема.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Не е от Акумулатора.
То и моето 2 пъти ми е гаснало. После само се оправя.Единия път се бях уговорил с ЕТ, но то се оправи докато пътувах натам.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Иване, сам можеш да си провериш на колко % е акумулатора.
Като влизаш в колата, без да даваш контакт (ключа да не е вкаран), задържаш 0.0 та на таблото около 5 секунди и ще ти покаже на колко % е.

П.С: При мен до сега се е случвало 1 път. Тогава си бях включил телефона с usb-то. Изгасна ..., нищо не се чуваше. Извадих телефона, пак не тръгваше. Спрях, изгасих, излязох- загкючих, чаках 4-5мин, отключих и запалих. Тръгна и това беше.
Слагал съм после телефона 4-5 пъти, но аз като цяло избягвам да си слагам телефона с usb порта.
Даже тогава със Сами си бях говорил и той ми беше споделил, че му изгаснало, ама като тръгнал към ЕТ се оправило.
Явно има някакъв бъг.
Може да се изложа, но да питам: Да не вземат да ъпдейтнат СОФТ-а ти, че после да трябва да ходиш до Овърдрайв.
Защото, мисля, Тошко беше казал(може и да греша), че като се ъпдейтва, ъпдейтват всичко като за по-лесно, а не само отделен елемент- като Болерото?
Имаше примерно ъпдейти на климатроник при един авер с Ауди(бат Краси), после трябваше да ходи до Сами, пак да го ремапва.

Примерно:
В упдейт портала: http://updateportal.skoda-auto.com/
Има ъпдейт за моя номер, но Тошко ми каза (пак по спомен), че се ъпдейтва, само ако имам проблем или бъг.
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Само да не тръгне към Съдиево [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

BlackPearl написа: Може да се изложа, но да питам: Да не вземат да ъпдейтнат СОФТ-а ти, че после да трябва да ходиш до Овърдрайв.
Защото, мисля, Тошко беше казал(може и да греша), че като се ъпдейтва, ъпдейтват всичко като за по-лесно, а не само отделен елемент- като Болерото?
Имаше примерно ъпдейти на климатроник при един авер с Ауди(бат Краси), после трябваше да ходи до Сами, пак да го ремапва.
Еуратек знаят как са нещата. Такава простотия не вярвам да направят.
Ако ще ъпдейтват всичко тряя до София да я карам после на платформа.
Сложно много става.
Имам такива притеснения по принцип.

Това как се проверява акумулатор не го знаех.
Благодаря.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

С две думи Ванко, време е за ъпдейт на медията плюс камера за заден ход ;)
Магистрала няма финал ....."masterOne"
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Софта се ъпдейтва за всеки модул отделно. До сега не ми е идвала кола с такъв проблем, като се върна на работа след нова година ще видя информациите. Само на Марто от Бургас съм ъпдейтвал Болерото, защото много засичаше и се бъгваше тъча. След ъпдейта направо литна.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Предната зима на един познат суинга от ниски температури не искаше да включи въобще дисплея. След няколко минути светна и беше ресетнал всички индивидуални настройки. От тогава не се е оплаквал.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

Днес вече имам работещ дисплей [smilie=yahoo.gif] [smilie=yahoo.gif]
Както знаете, от началото на Декември 2017 Дисплеят на Болерото тотално умря. Черна картинка, Няма никой.
Ходих в Еуратек след Нова Година, махаха го, слагаха го, не заработи.
Пробваха с друг дисплей........и с него не работеше.
Прецениха, че е от самото Болеро и казаха, че Панелът е за смяна.
Поръчаха го, чакахме го и преди 1 месец пристигна и го сложихме.
Заработи, но Частично. Имаше само Функциите Радио и СИМ Карта.
Т.Е. Само музиката можех да контролирам. Нищо друго не бе активно.
Трябвало друг панел, този не се възприемал нещо от електрониката.
Новият, т.е. Вторият нов панел пристигна преди 10 дни, днес имах време, ходих и го монтираха. Сега вече всичко работи. Много е хубаво да Ти работи дисплеят. [smilie=sarcastic.gif]

Доста време отне докато чакахме новите Панели, но Еуратек Варна си свършиха работата.
Всичко си мина по Гаранция. Не са ми взели, дори и лев.
@bega4kata каза:
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

Айде, Честито!
Най-хубавото на колата е, като има гаранция! [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Ай ся да чуем пак как ЕТ не признават гаранции и не вършат нищо и т.н....
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Никой не е казал такова нещо.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
batzarov

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3 TDI 2.0 combi Elegance/Edition, Seat Leon FR 1.8 TSI

Мнение от batzarov »

При мен болерото при студено време няколко пъти ми забива. Тъча не работи и бутоните на волана не функционират. Имам го на клип. Оправя се след ристарт на колата, но трябва да се изчака 10 мин. преди повторното запалване.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

batzarov написа: При мен болерото при студено време няколко пъти ми забива. Тъча не работи и бутоните на волана не функционират
При мен така започнаха проблемите. При студено време. Сутрин от гаража като я извадех.
Не че в гаража е студено, в смисъл колата никога не е стояла отвън на студ. Просто дисплеят не работи. По някое време сам си светваше и тръгва. После пък може да изгасне. Копчетата на волана, обаче никога не бяха отказвали при мен.
@bega4kata каза:
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Е ся вече колегата batzarov, ако не я засили от Витиня те па на [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от igeorgiev82 на 11.03.2018, 11:05:10, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”