Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Гаранция си има. С касова бележка - 5 години. Ама си го проговори и това! Ако я правиш колата там - надявам се да останеш доволен.
Светльо, той няма да слага от армираното фолио, че да тежи. Ама...знае ли човек
zloQQ написа:Гаранция си има. С касова бележка - 5 години. Ама си го проговори и това! Ако я правиш колата там - надявам се да останеш доволен.
Светльо, той няма да слага от армираното фолио, че да тежи. Ама...знае ли човек
Е от армираното ще слагам. Ще обикалям границите с октавията на лов за бежанци. Savety first !!
Мисля и аз за затъмняване на задните прозорци, да не му пече на детето. В същото време не искам да губя видимост назад при паркиране и особено вечер.
Можете ли да ме ориентирате какъв е процента при фабрично тонираните стъкла, ако си го поръчаш от производителя?
Мисля си за затъмняване с фолио, с пропускливост 30-40%, хем да спира слънцето, хем да се вижда през фолиото. Също така ме дразнят коли със затъмнение от 5% (гангстерско затъмняване) и като карам зад тях не виждам напред какво става, все едно зад баничарка с ламаринена врата карам.
Другото което ме интересува е драска ли се отвътре фолиото при нормална употреба на колата и иска ли някаква следваща поддръжка?
Отвън навътре - се вижда трудно, особено ако е и силно слънцето. Вдигнал ли съм щорите - хептен нищо не се вижда вътре. Но отвтре всичко се вижда навън. Няма проблеми с паркирането и маневри. Задницата на колата е прилично висока и не ползвам ли парктроника (както и камерата) - трудно може да се паркира (Щората отзад също е сложена).
odo написа: 29.08.2018, 14:26:37
Няма проблем с видимостта, но пак е светло и слънцето пече на децата, моите сенници са постоянно вдигнати, за да им е комфортно.
Ясно, те затова слагат масово 5% явно. За да минимизират слънцето в купето, ама чисто визуално не ми харесва как изглежда колата с почти "черни" задни прозорци. Аз нямам фабрични щори. Сега съм със сенници на McQueen, ама си пускат доволно светлина и жега.
stanley,
предполагам, че става въпрос за Пасата, така че няма да ти предлагам да гледаш в супершкода какво има
Виж тук какво предлагат, на Фабията купих от тях някакви немски и съм много доволен, но масово хората не харесват цените им.
odo написа: 29.08.2018, 15:25:12stanley,
предполагам, че става въпрос за Пасата, така че няма да ти предлагам да гледаш в супершкода какво има
Виж тук какво предлагат, на Фабията купих от тях някакви немски и съм много доволен, но масово хората не харесват цените им.
Знам ги тези "скъпите" щори. Един приятел щеше да си купува такива. Трябва да го питам дали е купил и дали е доволен.
Благодаря за предложението. За пасатора търся правилно си се ориентирал.
Не разбрах фолиото драска ли се, трябва ли да се внимава за нещо, като се залепи
От отдавна не съм писал в темата, та малко лош ъпдейт от мен. Днес след леките козметични процедури, които правих по колата, забелязах че имам една доста стабилна точка на предното стъкло, както и няколко люспички най-вече отгоре от страната на шофьора. Като цяло, самата точка ми е най-дразнеща, тъй като е почти в средата на стъклото и вече не спирам да я гледам, също така си личи че си е дълбокичка.
В тази връзка да питам и тук как да процедирам - бях чел, че ЕТ май заменят гаранционно стъкла, но изпълнението май не е много добро? Отделно самия сервиз ли си извършва услугата и горе-долу колко време отнема?
Като цяло тези стъкла май ще се окажат леко по-здрави от сирене Гауда...
Гаранционно не, по каско да. Има доста фирми, които запълват шлюпки и правят ремонт на стъклата. Понеже на старият Супърб стъклото беше с доста точици бях намерил една фирма в Пловдив, която твърдеше, че може да го оправи цялото стълко. Само че не си спомням името и’ и имейлите които симписахме съм ги затрил.