Още я нямаш, а вече проблеми
По време на жегите през лятото?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Само на база зададените въпроси и приключвам с размислите за електрокар
Още я нямаш, а вече проблеми![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Още я нямаш, а вече проблеми
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Новото Порше Кайен е с такова вече - зарежда се безкабелно

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
За това оставяш бета тестерите още 10 години да тестват и отстраняват проблеми.
Докато не мога за 5 мин да сипя за 500 км ток.... рано е.
А па братския ЕС май отложи забраната от 35 за по - натам.Та минимум 10 гОдини може и да не се зориш.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
То за толкова бензин/нафта не можеш да сипеш
Телефона ти предполагам го зареждаш за 3 мин.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
виж какво пише в подписа ми с големи червени букви
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
mazut
Напротив сериозно е, често спирам с нежелание и след отлагане да заредя служебната с нафта при това с чужди пари. А предполагам има и други като мен. Какво остава да висна като сопол за половин час някъде си. Както казах всеки себе си знае най-добре. За мен е рано да мисля за ел.кола.The Hooligan написа: 26.01.2026, 16:44:44Несериозно! Обаче в близко бъдеще, като се появят индуктивните зарядни, ще отпадне и този "проблем"mazut написа: 26.01.2026, 16:28:29 Аз нямам гараж, но живея в къща и винаги мога да изкарам едно табло за зареждане, но понякога като се замисля усещам че дори разпъването и включването на кабела вероятно би ми дотежало в един момента ако повече е от два пъти седмично.![]()
- meneldor
- Гараж: Tesla Y 2025 Premium - Dual Motor, Long Range
Honda Pilot Touring AWD 2017
Липсата на домашно зарядно в един момент става проблем откъм комфорт. Колкото и да се отрича в един момент всеки стига до това заключение. Аз в началото ходех на зарядни, но за всекидневно зареждане започва да дразни в един момент, та набързо си оправих тока в гаража.
Тук вече всичко изчезва и огромния кеф всяка сутрин да тръгваш с пълна кола е незаменим
От 2 месеца не съм стъпвал в бензиностанция/платено зарядно.
Тук вече всичко изчезва и огромния кеф всяка сутрин да тръгваш с пълна кола е незаменим
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
2000км имам на електричка, колкото и да са ми симпатични няма как да ск купя такава без зарядно вкъщи.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Обзалагаме ли се? И 50 литра да са да ги чакам, за под 5 мин е сипало. Може би визираш висене по опашки в пикови часове пред касите. Но същата аналогия може да се направи и с това да има 1 кола пред теб която трябва да изчакаш и тепърва да зареждаш. Отделно с нафтата и по - големия рейндж спокойно може да пропуснеш 1-2 бензиностанции. В момента все още може и да е поносимо по станциите предвид че под 1.5% са електрики, но все още е рано.
Телефона не е нужно да спирам насред пътя и да си "ПОЧИВАМ"
Така че ще почакам 10тиа години още за да доразвият технологиите още.
-
Владимир
- Гараж: Шкода Карок 2020 1,5 TSI автоматик
На всички които смятат, че това със сянката е глупост ще кажа че съм го прочел в интернет. Пише го навсякъде, но предимно чуждестранни сайтове, че литиевите батерий не обичат топлото и затова се налага охлаждане, че батерията трябва да бъде в определен температурен диапазон. Затова е и т. нар. система за управление на батерията, да следи температурата на тази батерия и ако е необходимо да се намеси и регулира. Повечето модерни автомобили са оборудвани с такава, Шкода Ениак също има такава система.
При бързо зареждане, батерията също се нагрява и споменатата вече система се налага да отново да охлажда батерията.
И като прибавим вече споменатите 30 и кусур - 40 градуса, ми беше интересно как въпросната система се справя при такова системно слънцепечене.
Надявах се че тук ще има някой собственик на някой Ениак, може би и други марки, които да споделят опита си по темата.
Останете си със здраве.
При бързо зареждане, батерията също се нагрява и споменатата вече система се налага да отново да охлажда батерията.
И като прибавим вече споменатите 30 и кусур - 40 градуса, ми беше интересно как въпросната система се справя при такова системно слънцепечене.
Надявах се че тук ще има някой собственик на някой Ениак, може би и други марки, които да споделят опита си по темата.
Останете си със здраве.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Да, сега се сещам за Нисан Лийф, който няма температурен мениджмънт и животът на батерията му е по-кратък.
Тоя мениджмънт, обаче, включва както охлаждане на батерията, така и подгряване. Оптималната работна температура май беше около 25-30 градуса.
Тоя мениджмънт, обаче, включва както охлаждане на батерията, така и подгряване. Оптималната работна температура май беше около 25-30 градуса.
-
Владимир
- Гараж: Шкода Карок 2020 1,5 TSI автоматик
Именно.
Сега си представи температури навън от порядъка на 40°С. Това питам, успява ли този мениджмънт да се справи с всичкия този пек?
Сега си представи температури навън от порядъка на 40°С. Това питам, успява ли този мениджмънт да се справи с всичкия този пек?
- ivand911
- Гараж: Fabia1 1,4TDI 80HP '06
- Обратна връзка:
Няма да има проблеми, щом ги карат и на много по топли места от нашият климат. Проектирани са за това. Спирай си колата където намериш.
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
Далеч съм от електроинженер, но все си мисля че батерията грее най-много по време на заряд и разряд. Ако ще теглиш каравана, "лънчваш" колата между светофарите или ползваш някакво мега бързо зарядно, то тогава ще се отделя много повече топлина от батерията отколкото ако седи на слънце на 40 градуса.