Първият вариант който гледах, беше на APR....ама е безбожно скъп.
Аз един път на Фабията си брах гайлето с K&N Apollo - дето сега е към 170 паунда....
Никва разлика спрямо по голяма тръба за въздуха към кутията и панелен спортен филтър Пайпъркрос!
APR , обаче, особенно в САЩ , а и като цяло имат реноме на добра компания.
Ето тяхното инфо за техния интейк!
http://www.goapr.com/products/intake_ea ... 3_mqb.html
Онзи ден пак разгледах R600.

Готин е, че стой като заводски,влиза си в заводските 2 тампона. Даже може да расзтържа Рката на кутията, да си направя едно vRS , да си го лепна и да я пребоядисам..... няма да е лошо- ще стане като заводска работа
Има разлика в кутията и най-вече въз входа който засмуква въздуха към филтърната кутия.

Като огледах сандъка, се вижда, че отпред решетката е половината затворена.
Мисълта ми е?
Там където е затворено...в движение въздуха трябва да се компресира. Той пак си влиза отдолу и си гълта колкото трябва, но пък все си мисля, че при отворена решетка ще е още по добре.
Единият вариант е: Решетка пчелна пита:

Според мен ще стой брутално. Сами не му харесва, защото се вижда всичко отзад....
Другият вариант е, да се поизрежат тези пластмаси до ребрата и само там да стои като отворено. Ребрата пак ще закриват "грозната гледка" отзад?
Не знам , това са само разсъждения?
Ще ми е интересно да чуя какво мислите по въпроса?
Мнението на Сами го знам: Слагаш един филтър FIAMM по-пропусклив (за мен Пайпъркрос или Volkswagen racing) и си ти. Няма смисъл да се набиват пари за един филтър....и може би е прав................ама нали сме МАНИАЦИ!
П.С: Отделно мога да кажа, че Октавията (може някой да се обиди), но има доста мнения, че в големите жеги охлаждането и не е от най-ефективните.
Онзи ден (да бъда честен) го почуствах на магистралата, как след 1-2 ръна , взе да се "задъхва" леко във високите. (това са само мои разсъждения, никого не ангажирам).
За в бъдеще май ще помисля за едно по ефективно кулерче, ама да паднат цените, че........