Масло в антифриза
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Масло в антифриза
Не се сещам от какво друго може да се спука блок, освен от голям студ, в съчетание със скапан антифриз ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Масло в антифриза
От инженерна грешка при проектирането.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Масло в антифриза
И кои са лошо проектираните блокове?
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Масло в антифриза
Ако беше проектантска грешка, един здрав блок нямаше да има останал...За цяр! Сами, немой да внасяш смут във Форума 
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Масло в антифриза
Какво да внасям смут. Щом има такива дето се пукат, значи не са достатъчно зобре проектирани. Щоом знам, значи не е бил един или 2 случая и то в моя малък гараж. На 1,9 що не се пукат.
GUNTER SERVICE

-
hvp800
Масло в антифриза
Направо ода, да рецитираме , за многострадална помпа-дюза, двулитроваstefan L написа:Ако беше проектантска грешка, един здрав блок нямаше да има останал...
То не бЕха глави, то не бЕха сименсови дюзи, а сега и блокове
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
- stefan L
Масло в антифриза
За сименс дюзите няма ода , а сервизна акция 
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Масло в антифриза
На мен ми се струва че грешката е не в проектирането а в отливката.
- stefan L
Масло в антифриза
Нийе тъй...Май има световна конспирация по въпроса, защото в нета преобладават спукани блокове 1.9 и нито един от тези 2.0, които се слагат на Октавия/Голф. https://www.google.bg/search?q=Tdi+Cyli ... gine+block
https://volkswagenforum.com/forum/volks ... block-882/
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=319664
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=390819
- stefan L
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Масло в антифриза
Аз говоря от моя скромен личен опит.
Аз от Интернет не черпя инфо, че именно там най много глупости се пишат. Особено пък за болести ако се заинтересуваш нещо
ще се разболееш и здрав да си.
Аз от Интернет не черпя инфо, че именно там най много глупости се пишат. Особено пък за болести ако се заинтересуваш нещо
GUNTER SERVICE

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Масло в антифриза
А как всъщност се доказва спукан блок? Щото то и да има цепка тя едва ли се вижда с просто око.
Главите знам, че ги снимаха на рентген... Ама трябва да се разглоби... То работата е толкова много, че ще е определяща за цената на ремонта.
Ако тръгнеш на блок, не е ли по-добре направо да търсиш мотор втора ръка...
Главите знам, че ги снимаха на рентген... Ама трябва да се разглоби... То работата е толкова много, че ще е определяща за цената на ремонта.
Ако тръгнеш на блок, не е ли по-добре направо да търсиш мотор втора ръка...
Бееееее.....
-
goshou
- Гараж: Superb 3 L&K 2.0TSI 4x4 2017г.
Масло в антифриза
Симптома който забелязах е масло в антифриза. Колата е закарана в сервиз където ми смениха маслоохладителя и антифриза беше заменен с вода препоръката беше да съм карал известно време така за да се отчисти системата от маслото и можеби още няколко пъти да сменим водата докато се изчисти и след това да се налее антифрийз.
Тъй като реших ,че не мога да чакам да се мине толкова време и да разбера,че смяната на маслоохладителя не е решение на проблема и Самуил да се окаже прав
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от goshou на 28.08.2017, 15:03:14, променено общо 2 пъти.
-
goshou
- Гараж: Superb 3 L&K 2.0TSI 4x4 2017г.
Масло в антифриза
За съжаление първоначалната прогноза на Самуил за спукан блок щеше да се оправдае. КОлкото и да не ми се вярваше и да не бях чувал за такова нещо.
Затова колкото и да не ми беше удобено да пътувам чак до Варна, реших да се консултирам със Самуил дали колата ще издържи подобно пътуване и му я закарах за смяна на двигател.
Информативно обясних, че при запалване на студен двигател колата трака и двигателя притриса , след като загрее това спира. Оказа се че съединител+маховик са също за смяна.
И така колата вече е оправена и дори е по-добре от преди. Реших и ремап да й направим и така вече колата е супер. няма го тракането и тресенето, няма мясло в хладителната система.
Поздрави и благодарности на Самуил и Васко.
Затова колкото и да не ми беше удобено да пътувам чак до Варна, реших да се консултирам със Самуил дали колата ще издържи подобно пътуване и му я закарах за смяна на двигател.
Информативно обясних, че при запалване на студен двигател колата трака и двигателя притриса , след като загрее това спира. Оказа се че съединител+маховик са също за смяна.
И така колата вече е оправена и дори е по-добре от преди. Реших и ремап да й направим и така вече колата е супер. няма го тракането и тресенето, няма мясло в хладителната система.
Поздрави и благодарности на Самуил и Васко.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Масло в антифриза
Браво,добре че си послушал Сами и си прескочил толкова ходене по мъките и пари на халос,че в лудницата може да влезеш.Такива спукани глави и блокове са кошмар...
Честит ти нов двигател и много кеф да ти доставя от тук на сетне!
Честит ти нов двигател и много кеф да ти доставя от тук на сетне!