Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Архимандрит Дионисий, нещо си се объркал. Сигурен ли си, че не си мечтаел докато чакаш автобуса на тротоара ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Не, че нещо, но в тооооолкова дълбок сняг и с предно само смятам, че ще върви без проблем в тоя студ и скована земя.
Обаче, винаги съм се чудил, когато се спомене и ЛЕД и как гумите се представят чудесно на него (няма значение всесезонни или зимни). Аз съм карал по лед не малко време и на доста места и нямам спомен да съм владеел положението много-много. Как го правите - не знам..
Обаче, винаги съм се чудил, когато се спомене и ЛЕД и как гумите се представят чудесно на него (няма значение всесезонни или зимни). Аз съм карал по лед не малко време и на доста места и нямам спомен да съм владеел положението много-много. Как го правите - не знам..
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Ами не мога да се съглася със теб. Земята не е скована, имаме сняг и отдолу трева много добра комбинация ( снега дали е малко или много има значение колко ти гази колата, гумите контактуват с грайфера си с пътя). Ами на Лед се кара като на лед по-бавно и внимателно. Тука пряко сравнихме всесезонни и зимни. За потеглянето е ясно, че 4х4 има предимство, но при спирането са едни и същи. Аз за мен си направих изводи. Споделям за информация, който и както иска да я талкува.zloQQ написа: 12.01.2026, 11:39:14 Не, че нещо, но в тооооолкова дълбок сняг и с предно само смятам, че ще върви без проблем в тоя студ и скована земя.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Добре че не е легнала на корем в този сняг
.
(Нямам нищо против гумите да е ясно, само се шегувам.)
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Аз от Тати знам, колкото е по-дълбок снега, по-голям трактор ти трябва. Първо меря и тогава влизам.Rangel написа: 12.01.2026, 12:16:49 Добре че не е легнала на корем в този сняг .
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Преди години, прибирам се с една корса. Задните гуми със шпайкове. Тогава чистенето особено в горна баня не беше силната страна на столична община, та се преживяваше евентуалната глоба.zloQQ написа: 12.01.2026, 11:39:14 Аз съм карал по лед не малко време и на доста места и нямам спомен да съм владеел положението много-много. Как го правите - не знам..
Та прибирам си се и бре таз кола нещо носи, гума ли съм спукал кво и е. Спирам на изкачването след моста на влака. Слизам и както слязах по гръб. Не може да се изправиш. Огледало. Разбрах защо носи колата. Предните дърпат квото могат, задните със шпайкове държат
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Емииии, аз минавам 120-140 км, всеки ден, та не е като да няма с какво да се похваля.
Günter Stg 1
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
А, нищо километри.... има-нема 5 хиляди за ТАЯ година, нали...
В неделя минах през 3 сезона за 1400 км. Тръгнах на -6 от София, -2 и сняг в Сърбия, -1 и дъжд, после сняг в Хърватска, +5 и дъжд в Словения, Италия сухо и -6.... С тия зимни си не е работа през зимата
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Същите, но в размер 245/45R18.digitalundgrd написа: 07.01.2026, 12:30:16 235/35/19 Hankook W330 Winter i*cept evo3
Първи впечатления след 1500км :
На сухо и мокро нямам забележки. Пробвах ги и на сняг при ходенето ми до Крайова на 26-28.12. Горе беше -8 на Петрохан като имаше и заледени участъци. Обратните завои нарочно взимах с повечко газ, за да ги усетя плюс 4х4то
Също така веднъж се качихме с малката до хижа Алеко на 30.12 да се пързаляме с шейна. Общо-взето в нито един момент не съм почувствал липса на сцепление или някакви драми със стабилността.
Единствен минус - шумни са !![]()
Пробег - ~3000 км, при всякакви условия - сухо, дъжд, мъгла, сняг, лед, кот са сетите.
Карани в София, Свищов, Силистра, Смолян, и между тях при температури от 14 до -18 градуса, до момента.
В едно изречение - топ поведение!
Няма осезаемо лашкане, породено от по-големия балон. Няма приплъзване - на Пампорово имах сцепление да дърпам ратрака по стената нагоре
Но са шумни... Вия кат виетнамка, поради което не мога да преценя дали обират по-добре грапав асфалт и дупки
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Абе обобщението е , че са шумни,но всичко друго е ТОП 

-
mazut
Ако един човек каже една глупост то тя компрометира и поставя под съмнение всички останали умни неща които може да каже.
Това е топ глупост и показва че главата ти нищо не отбира от гуми колкото и компетентно да се опитваш да звучиш!
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Кое е топ глупост колега?
Това че когато караш в жега със зимни, са по - меки от нормалното?
Това че поради горното пак, свирят в завои ?
Това че се усеща и на пътното поведение?
Кое е глупост?
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Днес припаднах 
Звъни един папагал , уж гумаджия.
255/35/19
Викам му нищо Зимно няма вече .
Аааааа
Искам M+S
Не не , то за Ауди 4х4
всесезонни - предлагам му нещо бюджетно, ааааааа
Не , не , по така искам.
Пирели/Дънлоп - 450+ на гума.
Ко ма напрах ти ве, аз да не купувам Мишлен , викам Нексен ?
Давам му цена с доставката всичко около 290лв на гума.
Tи вика луд ли си - 400лв е бюджета за 4 гуми
Бахти тежките клошари честно
Звъни един папагал , уж гумаджия.
255/35/19
Викам му нищо Зимно няма вече .
Аааааа
Искам M+S
Не не , то за Ауди 4х4
Не , не , по така искам.
Пирели/Дънлоп - 450+ на гума.
Ко ма напрах ти ве, аз да не купувам Мишлен , викам Нексен ?
Давам му цена с доставката всичко около 290лв на гума.
Tи вика луд ли си - 400лв е бюджета за 4 гуми
Бахти тежките клошари честно

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Да не са 12 цолови, та очаква 400лв. за 4 гуми... каквито и да било ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
mazut
Цитирал съм, и е видно че пак не ти е ясно, а аз с радио няма да споря.