Избор на нов автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
StanimirTanev
Избор на нов автомобил
Здравейте колеги,
Нов съм в форума макар и да притежавам Skoda от 11години, от скоро съм в голяма дилема за избор на кола.Ето и моята история с този лично за мен уникален автомобил.
През 2006 май закупих чисто нова Октавия в версия 1.9тди амбиенте. От тогава до сега съм и навъртял 300.000км и до сега без сериозни проблеми, едно сменено турбо, което е нормално и някой други дреболийки.През годините имах и други коли, като BMW 530d е60 , e46 , в момента карам Ауди а6 4f 3.0тди но никога не съм се замислял да махна Шкодата, все още е карам и все още не се предава, дори смело мога да кажа че не е мръднала с годинките. От както имам Аудито, разбрах че от сега нататък не бих си взел друго освен нещо от ВАГ груп, и ето че дойде момента за нова кола и голямата дилема.
Колите на който съм се спрял са следните,
Skoda Superb 2.0tdi DSG 190hp sortline , Skoda Octavia VRS 2.0tdi DSG 4x4 или 2.0tsi VRS DSG 245hp.
По принцип за дизелите ми е ясна г/д картинката, но относно бензина, там вече ми е мн мътнo.Главно ме интересува , разход, поведение и най вече дали си заслужава повече пред дизела. Моля който има тези автомобили да сподели мнение.
Благодаря!
Нов съм в форума макар и да притежавам Skoda от 11години, от скоро съм в голяма дилема за избор на кола.Ето и моята история с този лично за мен уникален автомобил.
През 2006 май закупих чисто нова Октавия в версия 1.9тди амбиенте. От тогава до сега съм и навъртял 300.000км и до сега без сериозни проблеми, едно сменено турбо, което е нормално и някой други дреболийки.През годините имах и други коли, като BMW 530d е60 , e46 , в момента карам Ауди а6 4f 3.0тди но никога не съм се замислял да махна Шкодата, все още е карам и все още не се предава, дори смело мога да кажа че не е мръднала с годинките. От както имам Аудито, разбрах че от сега нататък не бих си взел друго освен нещо от ВАГ груп, и ето че дойде момента за нова кола и голямата дилема.
Колите на който съм се спрял са следните,
Skoda Superb 2.0tdi DSG 190hp sortline , Skoda Octavia VRS 2.0tdi DSG 4x4 или 2.0tsi VRS DSG 245hp.
По принцип за дизелите ми е ясна г/д картинката, но относно бензина, там вече ми е мн мътнo.Главно ме интересува , разход, поведение и най вече дали си заслужава повече пред дизела. Моля който има тези автомобили да сподели мнение.
Благодаря!
- Sawyer
- Гараж: ///
Избор на нов автомобил
Здравей! Добре дошъл във форума! 
Стига да не правиш някакъв чудовищно голям пробег годишно и да не ти трябват по-големите размери на Супърба, изборът би следвало да е лесен - vRS 245
Разходът на 2.0 TSI е напълно приемлив, а автомобилът ще бъде несравнимо по-приятен за каране, сравнен с другите два
От селекцията автомобили личи, че искаш нещо по-пъргаво.
Стига да не правиш някакъв чудовищно голям пробег годишно и да не ти трябват по-големите размери на Супърба, изборът би следвало да е лесен - vRS 245
Разходът на 2.0 TSI е напълно приемлив, а автомобилът ще бъде несравнимо по-приятен за каране, сравнен с другите два
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Избор на нов автомобил
Здравей и добре дошъл.
Мисля че една от тези две е твоята : Octavia RS245 или Superb L&K 2.0 TSI 4x4 280 bhp
Мисля че една от тези две е твоята : Octavia RS245 или Superb L&K 2.0 TSI 4x4 280 bhp
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Избор на нов автомобил
Здравей.Добре дошъл в отбора
.
Лично мое мнение е,че аз повече дизел няма да купя.Въпреки предимствата,които има производителите"осакатиха"системата с тези ДПФ-и,Ad Blue-та и тем подобни шитни.Ако търсиш широк "круизен кораб" с който,ще пътуваш много извънградско-насочи се към Супърб.Ако пък ти трябва семейна нормална кола с достатъчно вътрешно пространство,багажник и спортен дух,бих заложил на vRS 245.
Спрямо 4F обаче Октавията ще ти малее
Аз също бих взел Супърб L&K 280hp TSI както е предложил Светльо.
Лично мое мнение е,че аз повече дизел няма да купя.Въпреки предимствата,които има производителите"осакатиха"системата с тези ДПФ-и,Ad Blue-та и тем подобни шитни.Ако търсиш широк "круизен кораб" с който,ще пътуваш много извънградско-насочи се към Супърб.Ако пък ти трябва семейна нормална кола с достатъчно вътрешно пространство,багажник и спортен дух,бих заложил на vRS 245.
Спрямо 4F обаче Октавията ще ти малее
Аз също бих взел Супърб L&K 280hp TSI както е предложил Светльо.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Избор на нов автомобил
Аз бих взел Супърб 280 4х4 или 220 4х2 TSI, ако парите не са фактор.
Следващ избор О3 245кс - това бих взел, ако парите са фактор.
190кс дизелът може би ще те разочарова, не е много по-различен от 150кс, даже е по-шумен според Бришкода и не е голяма разликата във вървежа.
Успех с избора, сега за авто салона може да натиснеш за доп. отстъпки.
Каско, едно друго..
Респект,че си избрал Шкода отново
Следващ избор О3 245кс - това бих взел, ако парите са фактор.
190кс дизелът може би ще те разочарова, не е много по-различен от 150кс, даже е по-шумен според Бришкода и не е голяма разликата във вървежа.
Успех с избора, сега за авто салона може да натиснеш за доп. отстъпки.
Каско, едно друго..
Респект,че си избрал Шкода отново
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Избор на нов автомобил
Аз съм много пристрастен и Супърба го заменям само със Супърб
Ако не държиш на 4х4 мисля, че 2,0 TSI 220 ще ти свърши перфектна работа.
Ако не държиш на 4х4 мисля, че 2,0 TSI 220 ще ти свърши перфектна работа.
-
StanimirTanev
Избор на нов автомобил
Sawyer написа:Здравей! Добре дошъл във форума!
От селекцията автомобили личи, че искаш нещо по-пъргаво.
Благодаря ви за мненията, главо ми е интересно колко гори този мотор на бензина. На година правя едни 20.000 км .
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Избор на нов автомобил
За rs245 си заложи средно 9 до 10 смесен разход за тези 20 000 км, като зависи от % градско и колко е тежък десния крак извънградско.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Избор на нов автомобил
Колебанията ти са в крайности. Май не знаеш какво искаш точно да караш.
Взимай 190 тди Суперба.
Взимай 190 тди Суперба.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Избор на нов автомобил
Spritmonitor за 2,0 TSI 220
минимален 7,34
среден 8,64
макс 10,42
За 20 000 км на година бих взел бензина и ако ще е Супърб трябва да бъде L&K изпълнение.
минимален 7,34
среден 8,64
макс 10,42
За 20 000 км на година бих взел бензина и ако ще е Супърб трябва да бъде L&K изпълнение.
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Избор на нов автомобил
Ако искаш комфорт и по-високо качество на материали и изработка, съчетани с нисък разход за гориво - 190 коньовия Супърб. Ако искаш спортно усещане - RS, независимо дали 230 или 245. В Супърба спортното усешане е притъпено, независимо дали говорим за 280 коньовия, който е мощна лимузина, което е различно от спортно ориентирана кола. Да, той ускорява много бързо и не спира да го прави докато не изпълни километража, но все едно си в самолет - не усещаш скоростта, няма шум от генерацията, нито от мотора, цари пълно спокойствие в купето (разбира се това за някои е минус, за други е плюс, а за трети е все едно). Затова казвам - само, ако искаш по-изразен спортен дух, т.е. ако именно това е приоритетът - VRS 245. Може да е по-бавен от най-мощния Супърб, но ще се усеща като по-спортния автомобил.
goAPR
- Sawyer
- Гараж: ///
Избор на нов автомобил
За 20k км на година => vRS 245, без колебание. При мен си се върти около 10/100 смесен разход. Напълно поносимо.
Вече ако чисто финансово могат да се случат нещата, Superb 280 L&K
Аз бих задраскал дизелите, 2.0 TSI е двигателят
Вече ако чисто финансово могат да се случат нещата, Superb 280 L&K
Аз бих задраскал дизелите, 2.0 TSI е двигателят
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Избор на нов автомобил
Привет колега.
Изказвам лични впечетления от RS TDI.
Колата не е лоша с този двигател. Върви прилично харчи малко ноооооооооооо, този автомобил не е направен за дизелов двигател. Ако копуваш RS не прави моята грешка , вземи TSI. Колата е много приятна за каране ако си в настроение за по агресивно шофиране. Ако обаче търсиш комфортно возене, твоята кола е Супърб.
За мен Октавия RS не зависимо дали бензин или дизел става само ако имаш и алтернаивен автомобил.
Излъгах се миналата седмица на едно кратко пътуване с приятели до Родопите, викам то пътя хубав няма проблем тръгвам със Шкодичката. Да ама не там където пътя стане второкласен или още по-лошо третокласен другите просто намаляват аз направо спирам.
Първа заобикаляне на дупки, пазене на джанти внимаваш да не заоре на по-голямите кратери. Общо взето изнервящо. Направо ти съсипва почивката.
Стане ли въпрос обаче за каране по нормален път с хубав асфалт колата е супер.
С ръка на сърцето казвам ,че излезне ли Октавия 4 веднага купувам бензинова, ако до тогава има и 4x4 не го мисля.
Изказвам лични впечетления от RS TDI.
Колата не е лоша с този двигател. Върви прилично харчи малко ноооооооооооо, този автомобил не е направен за дизелов двигател. Ако копуваш RS не прави моята грешка , вземи TSI. Колата е много приятна за каране ако си в настроение за по агресивно шофиране. Ако обаче търсиш комфортно возене, твоята кола е Супърб.
За мен Октавия RS не зависимо дали бензин или дизел става само ако имаш и алтернаивен автомобил.
Излъгах се миналата седмица на едно кратко пътуване с приятели до Родопите, викам то пътя хубав няма проблем тръгвам със Шкодичката. Да ама не там където пътя стане второкласен или още по-лошо третокласен другите просто намаляват аз направо спирам.
Първа заобикаляне на дупки, пазене на джанти внимаваш да не заоре на по-голямите кратери. Общо взето изнервящо. Направо ти съсипва почивката.
Стане ли въпрос обаче за каране по нормален път с хубав асфалт колата е супер.
С ръка на сърцето казвам ,че излезне ли Октавия 4 веднага купувам бензинова, ако до тогава има и 4x4 не го мисля.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T