Octavia 3 Фейслифт 2017

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от TSI-LK »

Аз лично нямам идея дали съществува при мен такова нещо или не.
Как бих могъл да проверя?
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от todor87 »

TDI-RS написа:Как бих могъл да проверя?
"Предните Full LED фарове (наричани по-долу само системата) се грижат на базата на данните за пътуването автоматично за най-добрия светлинен конус пред автомобила.
Системата работи автоматично в следните режими: градско, извънградско, магистрала и лошо време."

Разгледайте ръководството. Ще са ви интересни разни неща.
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от TSI-LK »

Може би аз защото да не ползвам автоматичния режим, а си карам само на 0-1-0.
Но ще тествам, звучи супер яко.
Точно при тези скорости ми се иска фаровете да осветяват два метра напред!
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от redalex »

Днес гледах менюто - нямам нищо за фаровете като настройки освен да му дам да коригира светлината при дъжд или не.
Дали това е свързано с трите режима? (Градско/извънградско/магистрала?)
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от TheSaint »

TDI-RS написа:Може би аз защото да не ползвам автоматичния режим, а си карам само на 0-1-0.
Но ще тествам, звучи супер яко
При мен има голямаразлика в поведението на фаровете /ръчен и auto/. Дори на магистрала като почнат да ми примигват насреща знам че трябва да намаля [smilie=sarcastic.gif]
При мокра настилка отново фаровете работят различно. Аз също се оплаквах от ниски фарове първата седмица но после включих auto и всичко си е ОК
Предполагам и с FL ще има подобна разлика в режимите
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от TSI-LK »

Вчера карах на Auto.
Ами наистина се вдигат фаровете. Не мога да кажа при какви скорости, но определено дори на дълго с прилична скорост може да се кара само на къси.

ВАГ с LED фаровете наистина са направили сериозна крачка, Октавията просто има забележително осветяване!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от bega4kata »

Те и при ксенона се вдигат със скороста, че даже и завиват!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от TSI-LK »

Завиването не ми е драма.
При ЛЕД фаровете има едно допълнително ЛЕД-че обособено в нещо като рефлектор и то играе ролята на завиващите фарове.
При това даже е по - яко, защото разширява основния сноп от светлина.
Имал съм А6 със завиващ ксенон, и освен лупите да вибрираха, особено голям плюс не се усещаше.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от bega4kata »

То при бавните завои пак си има допълнителни светлини да разширяват завоя в светлина ;) Че и по 2 на страна.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
miro

Škoda Фен

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от miro »

Аз пък имам следния въпрос - на Йетито на предните врати долу има малка лампичка, която много удобно свети вечер при отваряне на вратата и светлината е достатъчна, за да видиш къде стъпваш...на моята Октавия на мястото има червен светлоотразител, който не виждам да свети...а вече няколко пъти попадам на предложения за смяна на оригиналната светлина там с мощни диоди за още по-силно осветяване? Та чудя се така ли е при О3 FL или има значение точната модификация?
Аватар
plamenbv

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3 1.8TSI 6MT

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от plamenbv »

Явно има значение от модификацията, защото при мен (ниво Vision) този червен светлоотразител свети. Отделно от това, имам светлини в страничните огледала, които осветяват пространстово отстрани на предните и (донякъде) задните врати, така че пак се вижда къде стъпваш. Много е удобно вечер, ако си спрял на тъмно - отпред светят фаровете, отстрани огледалата, а отзад - светлините на номера и общо-взето имаш достатъчно светлина около колата.

На предишната ми кола (отново VAG) нямах т.нар. "светлинен пакет" и точно като теб имах просто светлоотразители във вратите. Поръчах си от китайците комплект плафони с окабеляване и съответните пинове. Разглобих вратите, монтирах ги (plug and play), активирахме ги с VCDS и светлината се появи. Вероятно и на О3 има възможност да се направи, но ако твоята е гаранционна, мисля, че няма да е опция това.
Motorhead

Škoda Фен

Гараж: Октавия 3

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от Motorhead »

miro написа:Аз пък имам следния въпрос - на Йетито на предните врати долу има малка лампичка, която много удобно свети вечер при отваряне на вратата и светлината е достатъчна, за да видиш къде стъпваш...на моята Октавия на мястото има червен светлоотразител, който не виждам да свети...а вече няколко пъти попадам на предложения за смяна на оригиналната светлина там с мощни диоди за още по-силно осветяване? Та чудя се така ли е при О3 FL или има значение точната модификация?
Само VRS имат светлина там доколкото знам.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от igeorgiev82 »

Motorhead написа:
miro написа:Аз пък имам следния въпрос - на Йетито на предните врати долу има малка лампичка, която много удобно свети вечер при отваряне на вратата и светлината е достатъчна, за да видиш къде стъпваш...на моята Октавия на мястото има червен светлоотразител, който не виждам да свети...а вече няколко пъти попадам на предложения за смяна на оригиналната светлина там с мощни диоди за още по-силно осветяване? Та чудя се така ли е при О3 FL или има значение точната модификация?
Не е вярно,че само на vRS-а свети.Моята си свети.Мисля,че идва с пакет"Амбиентно осветление"
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от Pijomir »

Не съм се заглеждал на моята, но както се каза по-горе, колата е доста осветена.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Motorhead

Škoda Фен

Гараж: Октавия 3

Octavia 3 Фейслифт 2017

Мнение от Motorhead »

igeorgiev82 написа:
Motorhead написа:
Не е вярно,че само на vRS-а свети.Моята си свети.Мисля,че идва с пакет"Амбиентно осветление"
Да така е.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”