Автостъкла - смяна, ремонт, затъмняване

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Затъмняване на стъкла в София

Мнение от bondo »

Svetilio написа:BONDO ..и аз съм за Bulfolio с 2 ръце.
2 правени коли там без грам забележка!

P.S. ама да знаеш че ще станеш тежък и Тошето ще те отвее без ремам и с нормална нафта :P
И с новите джанти,направо ще спра.
Е.ах го в тунинга [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Гаранция си има. С касова бележка - 5 години. Ама си го проговори и това! Ако я правиш колата там - надявам се да останеш доволен.
Светльо, той няма да слага от армираното фолио, че да тежи. Ама...знае ли човек [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Дават ти гаранционна карта,мисля за 10 год.
Фолиото е на Saint Gobain.
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Мнение от bondo »

zloQQ написа:Гаранция си има. С касова бележка - 5 години. Ама си го проговори и това! Ако я правиш колата там - надявам се да останеш доволен.
Светльо, той няма да слага от армираното фолио, че да тежи. Ама...знае ли човек [smilie=sarcastic.gif]
Е от армираното ще слагам. Ще обикалям границите с октавията на лов за бежанци. Savety first !! [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

coverdale написа: На мен ми излезе около 300 лв
КоНби [smilie=pardon.gif]
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Мисля и аз за затъмняване на задните прозорци, да не му пече на детето. В същото време не искам да губя видимост назад при паркиране и особено вечер.
Можете ли да ме ориентирате какъв е процента при фабрично тонираните стъкла, ако си го поръчаш от производителя?

Мисля си за затъмняване с фолио, с пропускливост 30-40%, хем да спира слънцето, хем да се вижда през фолиото. Също така ме дразнят коли със затъмнение от 5% (гангстерско затъмняване) и като карам зад тях не виждам напред какво става, все едно зад баничарка с ламаринена врата карам.

Другото което ме интересува е драска ли се отвътре фолиото при нормална употреба на колата и иска ли някаква следваща поддръжка?
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Съпурба е със затъмнени 75% задно и задни странични стъкла. Така се води в ценовата листа поне де.
Последно промяна от SimichOil на 29.08.2018, 14:24:50, променено общо 1 път.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

SimichOil написа: 29.08.2018, 13:58:17 Съпурба е с затъмнени 75% задно и задни странични стъкла. Така се води в ценовата листа поне де.
Ок, Благодаря.
Хората които затъмняват обикновено казват процент на пропускане на светлината т.е. в твоя случай е 100-75= 25% пропускливост.

Как е видимостта вечер при паркиране, ако се абстрахираш от парктроника :)
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Няма проблем с видимостта, но пак е светло и слънцето пече на децата, моите сенници са постоянно вдигнати, за да им е комфортно.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Отвън навътре - се вижда трудно, особено ако е и силно слънцето. Вдигнал ли съм щорите - хептен нищо не се вижда вътре. Но отвтре всичко се вижда навън. Няма проблеми с паркирането и маневри. Задницата на колата е прилично висока и не ползвам ли парктроника (както и камерата) - трудно може да се паркира (Щората отзад също е сложена).
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Мнение от stanley »

odo написа: 29.08.2018, 14:26:37 Няма проблем с видимостта, но пак е светло и слънцето пече на децата, моите сенници са постоянно вдигнати, за да им е комфортно.
Ясно, те затова слагат масово 5% явно. За да минимизират слънцето в купето, ама чисто визуално не ми харесва как изглежда колата с почти "черни" задни прозорци. Аз нямам фабрични щори. Сега съм със сенници на McQueen, ама си пускат доволно светлина и жега.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Мнение от odo »

stanley,
предполагам, че става въпрос за Пасата, така че няма да ти предлагам да гледаш в супершкода какво има :D
Виж тук какво предлагат, на Фабията купих от тях някакви немски и съм много доволен, но масово хората не харесват цените им.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Мнение от stanley »

odo написа: 29.08.2018, 15:25:12 stanley,
предполагам, че става въпрос за Пасата, така че няма да ти предлагам да гледаш в супершкода какво има :D
Виж тук какво предлагат, на Фабията купих от тях някакви немски и съм много доволен, но масово хората не харесват цените им.
Знам ги тези "скъпите" щори. Един приятел щеше да си купува такива. Трябва да го питам дали е купил и дали е доволен.
Благодаря за предложението. За пасатора търся правилно си се ориентирал.

Не разбрах фолиото драска ли се, трябва ли да се внимава за нещо, като се залепи
Аватар
yep4u

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4

Мнение от yep4u »

От отдавна не съм писал в темата, та малко лош ъпдейт от мен. Днес след леките козметични процедури, които правих по колата, забелязах че имам една доста стабилна точка на предното стъкло, както и няколко люспички най-вече отгоре от страната на шофьора. Като цяло, самата точка ми е най-дразнеща, тъй като е почти в средата на стъклото и вече не спирам да я гледам, също така си личи че си е дълбокичка. [smilie=search.gif]
В тази връзка да питам и тук как да процедирам - бях чел, че ЕТ май заменят гаранционно стъкла, но изпълнението май не е много добро? Отделно самия сервиз ли си извършва услугата и горе-долу колко време отнема? [smilie=hunter.gif]

Като цяло тези стъкла май ще се окажат леко по-здрави от сирене Гауда...
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4 - yep4u

Мнение от odo »

Гаранционно не, по каско да. Има доста фирми, които запълват шлюпки и правят ремонт на стъклата. Понеже на старият Супърб стъклото беше с доста точици бях намерил една фирма в Пловдив, която твърдеше, че може да го оправи цялото стълко. Само че не си спомням името и’ и имейлите които симписахме съм ги затрил.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”