Октавия 3 проблем със завихрянето на вода при дъжд около огледалата

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

ssiliev написа:Извинявам се за реакцията, ама тази ужасия с водните стичания може да се предотврати по следния начин:
- Преди да се тръгне от съответната автомивка(поне така си мисля) да се духа със сушоар във всяка една от фугите по купето на колата - минимум по две-три минути.
Мисля, че 90% от случаите, шофьорите които държат на външния вид на колата си и все пак не полагат допълнителни вакси и лосиони след всяко къпане, като се приберат от автомивката забърсват допълнително тези стечки с влажна микрофибърна кърпа и отиват да си пият кафето/бирата или там каквото е. [smilie=pardon.gif]

Ай стига бе. Да вземем и във фугите да почнем със клечки за уши да бъркаме.
Това е несериозно. Има проблемеми с тези неща при О3 и вие се опитвате на черното да кажете бяло.
Нали за това е този форум да се дискутират тези неща. Колегата много ясно ги е описал и дал примери и снимки. А вие се опитвате да го убедите, че не е така. То фенове фенове ама когато нещата са обективни не може да си кривим душата.
Подобен проблем с цапането на всички стъкла го имам при Дъстъра и много ме дразни. При дъжд от Варна до София се налага да спирам по-няколко пъти да чистя прозорци и огледала. За мен това е проблем и недостатък и ме дразни.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Няма кола, на която фуги или странични огледала да не хвърлят вода, след автомивка.
Наистина, това с водата по страничните прозорци е много лошо като дизайн и създава неудобство.
Изображение
Аватар
batzarov

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3 TDI 2.0 combi Elegance/Edition, Seat Leon FR 1.8 TSI

Мнение от batzarov »

Архимандрит Дионисий написа:
ssiliev написа:Извинявам се за реакцията, ама тази ужасия с водните стичания може да се предотврати по следния начин:
- Преди да се тръгне от съответната автомивка(поне така си мисля) да се духа със сушоар във всяка една от фугите по купето на колата - минимум по две-три минути.
Мисля, че 90% от случаите, шофьорите които държат на външния вид на колата си и все пак не полагат допълнителни вакси и лосиони след всяко къпане, като се приберат от автомивката забърсват допълнително тези стечки с влажна микрофибърна кърпа и отиват да си пият кафето/бирата или там каквото е. [smilie=pardon.gif]

Ай стига бе. Да вземем и във фугите да почнем със клечки за уши да бъркаме.
Това е несериозно. Има проблемеми с тези неща при О3 и вие се опитвате на черното да кажете бяло.
Нали за това е този форум да се дискутират тези неща. Колегата много ясно ги е описал и дал примери и снимки. А вие се опитвате да го убедите, че не е така. То фенове фенове ама когато нещата са обективни не може да си кривим душата.
Подобен проблем с цапането на всички стъкла го имам при Дъстъра и много ме дразни. При дъжд от Варна до София се налага да спирам по-няколко пъти да чистя прозорци и огледала. За мен това е проблем и недостатък и ме дразни.
Благодаря за коментара!
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

batzarov написа:
bondo написа:Абе цапането на джама ще го преживея,ама това недоразумение отпред на фейслифта,трудно [smilie=sarcastic.gif]
За 4те фара на фейслифта ли говориш? [smilie=fool.gif]
Точно това има предвид. Обаче никаква липса на вода по страничните стъкла не компенсира тая муцуна :)
bega4kata написа:Интересно,що да го няма при фл.
Къде е разликата?
Като беше показал Емо, линията на капака е друга. Струята се отвежда по-ниско. Отделно, май има и улеи за отвеждане на водата в двата края на предното стъкло. Взели са мерки.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Не вярвам.

А за калната вода между бронята и калника, слагате едно дунапренче самозалепващо тъничко в тази част и така завивате. Двете болтчета които съм показал.
Мързеривия начин е през фара (само го разхлабвате да мърда) и няколко винтчета на предната част на подкалника.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
batzarov

Шкода Новак

Мнение от batzarov »

Опел 2002 г има решение за отвеждане на водата и оптимална аеродинамика!
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Мнение от bondo »

не си личи много на видеото,но си завихря здраво водата при по-висока скорост.
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Мнение от bobo80 »

При 120км/ч и пет минути по- късно на светофар
Аватар
batzarov

Шкода Новак

Мнение от batzarov »

bondo написа: не си личи много на видеото,но си завихря здраво водата при по-висока скорост.
Да, при градско каране до 70 км.ч не се усеща много! Над 100 при силен дъжд са буквално реки!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Трябва 2 една фл и една красива ,да карат една след друга(до друга),и да се заснима.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
fancko

Škoda Фен²

Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG

Мнение от fancko »

bega4kata написа: Трябва 2 една фл и една красива ...
Значи две ФЛ-ки да карат една след друга... [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

batzarov написа:
bondo написа: не си личи много на видеото,но си завихря здраво водата при по-висока скорост.
Да, при градско каране до 70 км.ч не се усеща много! Над 100 при силен дъжд са буквално реки!
При силен дъжд и при над 100км/ч на практика страничните джамове едва ли ги гледаш особено. Аз и мотор съм карал при порой и освен да гледам напред и чат пат назад (ако съм с колата де), нищо друго не ме интересува :)

Не съм забелязал при фейслифта да го има този проблем, както и това с бронята или парното - но аз съм още в процес на опознаване на колата - даже напоследък и не я карам.
Във връзка с коментара ти за цената на колата - за мен 45-50к лева за тази/такава кола не са много...даже мисля, че са малко... Виж, ако съм дал 100-150к или нагоре пари - тогава вече ще мрънкам за всяко дребно нещо, което забележа :)

И за да не съм капо (понеже и аз съм леко взискателен и критичен) - мен ме дразни, че ми се стича стопеният сняг от покрива, през центъра на предния прозорец (особено като натисна спирачка), както и че на централния стоп нямам реотани, да стопяват снега върху него... а да - и че като е голям студ и ми трябва ледочистачката не мога да отворя капака на резервоара да я извадя, защото обикновено е замръзнал - та по тоя повод подобрих "симпли клевър" решението на шкода и си я държа вътре в колата :)
Аватар
batzarov

Шкода Новак

Мнение от batzarov »

redalex написа:
batzarov написа:
При силен дъжд и при над 100км/ч на практика страничните джамове едва ли ги гледаш особено. Аз и мотор съм карал при порой и освен да гледам напред и чат пат назад (ако съм с колата де), нищо друго не ме интересува :)

Не съм забелязал при фейслифта да го има този проблем, както и това с бронята или парното - но аз съм още в процес на опознаване на колата - даже напоследък и не я карам.
Във връзка с коментара ти за цената на колата - за мен 45-50к лева за тази/такава кола не са много...даже мисля, че са малко... Виж, ако съм дал 100-150к или нагоре пари - тогава вече ще мрънкам за всяко дребно нещо, което забележа :)

И за да не съм капо (понеже и аз съм леко взискателен и критичен) - мен ме дразни, че ми се стича стопеният сняг от покрива, през центъра на предния прозорец (особено като натисна спирачка), както и че на централния стоп нямам реотани, да стопяват снега върху него... а да - и че като е голям студ и ми трябва ледочистачката не мога да отворя капака на резервоара да я извадя, защото обикновено е замръзнал - та по тоя повод подобрих "симпли клевър" решението на шкода и си я държа вътре в колата :)
Колкото до цената, О2 със същата спецификация на двиг и оборудване струваше 37 к.- селекшън оферта с ДДС. Това беше добра цена и нямах оплаквания. Сега мисля, че за блзо 10 к отгоре получаваш по премиум визия и салон, но за сметка на лоша ергономия и сбъркана функционалност. Факт е, че за VW и Audi напр. трябва да приготвиш двойна сума пари от споменатата!
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Мнение от bondo »

Всички коли го имат този проблем със стичането на снега. Само да попитам,кога съм коментирал цената на колата,че не помня? [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

batzarov, щом е такава голяма драмата,продай колата и си вземи нещо по-луксозно.Октавията е бюджетна марка.Вземи си Ауди или БМВ,но не мисли,че там всичко е перфектно ;) ."Само горчилката" от двойните пари е по голяма.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”