Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Sawyer написа:Той Супърбът ги яде за закуска RS-ките, така че... 100+добавка като Искрен ;)
Аз такъв слагам,въпреки че в книжката пише минимум 95.
Ама имам един принцип-пари за добавка не давам,по-добре за бутилка ирландско! [smilie=pardon.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Ти на твоите 280 коня си за 100 октана + рейсингов Бардал + 7 още . [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Svetilio написа: а модовете да помислят дали да не прекръстим форума на skoda-rs BG [smilie=sarcastic.gif]
Леко снобееш колега.
Нищо лично.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

coverdale написа:Ама имам един принцип-пари за добавка не давам,по-добре за бутилка ирландско! [smilie=pardon.gif]
И ти си прав. Добър принцип. :)

Това, че 100-октановият може да прецака колата, го чух за първи път днес. Аз откакто съм я взел друго не съм зареждал и много ме изненада теорията, че може да има негативни ефекти.
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

zzankov написа:Леко снобееш колега.
Нищо лично.
Нещо си в грешка... всеки ден карам 20 годишна кола асматик и си я обичам повече от "RS" ката! Този форум харесвам заради хората тук... ако бях сноб щях да карам "ново" премиум но базово А4 вместо шкода и да се правя на "гъзе". Винаги ще има по-бързи ,по-класни и по-премиум коли от моята...важно е аз да си я харесвам.
Форума ме разтоварва, срещам хора със сходно на моето мислене и не виждам проблем да се пошегуваме леко. Нито ще го направим рс форум,нито форд или опел..това не пречи да има такива теми.Навярно новорегистрираните потребители с RS ки може би се запомнят по лесно но аз поне не мисля че тук някой дели потребителите на база възраст,пол,кола,коне,ускорение ,емблеми на решетката т.н Нека си остане така! Съжалявам ако някой ме е разбрал погрешно или се е почуствал засегнат. :)
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

zzankov написа: Нищо лично.
Предполагам си го прочел...
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

да разпаля малко темата, ще извинявате....

след като прочетох това :

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... b64183a8eb

мисля да разжалвам Ромпетрол като лятна, евтина и читава нафта. Аз от БМВ форума събрах изначало положителни за Рома, после тук и накрая от приятели. Но явно ще сменям..

Зимата карах с МаксМоушън, страх ме беше да не замръзне.

Чудя се лятото между следните :

1.Лукойл нормална/ЕКТО
2.Шел нормална/Nitro+
3.ОМВ нормална/МаксМоушън

Не слагам добавки. Не им разбирам и предпочитам не засега.
Цената като всеки човек-ако премиумите са пари на вятъра бих ги спестил.Но мисля,че поне почивстващите добавки са им сложили (на ЕКТО си пише).

Карал съм Nitro+, малко по-грубо работи от Ромпетрола и Максмоушъна,но бяга добре се изрязва.

Сга четох какви ли не неща, включително отчетите на SGS за дизела на Шел примерно на два обекта - Младост до Малдоналдс и Цариградско. Ми прави ми впечатление дори, че сярата в обикновения е по-малко от по-скъпия на единия обект, а ти основно се отлага в DPF и трябва да се прочиства. Отделно от обект до обект разлики си има, да не говорим че данните са на няколко месеца.

Имам колега в офиса, от чисто нов кара Голф 6 1.6 TDI само с ОМВ, но му тракат дюзите и нещо се чуди дали от горивото.

Та приемам 'актуални' предложения за 2017г, виждаме че нещата варират не само от верига,обект, ами и коя година са наблюденията...

Не иска да паля спорове, събирам мнения, че ако трябва да тествам едно по едно няколко резервоара мина сезона ;)
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Мнение от Вероломния Кръчмар »

Колите във фирмата на жена ми сипват дизел от Круиз, доволни са, а смятай че на GL-ите на шефовете няма да сипят боклук. Жена ми си кара Тойотата с дизел от същото място и е доволна. В събота сипах на Топазената принцеса бензин 99+ от Круиз и останах възхитен. При зареждане над 50 лв ти дават чип и ползваш отстъпка от 10 ст на литър.

Минусът им е, че са само с три бензиностанции в София.

Доволен съм също от ЕКО на околовръстното, до комплекс "Царско село", посока Ринг Мол-а.

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

И аз съм доволен от Круиз-а. С чип също зареждам (той е вместо карта за отстъпка). Не знам на каква цена е нафтата. Май към 1.90 с намалението. Винаги сипвам като ми светне лампата за 50 кинта. Старата Октавия джиткаше по-добре с гориво от там в студовете тази година. Новата само там зареждам. До сега съм доволен
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Всичките са един дол дренки.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

Аз пък днес заредих на Марешки, за сефте откакто отвори в София. Резервоар до горе и вече изминах близо 200км, софийски. Ми, никаква разлика в работа на мотор, или мощност, а помпа-дюзата минава за капризна откъм гориво. Следейки и разхода, и там няма промяна.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
Stefanov

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia I 1.8 20V
Octavia II 2.0 TSI Facelift

Мнение от Stefanov »

По повод кой с какво гориво си кара автомобила от 4 години само с 100 октана си карам шкодичката нямам газово, с което се гордея :) и нямам никакви проблеми отностно горивото и вървежа на автомобила . Два пъти в годината си сипвам добавка на лики моли за прочистване на клапани и тинтири минтири там ...
А по повод дали да си слагам газово на колата ме разубеди и Сами преди много време , за което си беше както винаги прав .

Тук в България всеки сам си зарежда автомобила според джоба но и 100 октана реално не са 100 ...
Аватар
pechatara

Почетен член

Гараж: Октавия 1 AHF chiptuning bega4kata
Обратна връзка:

Мнение от pechatara »

И аз съм с отлични впечатления от "Круиз". Вчера ми се наложи да пътувам до Монтана.Отиване по хемус през Враца, връщане през Петрохан. По магистралата при 140-150 галех газта, на връщане по прохода само веднъж слязох до втора на изкачването.
До сега зареждах на "Газпром". Има разлика. Само не знам този чип, дето дават ще важи ли за отстъпка под 50 лв.зареждане.
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Мнение от Вероломния Кръчмар »

Мисля, че важи. Дават ти чипа като заредиш за 50 лв, после сипвай колкото ти е угодно. Дават и код с чипа, хубаво е да го залепиш на задната му страна, че иначе лесно зачезва. :)

Ние май имаме два чипа. Ако успея да локализирам втория, :) ще ти го дам да видиш дали важи за зареждане под 50 лв.

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Важи си, от 3 години си зареждам колите на бензиностанцията в Стара Загора и бензин, и дизел са без забележки.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”