Джанти за Octavia III
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Джанти за Octavia III
Това с джантите е като с колите (и като с почти всичко останало) - всеки си харесва различни модели. Аз бих посъветвал pow да подбере внимателно джантата, като съобрази нейния дизайн с високото си окачване. В този ред на мисли не бих взел тънка спица наприер. Бих взел по-тлъстички джанти с повчко метал. Е, да, по-тежки ще са... Спицата (рацерските джанти) ще оголи много вътрешността (апарати, дискове) и ще се подчертае кухината между гумата и калника.
goAPR
-
hvp800
Джанти за Octavia III
18-ка, ЕТ43, ширината незнам, предполагам 7,5 , но може и 8j да е. 5х112stefan L написа:Размер?
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
-
Sec8200
- Гараж: под наем
- Sawyer
- Гараж: ///
Джанти за Octavia III
Чудя се тези как биха стояли на Октавията:
http://www.z-performance.com/index.php? ... uct_id=144
Има снимка на Ауди в същия цвят и доста ми харесва какво се е получило
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Джанти за Octavia III
Брутално ще и стоят.
Много са красиви.
В два размера ги предлагат за Ваговете. Фолксваген, Ауди и Сеат. Нас не ни броят за живи.
8.5 19 ЕТ45 19мм по-навън ще стъпва
8.5 20 ЕТ45 19мм по-навън ще стъпва
...... ааа има и някакъв 9 20 ЕТ35 ама тоя мнооооо бяга от заводското и гумата страшно грозно вече ще изскочи извън калника. По мои сметки с 35 мм по-навън ще стане.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СВАЛЯНЕ ОБАЧЕ С ТАКИВА ДЖАНТИ.
Цената също не лъже...... 375Евро за 19ките и 425Евро за 20ките
Слагайте и ще Видим как стоят, стига сте търкаляли стоковите унивърсали
Много са красиви.
В два размера ги предлагат за Ваговете. Фолксваген, Ауди и Сеат. Нас не ни броят за живи.
8.5 19 ЕТ45 19мм по-навън ще стъпва
8.5 20 ЕТ45 19мм по-навън ще стъпва
...... ааа има и някакъв 9 20 ЕТ35 ама тоя мнооооо бяга от заводското и гумата страшно грозно вече ще изскочи извън калника. По мои сметки с 35 мм по-навън ще стане.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СВАЛЯНЕ ОБАЧЕ С ТАКИВА ДЖАНТИ.
Цената също не лъже...... 375Евро за 19ките и 425Евро за 20ките
Слагайте и ще Видим как стоят, стига сте търкаляли стоковите унивърсали
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Джанти за Octavia III
Много са хубави. Но доста широки за 225 гуми. 235 трябва и пак няма да са защитени бордовете. Най добре 8 джаула с 235.дЪртанян написа:Чудя се тези как биха стояли на Октавията:
8,5 ширина, мъкнеш още един обръч (общо 4) железа. Та дори и алуминий.Гледай, джантите да са максимално леки. Има голямо значение! Както и гумите. Най леките са- Дънлоп. Годиар. После Конти и Мишлен.
И нататък стават с по над кило по тежки.
Най-най леки са Дънлопите.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
Sec8200
- Sawyer
- Гараж: ///
Джанти за Octavia III
Ха! Тоше, тези може да са същите. Сякаш са 17-ки обаче и изглеждат не съвсем като на снимките в сайта 
Сами, благодаря ти за мнението. Изключително полезно, спомена неща, за които не се бях замислял
Сами, благодаря ти за мнението. Изключително полезно, спомена неща, за които не се бях замислял
-
Sec8200
Джанти за Octavia III
Ванка, излязоха като съвпадение в търсачка.
На поглед са същите, но с черни болтове.
За размер не знам..
На поглед са същите, но с черни болтове.
За размер не знам..
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Джанти за Octavia III
8.5 джанта на сток октавия ми е многооо широка. Гумата трябва да е 245 поне...всичко друго ще е мъка и друсане заради стреча. Иначе ще стоят брутално и нямат нищо общо с тези "малките" на снимката.
Не знам защо не правят 8 ци за VAG a само за BMW. Явно там заради по малкото ЕТ по лесно докарват Deep Concavе ефекта...то от там едва 60 % от красотата...
Не знам защо не правят 8 ци за VAG a само за BMW. Явно там заради по малкото ЕТ по лесно докарват Deep Concavе ефекта...то от там едва 60 % от красотата...
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Джанти за Octavia III
Ти специално няма какво да го мислиш.
Както и при брат ми Екстрийм е най-добрият вариант за Комби версията.
Тези на снимката са 17ки май , ама много грозно стоят.
Тоя големият балон направо съсипва колата на тази снимка.
245 гумата си е оптимален размер за 8.5 и вози комфортно, но стокова колата много ще се спъне.
@bega4kata каза:
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Джанти за Octavia III
Има и друго, 8.5 с 245 на ет 45,може и да опира отпред(външна горна част на подкалника) на моменти, ако много се свие пружината. Трябва да се пробва първо.При мен 8 на ет 45 не опира, но при Иван 8.5 на ет 45, 245 35 19 опираха при неравност.
Само малко над 3мм.са ми по-навътре джантите, но явно е границата. И пружините са му по ниски, но явно всичко има значение.
Но пък има такива които карат с ет35 с 8j и 235 35 19 и не им опира? С ОЕМ окачване обаче.Но стои грозно на вън и като бъги.
Само малко над 3мм.са ми по-навътре джантите, но явно е границата. И пружините са му по ниски, но явно всичко има значение.
Но пък има такива които карат с ет35 с 8j и 235 35 19 и не им опира? С ОЕМ окачване обаче.Но стои грозно на вън и като бъги.
GUNTER SERVICE

- Stuci
- Обратна връзка:
Джанти за Octavia III
Зъ-перформанса е нещо различно от тези, които Тошето е пуснал. Да, като спица наподобява, но до там. Зъ-то има скосени навътре бордове (като моя Оксиджин), което страшно отваря джантата, а тези на снимката са си стандартни. Такъв конкав като на Зъ-то мноого трудно да се докара на Окавията, защото трябва да се сложи ЕТ 35, което не е за нея. Офсетът на моите Оксиджин (който модел с казва именно Concave) е 45, но конкавът е леко фалшив, защото за да се постигне ефектът, спиците изпъкват - така са извити, че погледнато отпред/отзад гумата не ги покрива, което е предпоставка за по-лесно очукване с кмъчета, хвърлени от предните гуми назад. Визуално обаче, седи много добре. Спиците на Енкея ми са оооще по-брутално изпъкнали навън, но именно затова и седят много добре. Иначе казано не се залъгвайте като гледате бруталните джанти, защото не караме коли, пригодени за джанти с малък офсет (не, че не може да се сложи, разбира се) и като вземеш Зъ-то от линка и му избуташ офсета до 40-45, ще се получи като на снимката която Тошко е пуснал и ефектът wow изведнъж позачезвадЪртанян написа:Ха! Тоше, тези може да са същите. Сякаш са 17-ки обаче и изглеждат не съвсем като на снимките в сайта![]()
goAPR
- La Furia Roja
- Обратна връзка:
Джанти за Octavia III
6.3мм са ти по-навътре. 0.5 инча е по-тясна Легерата спрямо 8.5 джанта. или това е 12.7 мм.Разделяш на две и става 6.35мм
1см ти е по-високо окачването спрямо червените пружини
Гумата ти е 2.5 мм по-висока спрямо 20ките. Общ диаметър 5мм повече от 20ките
Рузелутатът е че при 6.3 мм навътре и 7.5мм по-голям процеп на калника спрямо моите размери, 245 гумата не опира.
235/40/18 на 8.5 джанта е максимум пърформанс размерът за нашите РСки.
Хем не е навътре джантата. Хем е достатъчно широка.
Хем е 18ка и ще е макс лека.
Хем е стретч гумата.
Хем балонът е достатъчен за комфорт. По-голям е от заводската 18ка 225.
Малеят в началото, но после се свиква да ги гледаш.
Омръзнат ли ми 20ките, това ще е новата ми джанта.
@bega4kata каза:
- Stuci
- Обратна връзка:
Джанти за Octavia III
Малеят, ако си свикнал на 20"La Furia Roja написа: Малеят в началото, но после се свиква да ги гледаш.
П.п.: Ванка, знаеш кои са най-добрите 18"!!!!!!!!
goAPR