Нова Октавия 3 FL 1.4TSI DSG 150к.с

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

А откъде бихте предложили да сложа в София?

Благодаря предварително.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Pijomir написа:А откъде бихте предложили да сложа в София?

Благодаря предварително.
Защо искаш аларма? От кой си нислиш че ще те опази една пищялка?
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

odo написа: . Вече можеш да го сключиш и без аларма.
За сключване,всеки застраховател ще ти вземе парите.Важното е дали ще плати после ако я откраднат!Защото,из пространството доста се говореше за неплатени коли,точно заради липсата на аларма.За мен си заслужава да си"вържеш гащите".А и без аларма май го нямаш комфорт модула.
Pijomir написа: че най-добре фабрична да поръчам?
И ДА,най-добре е фабрична аларма.
Последно промяна от igeorgiev82 на 03.12.2017, 12:43:16, променено общо 1 път.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Мнение от Pijomir »

Най-малкото ще събуди чичака на платения паркинг, където мисля да я държа... ;) евентуално...
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

ok
igeorgiev82 написа:
За сключване,всеки застраховател ще ти вземе парите.Важното е дали ще плати после ако я откраднат!Защото,из пространството доста се говореше за неплатени коли,точно заради липсата на аларма.За мен си заслужава да си"вържеш гащите".А и без аларма май го нямаш комфорт модула.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Мнение от Pijomir »

Някой ми каза, че то си имало аларма, доплаща се тази с обемните датчици. Някой може ли да потвърди и да преставам да се филмирам?
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

Не знам каква цена са ти дали за Стайл,но защо не го смениш с Вижън.Има доста повече екстри(и алармата)и със сегашната промоция цената е добра.
Pijomir написа: Някой ми каза, че то си имало аларма, доплаща се тази с обемните датчици.
Според мен са те филмирали.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Мнение от Pijomir »

Искаше ми се да е вижън, но за съжаление съм ограничен до към 38к. Вижън с 14% отстъпка, боя и още 2-3 неща излиза към 41-42к.
Седанът е 2к по-евтин и ако взимах такъв, щях да се хвърля на вижън, но задължително искам комби за семейна кола. Та ще прежаля лед фаровете, болерото и няколкото други екстри - не са ми жизнено важни,особено болерото... ;)
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Мнение от odo »

igeorgiev82 написа:
Като прочетеш общите условия на застрахователя ще видиш какво искат, Алианц не искат аларма, само имобилайзер. Както и да е всеки си има глава на рамената и да си харчи парите за каквото пожелае, но ако си мислите че тази пищялка ще направи нещо сте в дълбока заблуда.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Мнение от Pijomir »

Между другото, предполагам имате някакво наблюдение доколко се крадат шкоди, в частност - октавия?

Инак, именно заради каското ми трябва "пищялка", извинявай, че те цитирам, но ми допада израза... [smilie=pardon.gif]

А че ако някой наистина иска да открадне колата, ясно ми е, че и в гараж да я държа, ще се намери начин.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Мнение от odo »

Pijomir написа:Между другото, предполагам имате някакво наблюдение доколко се крадат шкоди, в частност - октавия?

Инак, именно заради каското ми трябва "пищялка", извинявай, че те цитирам, но ми допада израза... [smilie=pardon.gif]

А че ако някой наистина иска да открадне колата, ясно ми е, че и в гараж да я държа, ще се намери начин.
Слагай тогава фабрична.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

odo, никой не казва,Че "пищялката прави нещо" за да спре крадците.Доста по защитени коли изчезнаха с най различни аларми имобилайзери и т.н.т.До колкото си спомням в общите условия се споменава аларма с"и/или".Сега,как ще го тълкуват юристите аз не знам,но предпочитам да си вържа гащите.

Pijomir, Разликата между комби/седан в големината на багажника е.....2см.=2000лв.в полза на комбито.Сега ако ти харесва повече комби....дай ги :)Разбира се и ако ползваш винаги пълния капацитет на багажника и товариш много багаж.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Мнение от odo »

igeorgiev82 написа:odo, никой не казва,Че "пищялката прави нещо" за да спре крадците.Доста по защитени коли изчезнаха с най различни аларми имобилайзери и т.н.т.До колкото си спомням в общите условия се споменава аларма с"и/или".Сега,как ще го тълкуват юристите аз не знам,но предпочитам да си вържа гащите.
Зависи от компанията, 2010 и 2012 ме задължиха да слагам аларми заради каско в Армеец и Алианц. Сега има две коли в Алианц и една Левинс, на нито една от трите нямам аларма и не са ми искали. Единственото изискване е за имобилайзер. Конкретно за Алианц пише, че изплащат каско ако ключа е бил в колата, не са били заключени вратите и още неща от сорта.
Явно има компании, които държат на алармата, но за мен тия 500 лв е далеч по- добре да се дадът за още екстри, а не за нещо напълно ненужно.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Мнение от Pijomir »

В багажникът на комбито се побира повече и на височина. Вероятно няма постоянно да ми се налага да ползвам пълният капацитет, но ако ми се наложи, ще имам достатъчно място в резерв. А и честно казано, дори като визия комбито ми харесва повече. Май не съм притежавал кола без скосена задница (под всякаква форма - последно в момента съм с хечбек черато), освен една шкода 120L.

Инак печеля екстри, без които и до този момент съм се справял. Може би единствено подгряването на седалките си струва, но спокойно ще го преживея. Фаровете за нощно са добре, но аз нощно карам рядко извънградско (направо си избягвам), а за в градски условия надали чак толкоз ще са нужни. Новият суинг е 6.5 инча, разликата с болеро е предимно в размера. Да не говорим, че суинг също поддържа, поне според спецификацията му, смартлинк. Алармата не коментирам, ще видим дали няма все пак някаква налична, за да не купувам... Друго какво остана по-сериозно? Май изредих основното на пакета.

Та все ще се справя някак... ;)

Виж, ако промоцията на шкода не беше с едно НО, и с комби щях да взема вижън и да ми излезе за същите пари... Ама само наличните октавии са с намаление в размер на ддс-то, а налични няма...
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

odo написа: няма смисъл да даваш пари за въпросната аларма