Избор на нов автомобил

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
StanimirTanev

Шкода Новак

Избор на нов автомобил

Мнение от StanimirTanev »

Здравейте колеги,

Нов съм в форума макар и да притежавам Skoda от 11години, от скоро съм в голяма дилема за избор на кола.Ето и моята история с този лично за мен уникален автомобил.

През 2006 май закупих чисто нова Октавия в версия 1.9тди амбиенте. От тогава до сега съм и навъртял 300.000км и до сега без сериозни проблеми, едно сменено турбо, което е нормално и някой други дреболийки.През годините имах и други коли, като BMW 530d е60 , e46 , в момента карам Ауди а6 4f 3.0тди но никога не съм се замислял да махна Шкодата, все още е карам и все още не се предава, дори смело мога да кажа че не е мръднала с годинките. От както имам Аудито, разбрах че от сега нататък не бих си взел друго освен нещо от ВАГ груп, и ето че дойде момента за нова кола и голямата дилема.

Колите на който съм се спрял са следните,
Skoda Superb 2.0tdi DSG 190hp sortline , Skoda Octavia VRS 2.0tdi DSG 4x4 или 2.0tsi VRS DSG 245hp.

По принцип за дизелите ми е ясна г/д картинката, но относно бензина, там вече ми е мн мътнo.Главно ме интересува , разход, поведение и най вече дали си заслужава повече пред дизела. Моля който има тези автомобили да сподели мнение.

Благодаря!
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Избор на нов автомобил

Мнение от Sawyer »

Здравей! Добре дошъл във форума! :)
StanimirTanev написа: Колите на който съм се спрял са следните,
Skoda Superb 2.0tdi DSG 190hp sortline , Skoda Octavia VRS 2.0tdi DSG 4x4 или 2.0tsi VRS DSG 245hp.
От селекцията автомобили личи, че искаш нещо по-пъргаво.

Стига да не правиш някакъв чудовищно голям пробег годишно и да не ти трябват по-големите размери на Супърба, изборът би следвало да е лесен - vRS 245

Разходът на 2.0 TSI е напълно приемлив, а автомобилът ще бъде несравнимо по-приятен за каране, сравнен с другите два :)
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Избор на нов автомобил

Мнение от TheSaint »

Здравей и добре дошъл.
Мисля че една от тези две е твоята : Octavia RS245 или Superb L&K 2.0 TSI 4x4 280 bhp :)
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Избор на нов автомобил

Мнение от igeorgiev82 »

Здравей.Добре дошъл в отбора :) .
Лично мое мнение е,че аз повече дизел няма да купя.Въпреки предимствата,които има производителите"осакатиха"системата с тези ДПФ-и,Ad Blue-та и тем подобни шитни.Ако търсиш широк "круизен кораб" с който,ще пътуваш много извънградско-насочи се към Супърб.Ако пък ти трябва семейна нормална кола с достатъчно вътрешно пространство,багажник и спортен дух,бих заложил на vRS 245.
Спрямо 4F обаче Октавията ще ти малее :)
Аз също бих взел Супърб L&K 280hp TSI както е предложил Светльо.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Избор на нов автомобил

Мнение от Sec8200 »

Аз бих взел Супърб 280 4х4 или 220 4х2 TSI, ако парите не са фактор.
Следващ избор О3 245кс - това бих взел, ако парите са фактор.

190кс дизелът може би ще те разочарова, не е много по-различен от 150кс, даже е по-шумен според Бришкода и не е голяма разликата във вървежа.

Успех с избора, сега за авто салона може да натиснеш за доп. отстъпки.
Каско, едно друго..

Респект,че си избрал Шкода отново
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Избор на нов автомобил

Мнение от odo »

Аз съм много пристрастен и Супърба го заменям само със Супърб :)
Ако не държиш на 4х4 мисля, че 2,0 TSI 220 ще ти свърши перфектна работа.
StanimirTanev

Шкода Новак

Избор на нов автомобил

Мнение от StanimirTanev »

Sawyer написа:Здравей! Добре дошъл във форума! :)
StanimirTanev написа: Колите на който съм се спрял са следните,
От селекцията автомобили личи, че искаш нещо по-пъргаво.

Стига да не правиш някакъв чудовищно голям пробег годишно и да не ти трябват по-големите размери на Супърба, изборът би следвало да е лесен - vRS 245

Разходът на 2.0 TSI е напълно приемлив, а автомобилът ще бъде несравнимо по-приятен за каране, сравнен с другите два :)

Благодаря ви за мненията, главо ми е интересно колко гори този мотор на бензина. На година правя едни 20.000 км .
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Избор на нов автомобил

Мнение от TheSaint »

За rs245 си заложи средно 9 до 10 смесен разход за тези 20 000 км, като зависи от % градско и колко е тежък десния крак извънградско.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Избор на нов автомобил

Мнение от bega4kata »

Колебанията ти са в крайности. Май не знаеш какво искаш точно да караш.
Взимай 190 тди Суперба.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Избор на нов автомобил

Мнение от odo »

Spritmonitor за 2,0 TSI 220
минимален 7,34
среден 8,64
макс 10,42

За 20 000 км на година бих взел бензина и ако ще е Супърб трябва да бъде L&K изпълнение.
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Избор на нов автомобил

Мнение от Stuci »

Ако искаш комфорт и по-високо качество на материали и изработка, съчетани с нисък разход за гориво - 190 коньовия Супърб. Ако искаш спортно усещане - RS, независимо дали 230 или 245. В Супърба спортното усешане е притъпено, независимо дали говорим за 280 коньовия, който е мощна лимузина, което е различно от спортно ориентирана кола. Да, той ускорява много бързо и не спира да го прави докато не изпълни километража, но все едно си в самолет - не усещаш скоростта, няма шум от генерацията, нито от мотора, цари пълно спокойствие в купето (разбира се това за някои е минус, за други е плюс, а за трети е все едно). Затова казвам - само, ако искаш по-изразен спортен дух, т.е. ако именно това е приоритетът - VRS 245. Може да е по-бавен от най-мощния Супърб, но ще се усеща като по-спортния автомобил.
goAPR
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Избор на нов автомобил

Мнение от Sawyer »

За 20k км на година => vRS 245, без колебание. При мен си се върти около 10/100 смесен разход. Напълно поносимо.

Вече ако чисто финансово могат да се случат нещата, Superb 280 L&K

Аз бих задраскал дизелите, 2.0 TSI е двигателят :)
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Избор на нов автомобил

Мнение от bobo80 »

Привет колега.
Изказвам лични впечетления от RS TDI.
Колата не е лоша с този двигател. Върви прилично харчи малко ноооооооооооо, този автомобил не е направен за дизелов двигател. Ако копуваш RS не прави моята грешка , вземи TSI. Колата е много приятна за каране ако си в настроение за по агресивно шофиране. Ако обаче търсиш комфортно возене, твоята кола е Супърб.
За мен Октавия RS не зависимо дали бензин или дизел става само ако имаш и алтернаивен автомобил.
Излъгах се миналата седмица на едно кратко пътуване с приятели до Родопите, викам то пътя хубав няма проблем тръгвам със Шкодичката. Да ама не там където пътя стане второкласен или още по-лошо третокласен другите просто намаляват аз направо спирам. [smilie=fool.gif]
Първа заобикаляне на дупки, пазене на джанти внимаваш да не заоре на по-голямите кратери. Общо взето изнервящо. Направо ти съсипва почивката.
Стане ли въпрос обаче за каране по нормален път с хубав асфалт колата е супер.
С ръка на сърцето казвам ,че излезне ли Октавия 4 веднага купувам бензинова, ако до тогава има и 4x4 не го мисля.
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T