Каква е разликата м/у тези Съпърби?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Супърба от втората обява изглежда много добре, обаче този теглич и стикерите над задният номер, които не са български би ме отказало от него. Най-вероятно тегличът е бил ползван по предназначение и не е ясно в какво състояние е DSG-то.
-
valka_pone
Вторият Съпърб е внос от Германия преди четири години. Собственикът й я е карал две години и през последните две си стои в гаража - здравословен проблем на притежателя й. / това всичко по думите на собственика/
Определено във форума има хора, които разбират от Шкоди и затова пуснах темата - за да си кажат мнението за втория и третия Съпърб, дали не са надценени за годината на производство и това, което се вижда от снимките като интериор и екстериор и дали не трябва да се ориентирам към други Шкоди за този бюджет.
Определено във форума има хора, които разбират от Шкоди и затова пуснах темата - за да си кажат мнението за втория и третия Съпърб, дали не са надценени за годината на производство и това, което се вижда от снимките като интериор и екстериор и дали не трябва да се ориентирам към други Шкоди за този бюджет.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Аз също бих избрал нова октавия пред втора употреба кола на неизвестни километри.
При такъв бюджет, не бих търсил втора, трета употреба коли.
TSI Team
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Това е верният отговор.PRO написа:Аз също бих избрал нова октавия пред втора употреба кола на неизвестни километри.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Аз даже бих слязал с още една класа отдолу, ако не е наложително толкова пространство и бих взел Рапид или Фабия комби нови.
Просто 26к са доста пари и пак си носиш риска. Кола се избира на място като видиш човека си личи. Е не казвам само това по това,има виртуози на историите и поведението.
От снимки мен вторият ме кефи,ако ще се избира от тях.
Просто 26к са доста пари и пак си носиш риска. Кола се избира на място като видиш човека си личи. Е не казвам само това по това,има виртуози на историите и поведението.
От снимки мен вторият ме кефи,ако ще се избира от тях.
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Еее, Тоше, Фабия и Рапид - да му ядат теглича на Суперба, приятелю
Човекът гледа Супърб, ти му предлагаш Дачия Сандеро ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
goAPR
-
Sec8200
Ами не знам Супърб комби с какво се пълни обаче на мен и изглежда огромен. При мен рядко успявам да напълня О3ката до щората и това се случва 5-6 в годината. Вероятно има хора им трябва за бизнес или излети с много багаж, мен лично в Супърба ме кефи качеството на изработката и затова бих купил.
Сега с тези DSG трябва Бегачката да каже да ги усети дали са ок. Дали 'скачат', дали приплъзват, дали може да се маскират колкото за оглед и т.н. За мен би били риск с неясен финансов статут и затова препоръчах по-нисък клас. Ако най-ниското е Октавията тогава се извинявам.
За жалост Октавия 3 не смея да кажа,че е еталон за качество, но се преглъщат пластмасовите дръжки и врътки. По-скоро е практична и изгодна, отколкото на нивото на Суперб.
Така че колегата да каже за какво ще я ползва и далу държи на място и качество.
Моето мнение е да си хареса и няколко Октавии и тогава да избира.
Ръчка. Двигателите май са ок в О3 засега, при Супърб 2 2.0 дизел или 1.8 TSI аз бих гледал.
Сега с тези DSG трябва Бегачката да каже да ги усети дали са ок. Дали 'скачат', дали приплъзват, дали може да се маскират колкото за оглед и т.н. За мен би били риск с неясен финансов статут и затова препоръчах по-нисък клас. Ако най-ниското е Октавията тогава се извинявам.
За жалост Октавия 3 не смея да кажа,че е еталон за качество, но се преглъщат пластмасовите дръжки и врътки. По-скоро е практична и изгодна, отколкото на нивото на Суперб.
Така че колегата да каже за какво ще я ползва и далу държи на място и качество.
Моето мнение е да си хареса и няколко Октавии и тогава да избира.
Ръчка. Двигателите май са ок в О3 засега, при Супърб 2 2.0 дизел или 1.8 TSI аз бих гледал.
- Бай Ненчо
- Гараж: ПОД НАЕМ
За това си позволих да пиша, че то просто си личи. Отиваш на място и повярваш. Ако всичко описано е вярно, значи втория субчо е моята кола. Не бих предпочел Фабия и т.н дори да са чисто нови. Просто субчо и се субчо, това е. Дали е висока цената за тази кола всеки сам си преценява. Разбирате, че няма как да си вземете читава количка, която само да карате за без пари.
Магистрала няма финал ....."masterOne"
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Честно да ти кажа веднъж като се качиш в парахода трудно би го сменил с нещо различно от параход.ТТодоров написа:........
- Sawyer
- Гараж: ///
Аз бих казал, че при бюджет над 20k да се гледат коли втора ръка е безпредметно. Начална вноска за нова О3-ка и... кеф и спокойствие после. Честно казано, плащането на ниски вноски по лизинг е за предпочитане пред дълбоките бъркания в джоба, които може да ти докара една кола, минала през един, двама или Бог знае колко собственици. Да не говорим, че колкото и да наливаш в нея и да ремонтираш, пак си е относително стара кола на 100 000+ км пробег. Новото си е ново. 
Иначе, между Супърб и Октавия няма място за сравнение - факт. Супърбът още при предното поколение беше на съвсем друго ниво, а при сегашното разликата е направо покъртителна. О3 си е Шкода, Супърб 3 е с ниво на изработка, присъщо на VW или (в някои отношения) дори на Ауди.
Иначе, между Супърб и Октавия няма място за сравнение - факт. Супърбът още при предното поколение беше на съвсем друго ниво, а при сегашното разликата е направо покъртителна. О3 си е Шкода, Супърб 3 е с ниво на изработка, присъщо на VW или (в някои отношения) дори на Ауди.
-
Sec8200
Всеки си знае с какво разполага като време, пари, нерви, т.н. и си прави избора докъде му трябва и докъде може.
Ето тези ми хванаха окото
1. ръчка 4x4 - уж с история
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=4mb7u0
2. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=4mb7u0
Ето тези ми хванаха окото
1. ръчка 4x4 - уж с история
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=4mb7u0
2. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=4mb7u0
-
kograman
Специално за Суперб,дизел бих препоръчал да се проверят следните неща.
По сервизна програма в ЕТ, двигателя трябва да се обслужи на 5г или 160 000км. Това включва термостат,водна помпа,ремъци,ролки,антифриз, сприрачна течност. Ако е 4х4, обслужване на халдекс-а. Това са едни 2500лв +. В ЕТ София, дават гаранция за поставените,сменяните масла и части.
Проверете хубаво какво,кое,къде е правено. Да не се окаже,че към обявената цена,трябва да се добави и последващо обслужване.
Успех с търсенето.
По сервизна програма в ЕТ, двигателя трябва да се обслужи на 5г или 160 000км. Това включва термостат,водна помпа,ремъци,ролки,антифриз, сприрачна течност. Ако е 4х4, обслужване на халдекс-а. Това са едни 2500лв +. В ЕТ София, дават гаранция за поставените,сменяните масла и части.
Проверете хубаво какво,кое,къде е правено. Да не се окаже,че към обявената цена,трябва да се добави и последващо обслужване.
Успех с търсенето.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
В пъти,защото едната кола е на 2 години, другата на 7... мисля,че е достатъчен аргумент, а не вярвам разликата в качествотоЦецо75 написа:По-добро, че чак и в пъти? Това като притежател на двете (Октавия и Супърб) ли го казваш или просто ... така?bondo написа:eто такова нещо е в пъти по-добро от тия суперби дето ги гледаш според мен.
Аргументирай се, защото човека чете с цел да направи избор. Помогни му, а не му подхвърляй къси забележки.
или размера да е чак толкова голяма.
Тоест за същите пари взимаш много по -нова кола на по-малко километри,вдъхваща повече доверие..
Надявам се да съм те просветлил.
-
kograman
Разликата между Суперб и Октавия,като качествено на интериора е драстично по-добро в полза на Суперб. Имахме служебни Октавия 2015, личен Суперб 2012г. Имам база са сравнение.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
А някой не спомена ли, че втория суп е нов внос преди 4 години? Ако ще и на трупчета да седи и с родопско одеяло завит от новия собственик, никой не може да предположи какво му се е случвало преди това. Човечеца може да е свестен и отношението му към автомобилите да е същото, но всеки знае, че "хубавите" коли и чужденците не си ги продават. Успех с покупката