Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
За този мотор има не само ъпдейт, но и адаптация на количеството на предвпръскване. Много е голямо и за това се чува като чукане на аванс. Направили ли са я тая адаптация, обикновено след нея се оправят?
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
Sec8200
- Гараж: под наем
skodko, благодаря Адаш!
Такава адаптация не е правена, би ли ми обяснил как/къде да я правим. Колата излезе от гаранция. Ако бяхме близо Бургас щяхме да ти дойдем на крака, но далеч
Такава адаптация не е правена, би ли ми обяснил как/къде да я правим. Колата излезе от гаранция. Ако бяхме близо Бургас щяхме да ти дойдем на крака, но далеч
- skodko
- Обратна връзка:
Ами в Порше трябва да си го знаят това, както и ние го знаем. Ако не знаят отидете до ет.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
Sec8200
skodko, респект && благодаря!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
дюзитеТТодоров написа:Четохме техническите описания на софтуерните релийзи за този двигател 1.6 и мнения из чужди форуми - има някои от нови го правят - нещо объркано с подаването на гориво и то само в определени ситуации (т.е. има си технически бюлетин).Цецо75 написа:Офтопик, ама тоя е попаднал на майстори. Разхлопани дюзи и софтуер...
Ние го чувахме, като чукане на аванс, ако си на висока предавка, ниски обороти и дадеш малко газ. Обновихме - не стана. Добавки Лики Моли за чистене - не стана, смяна на бензиностанция - не.
Останаха дюзите, потвърдиха уж в Порше, че е от тях на платена диагностика. Но цената - солена.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
Sec8200
Не знам дали защото я обслужих и смених маслото.
Или защото заредих Shell обикновен дизел (Цариградско) след един пост на odo, но сега ще изрие асфалта. Това след Ромпетролска и ОМВ максмоушън няколко месеца. Но и дрънчи повече.
Не дава да я газя, веднага се изпъва. По магистралата от 160 има ряз като някой ме натисне.
Просто споделям добро впечатление.
Или защото заредих Shell обикновен дизел (Цариградско) след един пост на odo, но сега ще изрие асфалта. Това след Ромпетролска и ОМВ максмоушън няколко месеца. Но и дрънчи повече.
Не дава да я газя, веднага се изпъва. По магистралата от 160 има ряз като някой ме натисне.
Просто споделям добро впечатление.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Да питам и аз като Тошко, на Октавия 3 трябва ли отвреме на време през 5000 км да се слага добавка за почистване на DPF филтъра? Т.е. регенерациите които си прави колата достатъчни ли са или може да се помага и с добавка?
П.П. На малките коне като мен не намирам особена разлика в дизела на макс моушън и обикновена нафта на Лукойл ( не на франчайзари) и Круиз нафта.
П.П. На малките коне като мен не намирам особена разлика в дизела на макс моушън и обикновена нафта на Лукойл ( не на франчайзари) и Круиз нафта.
Последно промяна от JORDITO на 15.07.2017, 22:59:43, променено общо 2 пъти.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Отговор.
Да помага от време на време.
Да помага от време на време.
GUNTER SERVICE

-
Sec8200
JORDITO, аз знаеш ми беше топ топик тая тема, но да си призная като стигнах темата с добавките се спрях. Основно защото те са си отделна химия дето не е ясно как реагира с другите химии. Четох за добавки против замръзване из форумите ... еми имат си много изисквания и зависимости, някои се оплакаха че водели до други ефекти примерно при неспазване на пропорциите. За жалост не съм си запазил линкове. Но ако намериш подходящата сподели.
Чичо Сами-bega4kata, препоръка за конкретна марка добавка?
Чичо Сами-bega4kata, препоръка за конкретна марка добавка?
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
http://xenum.expertoils.com/index.php?i ... er=product
Това сложихме на бимърчето. Преди да го купим, при първа проба на колата, имаше нещо, което се изписваше на мултимедията, за проблем с ДПФ. След това Младшият "пораздвижи" колата и съобщението изчезна. Въпреки това наляхме въпросната добавка. Аз и навъртях около 500 градско и 1000 извънградско и регенерация не съм усещал. Синеца също, след 8000 км, предимно градско
- JORDITO
Насочил съм се към Wynn's. Тех-ко ги внасят. Сестра ми сложи от нея на Скаута в Испания и засега не е светвала DPF индикацията.
http://www.wynns.tech-co.bg/produkti/dpf-cleaner
Има и втора с по-активно действие.
http://www.wynns.tech-co.bg/produkti/di ... egenerator
http://www.wynns.tech-co.bg/produkti/dpf-cleaner
Има и втора с по-активно действие.
http://www.wynns.tech-co.bg/produkti/di ... egenerator
- skodko
- Обратна връзка:
Слагайте xenum nex10. Поне на 20 човека съм поръчвал такива и отивите са еднакви- по-мека работа, по-пъргава става колата и разхода леко пада на дълъг път.
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Опаковката от 1.5 l на един резервоар ли се слага или ?
- JORDITO
Ще излетишSvetilio написа:Опаковката от 1.5 l на един резервоар ли се слага или ?
Това, което написа Тошко е друго от това на Бат Стефан.
http://xenum.expertoils.com/index.php?i ... er=product
Nex10 е в 0.250 и 1 л. Отдолу в описанието има концентрация спрямо литри гориво. Горе-долу 50 грама на 50 литра нафта. То като гледам и дозатора на бутилката е 50 грама.
Тошко мерси за информацията, ще пробвам с nex10.
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Аз за другия препарат питам.. за почистване на турбини и dpf не добавката за горивото за подобряване на процеса
А NEX10 поне по описание е интересен. Трябва да го пробваме на два еднакви камиона по един и същ маршрут за 1 месец / 1 със и другия без добавка/
А NEX10 поне по описание е интересен. Трябва да го пробваме на два еднакви камиона по един и същ маршрут за 1 месец / 1 със и другия без добавка/