Това с регенерациите сме го дискутирали в другата тема, но накратко:kograman написа:По слухове и ЕЖК, тяхната нафта е с повечко сяра,което е добре че смазва помпата, но УЖ задръсватл ДПФ-а. От както започнах да зареждам при тях нафта, регенерациите на филтъра станаха на 400км и повече. Преди от Еко и Шел мина 200км,и започваше да се чисти.
Регенерациите (поне тези които описваш) са основно от саждите, не от сярата. Сярата е в много малки количества (по стандарт ги задължават) и се натрупва с години. За съжаление, регенерациите с нищо не помагат спрямо натрупаната сяра, тя е и това което убива филтъра в крайна сметка. Саждите са това което го запушват в краткосрочен план, но те и успешно се лекуват с регенрациите.
Мисълта ми е че, от няколко зареждания сярата не може да окаже каквото и да е влияние. Но е възможно с различните горива да регенерира по-често/по-рядко, просто разликата ако я има е от количеството и състава на саждите, а не от сярата.
Има добавки, които "би трябвало" да намаляват температурата на горене на саждите, като по тоя начин "би трябвало" да ги изхвърля без регенерации. Ама до колко са работещи не мога да преценя. Може и по-хубавите според вас горива да си имат такива добавки вътре, знам ли. Обаче като цяло цикъла на каране / загряването на мотора са много по-определящи от това какво гориво се сипва.
Т.е. и най-прекрасното гориво да сипя - ако карам градско на къси разстояния регенерира като луда. Оня ден даже успя да запали лампата мойто говедо, та трябваше да се разхождаме по околовръста... Закачих го на Вага - сярата е горе долу на средата като милиграми (което ме поуспокои), но беше натрупала достатъчно сажди да се задръсти здраво и да запали лампата... А съм я карал не повече от 500км градско, но като цяло мотора рядко стига 90 градуса... Тегавня си е тоя DPF за София и това е.