Octavia 3 Фейслифт 2017
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- TSI-LK
- Гараж: TDI
Octavia 3 Фейслифт 2017
Аз лично нямам идея дали съществува при мен такова нещо или не.
Как бих могъл да проверя?
Как бих могъл да проверя?
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Octavia 3 Фейслифт 2017
"Предните Full LED фарове (наричани по-долу само системата) се грижат на базата на данните за пътуването автоматично за най-добрия светлинен конус пред автомобила.TDI-RS написа:Как бих могъл да проверя?
Системата работи автоматично в следните режими: градско, извънградско, магистрала и лошо време."
Разгледайте ръководството. Ще са ви интересни разни неща.
- TSI-LK
Octavia 3 Фейслифт 2017
Може би аз защото да не ползвам автоматичния режим, а си карам само на 0-1-0.
Но ще тествам, звучи супер яко.
Точно при тези скорости ми се иска фаровете да осветяват два метра напред!
Но ще тествам, звучи супер яко.
Точно при тези скорости ми се иска фаровете да осветяват два метра напред!
- redalex
- Гараж: i3
Octavia 3 Фейслифт 2017
Днес гледах менюто - нямам нищо за фаровете като настройки освен да му дам да коригира светлината при дъжд или не.
Дали това е свързано с трите режима? (Градско/извънградско/магистрала?)
Дали това е свързано с трите режима? (Градско/извънградско/магистрала?)
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Octavia 3 Фейслифт 2017
При мен има голямаразлика в поведението на фаровете /ръчен и auto/. Дори на магистрала като почнат да ми примигват насреща знам че трябва да намаляTDI-RS написа:Може би аз защото да не ползвам автоматичния режим, а си карам само на 0-1-0.
Но ще тествам, звучи супер яко
При мокра настилка отново фаровете работят различно. Аз също се оплаквах от ниски фарове първата седмица но после включих auto и всичко си е ОК
Предполагам и с FL ще има подобна разлика в режимите
- TSI-LK
Octavia 3 Фейслифт 2017
Вчера карах на Auto.
Ами наистина се вдигат фаровете. Не мога да кажа при какви скорости, но определено дори на дълго с прилична скорост може да се кара само на къси.
ВАГ с LED фаровете наистина са направили сериозна крачка, Октавията просто има забележително осветяване!
Ами наистина се вдигат фаровете. Не мога да кажа при какви скорости, но определено дори на дълго с прилична скорост може да се кара само на къси.
ВАГ с LED фаровете наистина са направили сериозна крачка, Октавията просто има забележително осветяване!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Octavia 3 Фейслифт 2017
Те и при ксенона се вдигат със скороста, че даже и завиват!
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- TSI-LK
Octavia 3 Фейслифт 2017
Завиването не ми е драма.
При ЛЕД фаровете има едно допълнително ЛЕД-че обособено в нещо като рефлектор и то играе ролята на завиващите фарове.
При това даже е по - яко, защото разширява основния сноп от светлина.
Имал съм А6 със завиващ ксенон, и освен лупите да вибрираха, особено голям плюс не се усещаше.
При ЛЕД фаровете има едно допълнително ЛЕД-че обособено в нещо като рефлектор и то играе ролята на завиващите фарове.
При това даже е по - яко, защото разширява основния сноп от светлина.
Имал съм А6 със завиващ ксенон, и освен лупите да вибрираха, особено голям плюс не се усещаше.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Octavia 3 Фейслифт 2017
То при бавните завои пак си има допълнителни светлини да разширяват завоя в светлина
Че и по 2 на страна.
GUNTER SERVICE

- miro
Octavia 3 Фейслифт 2017
Аз пък имам следния въпрос - на Йетито на предните врати долу има малка лампичка, която много удобно свети вечер при отваряне на вратата и светлината е достатъчна, за да видиш къде стъпваш...на моята Октавия на мястото има червен светлоотразител, който не виждам да свети...а вече няколко пъти попадам на предложения за смяна на оригиналната светлина там с мощни диоди за още по-силно осветяване? Та чудя се така ли е при О3 FL или има значение точната модификация?
- plamenbv
- Гараж: Octavia 3 1.8TSI 6MT
Octavia 3 Фейслифт 2017
Явно има значение от модификацията, защото при мен (ниво Vision) този червен светлоотразител свети. Отделно от това, имам светлини в страничните огледала, които осветяват пространстово отстрани на предните и (донякъде) задните врати, така че пак се вижда къде стъпваш. Много е удобно вечер, ако си спрял на тъмно - отпред светят фаровете, отстрани огледалата, а отзад - светлините на номера и общо-взето имаш достатъчно светлина около колата.
На предишната ми кола (отново VAG) нямах т.нар. "светлинен пакет" и точно като теб имах просто светлоотразители във вратите. Поръчах си от китайците комплект плафони с окабеляване и съответните пинове. Разглобих вратите, монтирах ги (plug and play), активирахме ги с VCDS и светлината се появи. Вероятно и на О3 има възможност да се направи, но ако твоята е гаранционна, мисля, че няма да е опция това.
На предишната ми кола (отново VAG) нямах т.нар. "светлинен пакет" и точно като теб имах просто светлоотразители във вратите. Поръчах си от китайците комплект плафони с окабеляване и съответните пинове. Разглобих вратите, монтирах ги (plug and play), активирахме ги с VCDS и светлината се появи. Вероятно и на О3 има възможност да се направи, но ако твоята е гаранционна, мисля, че няма да е опция това.
-
Motorhead
- Гараж: Октавия 3
Octavia 3 Фейслифт 2017
Само VRS имат светлина там доколкото знам.miro написа:Аз пък имам следния въпрос - на Йетито на предните врати долу има малка лампичка, която много удобно свети вечер при отваряне на вратата и светлината е достатъчна, за да видиш къде стъпваш...на моята Октавия на мястото има червен светлоотразител, който не виждам да свети...а вече няколко пъти попадам на предложения за смяна на оригиналната светлина там с мощни диоди за още по-силно осветяване? Та чудя се така ли е при О3 FL или има значение точната модификация?
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Octavia 3 Фейслифт 2017
Не е вярно,че само на vRS-а свети.Моята си свети.Мисля,че идва с пакет"Амбиентно осветление"Motorhead написа:Само VRS имат светлина там доколкото знам.miro написа:Аз пък имам следния въпрос - на Йетито на предните врати долу има малка лампичка, която много удобно свети вечер при отваряне на вратата и светлината е достатъчна, за да видиш къде стъпваш...на моята Октавия на мястото има червен светлоотразител, който не виждам да свети...а вече няколко пъти попадам на предложения за смяна на оригиналната светлина там с мощни диоди за още по-силно осветяване? Та чудя се така ли е при О3 FL или има значение точната модификация?
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Octavia 3 Фейслифт 2017
Не съм се заглеждал на моята, но както се каза по-горе, колата е доста осветена.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
-
Motorhead
- Гараж: Октавия 3
Octavia 3 Фейслифт 2017
Да така е.igeorgiev82 написа:Не е вярно,че само на vRS-а свети.Моята си свети.Мисля,че идва с пакет"Амбиентно осветление"Motorhead написа:Само VRS имат светлина там доколкото знам.miro написа:Аз пък имам следния въпрос - на Йетито на предните врати долу има малка лампичка, която много удобно свети вечер при отваряне на вратата и светлината е достатъчна, за да видиш къде стъпваш...на моята Октавия на мястото има червен светлоотразител, който не виждам да свети...а вече няколко пъти попадам на предложения за смяна на оригиналната светлина там с мощни диоди за още по-силно осветяване? Та чудя се така ли е при О3 FL или има значение точната модификация?