Шум при ляв завой

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Naiko

Шкода Новак

Шум при ляв завой

Мнение от Naiko »

Не не е гаранционна дакарах си я от Германия .
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Шум при ляв завой

Мнение от JORDITO »

Проверявал ли си дали не е с удължена гаранция за 5 год?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Шум при ляв завой

Мнение от bega4kata »

Naiko написа:Продължавам да се интересувам за скърцането като задържащи спирачки при полу съеденител при потегляне по баир нагоре .
Препекъл си феродото просто.
Смени стила на каране и ще се оправи с времето.
По малко полусъединител.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Naiko

Шкода Новак

Шум при ляв завой

Мнение от Naiko »

Не не съм така я взех ..но я чух в последствие ...
Naiko

Шкода Новак

Шум при ляв завой

Мнение от Naiko »

Здравейте колеги ...смених въпростният тампон на скоростната кутия и шумът спря ...и от любопитство разглобих стария видях къде е проблема и го поправих .... сега имам резервен такъв използвах индустриално лепило за гумино транспортни ленти и щифт изработен от неръждавейка .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
churchil

Шкода Новак

Шум при ляв завой

Мнение от churchil »

Здравейте колеги,
съжалявам, че изравям стара тема, но само тук намерих писано по проблема.
Купих Golf 7 1.6TDI /110ps/ 2014г с ръчна скоростна кутия /5-скорости/ .Окачването ми казаха, че е наред и стигнах до извода, че и при мен проблемът трябва да се дължи на този тампон. Шумът се появява при завой наляво и подаване на газ. Ако не подавам газ не го чувам. Мога ли да съм сигурен, че е тампона проблема и има ли как да се диагностицира?
Бихте ли ми препоръчали марка, какъв да е тампона или най-добре да е ОЕМ? И евентуално от къде да го закупя. Парт номера за автоатична и ръчна скоростна кутия еднакъв ли е?
P.S. На едно клипче за сменяне на тампона казаха, че трябва и болтовете да се сменят, защото се разтягали - трябва ли да се сменят и те?
Благодаря предварително!
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Шум при ляв завой

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Тампон задължително оригинален.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Шум при ляв завой

Мнение от skodko »

Да, в тампона на кутията ти е проблема, сменяй задълително с оригинален.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
churchil

Шкода Новак

Шум при ляв завой

Мнение от churchil »

Здравейте,
резултатът от смяната на тампона е тишина при ляв завой :)
Старият имаше луфт и играеше доста.
Благодаря!
VAGAntie

Шкода Новак

Шум при ляв завой

Мнение от VAGAntie »

Здравейте,

и при мен се появи въпросния проблем с хъркането/стържене при завой наляво и подаване на газ. Аз съм с GOLF VII Variant 1.6 TDI 2013(105 коня), 160000км , но това е единствената тема във ВАГ форумите, която намерих по този въпрос.

Колата е от DAS WELT от Порше Юг София. Точно в края на споделената гаранция влезе за смяна на тампони на предните носачи, което е известен проблем при този модел и има едно скърцане. Вечерта(миналия петък) като си взех колата след като бяха сменени тампоните за пръв път чух това хъркане/стържене още на паркинга на Порше. Първоначално не му обърнах толкова внимание, защото помислих, че може да е новите части нещо или сняг някъде, но после се установи този проблем с хъркането, който нямах до преди да взема колата от сервиза. Записаха ми час за днес за проверка, приемчика веднага чу хъркането и я оставих за диагностика. Впоследствие по-късно от Порше ми се обадиха и казаха, че няма никакъв проблем да идвам да си я взимам и хъркането/стърженето е нормално за тези километри. Почнах да ровя по форумите и попаднах на тази тема.

Исках да ви питам това хъркане така изведнъж ли се появява или лек по лек има някакви признаци? Защото я дадох за един проблем, а я получих с друг и малко кофти чувство остава особено, ако не си запознат с проблема и ти твърдят, че всичко е ок. А в деня в който я давах в сервиза правихме пътна проба с двама механици заради скърцането и те също знаят, че нямаше такъв проблем преди да я дам.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Шум при ляв завой

Това са пълни глупости. Какво означава, че е нормално. Това стържене е от тампона на скоростната кутия. Имаме такъв Голф само, че с 110к.с мотора. При нас след смяна се оправи. Като даже първата констатацията в Фолксваген беше проблем с кутията. Ако все още има гаранция ги натискай да го сменят.
VAGAntie

Шкода Новак

Шум при ляв завой

Мнение от VAGAntie »

Уви вече не е в гаранция, но и на мен ми казаха, че е от скоростната кутия(не са казали нищо за тампона), но нямало проблем. А иначе понеже казваш "първата констатация", после те ли решиха да сменят тампона или ти си го смени или ти ги накара?
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Шум при ляв завой

Поръчах ме го от тях и си го сменихме сами.
VAGAntie

Шкода Новак

Шум при ляв завой

Мнение от VAGAntie »

Забравих да дам фийдбек. И при мен се оправи след смяна на тампона. Да кажа и добра дума за един шефа на сервиза Порше Юг Борислав Димитров, който пусна ремонта по споделента гаранция, макар че беше изтекла преди няколко дни заради това, че проблемът се появи след като си я взех от тях.(явно кофти съвпадание)
chepinio

Шкода Новак

Шум при ляв завой

Мнение от chepinio »

bondo написа: 22.11.2017, 21:42:10
bega4kata написа:Нещо мотора на рейката?
Значи,звука е по-скоро,като щурче и се появява ,като завъртя по -стабилно волана...
Като знам ЕУратек София какви са невменяеми,лошо ми става..
Оправи ли проблема и как ? При мен се появи абсолютно същият проблем. При ляв завой се чува все едно до мен на предната седалка има щурец. И тъй като според мен този звук е по-различен от стържене/хъркане, не знам дали в моя случай е проблем с тампон на скоростната кутия. Колата ми е 2.0TDI 6DSG Oktavia 3.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”