Джанти за Octavia III

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Джанти за Octavia III

Мнение от Stuci »

Това с джантите е като с колите (и като с почти всичко останало) - всеки си харесва различни модели. Аз бих посъветвал pow да подбере внимателно джантата, като съобрази нейния дизайн с високото си окачване. В този ред на мисли не бих взел тънка спица наприер. Бих взел по-тлъстички джанти с повчко метал. Е, да, по-тежки ще са... Спицата (рацерските джанти) ще оголи много вътрешността (апарати, дискове) и ще се подчертае кухината между гумата и калника.
goAPR
hvp800

Škoda Ludicrous

Джанти за Octavia III

Мнение от hvp800 »

stefan L написа:Размер?
18-ка, ЕТ43, ширината незнам, предполагам 7,5 , но може и 8j да е. 5х112
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Джанти за Octavia III

Мнение от Sec8200 »

Vossen vfs2
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Джанти за Octavia III

Мнение от Sawyer »

Чудя се тези как биха стояли на Октавията:
http://www.z-performance.com/index.php? ... uct_id=144

Има снимка на Ауди в същия цвят и доста ми харесва какво се е получило :)
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Джанти за Octavia III

Мнение от La Furia Roja »

Брутално ще и стоят.
Много са красиви.
В два размера ги предлагат за Ваговете. Фолксваген, Ауди и Сеат. Нас не ни броят за живи.
8.5 19 ЕТ45 19мм по-навън ще стъпва
8.5 20 ЕТ45 19мм по-навън ще стъпва

...... ааа има и някакъв 9 20 ЕТ35 ама тоя мнооооо бяга от заводското и гумата страшно грозно вече ще изскочи извън калника. По мои сметки с 35 мм по-навън ще стане.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СВАЛЯНЕ ОБАЧЕ С ТАКИВА ДЖАНТИ.
Цената също не лъже...... 375Евро за 19ките и 425Евро за 20ките
Слагайте и ще Видим как стоят, стига сте търкаляли стоковите унивърсали :)
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Джанти за Octavia III

Мнение от bega4kata »

дЪртанян написа:Чудя се тези как биха стояли на Октавията:
http://www.z-performance.com/index.php? ... uct_id=144

Има снимка на Ауди в същия цвят и доста ми харесва какво се е получило :)
Много са хубави. Но доста широки за 225 гуми. 235 трябва и пак няма да са защитени бордовете. Най добре 8 джаула с 235.
8,5 ширина, мъкнеш още един обръч (общо 4) железа. Та дори и алуминий.Гледай, джантите да са максимално леки. Има голямо значение! Както и гумите. Най леките са- Дънлоп. Годиар. После Конти и Мишлен.
И нататък стават с по над кило по тежки.
Най-най леки са Дънлопите.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Sec8200

ŠKODA MASTER

Джанти за Octavia III

Мнение от Sec8200 »

Изображение

Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Джанти за Octavia III

Мнение от Sawyer »

Ха! Тоше, тези може да са същите. Сякаш са 17-ки обаче и изглеждат не съвсем като на снимките в сайта :)

Сами, благодаря ти за мнението. Изключително полезно, спомена неща, за които не се бях замислял :)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Джанти за Octavia III

Мнение от Sec8200 »

Ванка, излязоха като съвпадение в търсачка.
На поглед са същите, но с черни болтове.
За размер не знам..
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Джанти за Octavia III

Мнение от TheSaint »

8.5 джанта на сток октавия ми е многооо широка. Гумата трябва да е 245 поне...всичко друго ще е мъка и друсане заради стреча. Иначе ще стоят брутално и нямат нищо общо с тези "малките" на снимката.
Не знам защо не правят 8 ци за VAG a само за BMW. Явно там заради по малкото ЕТ по лесно докарват Deep Concavе ефекта...то от там едва 60 % от красотата...
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Джанти за Octavia III

Svetilio написа: 8.5 джанта на сток октавия ми е многооо широка. Гумата трябва да е 245 поне...всичко друго ще е мъка и друсане заради стреча. Иначе ще стоят брутално и нямат нищо общо с тези "малките" на снимката
Ти специално няма какво да го мислиш.
Както и при брат ми Екстрийм е най-добрият вариант за Комби версията.
Тези на снимката са 17ки май , ама много грозно стоят.
Тоя големият балон направо съсипва колата на тази снимка.
245 гумата си е оптимален размер за 8.5 и вози комфортно, но стокова колата много ще се спъне.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Джанти за Octavia III

Мнение от bega4kata »

Има и друго, 8.5 с 245 на ет 45,може и да опира отпред(външна горна част на подкалника) на моменти, ако много се свие пружината. Трябва да се пробва първо.При мен 8 на ет 45 не опира, но при Иван 8.5 на ет 45, 245 35 19 опираха при неравност.
Само малко над 3мм.са ми по-навътре джантите, но явно е границата. И пружините са му по ниски, но явно всичко има значение.
Но пък има такива които карат с ет35 с 8j и 235 35 19 и не им опира? С ОЕМ окачване обаче.Но стои грозно на вън и като бъги.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Обратна връзка:

Джанти за Octavia III

Мнение от Stuci »

дЪртанян написа:Ха! Тоше, тези може да са същите. Сякаш са 17-ки обаче и изглеждат не съвсем като на снимките в сайта :)
Зъ-перформанса е нещо различно от тези, които Тошето е пуснал. Да, като спица наподобява, но до там. Зъ-то има скосени навътре бордове (като моя Оксиджин), което страшно отваря джантата, а тези на снимката са си стандартни. Такъв конкав като на Зъ-то мноого трудно да се докара на Окавията, защото трябва да се сложи ЕТ 35, което не е за нея. Офсетът на моите Оксиджин (който модел с казва именно Concave) е 45, но конкавът е леко фалшив, защото за да се постигне ефектът, спиците изпъкват - така са извити, че погледнато отпред/отзад гумата не ги покрива, което е предпоставка за по-лесно очукване с кмъчета, хвърлени от предните гуми назад. Визуално обаче, седи много добре. Спиците на Енкея ми са оооще по-брутално изпъкнали навън, но именно затова и седят много добре. Иначе казано не се залъгвайте като гледате бруталните джанти, защото не караме коли, пригодени за джанти с малък офсет (не, че не може да се сложи, разбира се) и като вземеш Зъ-то от линка и му избуташ офсета до 40-45, ще се получи като на снимката която Тошко е пуснал и ефектът wow изведнъж позачезва ;)
goAPR
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

Джанти за Octavia III

Чичо Сами написа: Само малко над 3мм.са ми по-навътре джантите, но явно е границата.
6.3мм са ти по-навътре. 0.5 инча е по-тясна Легерата спрямо 8.5 джанта. или това е 12.7 мм.Разделяш на две и става 6.35мм
1см ти е по-високо окачването спрямо червените пружини
Гумата ти е 2.5 мм по-висока спрямо 20ките. Общ диаметър 5мм повече от 20ките

Рузелутатът е че при 6.3 мм навътре и 7.5мм по-голям процеп на калника спрямо моите размери, 245 гумата не опира.

235/40/18 на 8.5 джанта е максимум пърформанс размерът за нашите РСки.
Хем не е навътре джантата. Хем е достатъчно широка.
Хем е 18ка и ще е макс лека.
Хем е стретч гумата.
Хем балонът е достатъчен за комфорт. По-голям е от заводската 18ка 225.
Малеят в началото, но после се свиква да ги гледаш.

Омръзнат ли ми 20ките, това ще е новата ми джанта.
@bega4kata каза:
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Обратна връзка:

Джанти за Octavia III

Мнение от Stuci »

La Furia Roja написа: Малеят в началото, но после се свиква да ги гледаш.
Малеят, ако си свикнал на 20" ;) На Октавия 18" й седят идеаално. Ако е свалена пък, изобщо не й малеят!

П.п.: Ванка, знаеш кои са най-добрите 18"!!!!!!!! ;)
goAPR
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”