Проблем с гаснене на колата в движение Octavia 2.0TDI BKD
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- anthill
Здравейте,
имам следния проблем с автомобила и ще съм благодарен за насока или коментари ако някой се е сблъсквал със същото.
Skoda-та е Octavia 2 2005 TDI 16V 103kw/140 hp, BKD.
Чисто нова оригинална турбина, софтуерно изключена EGR клапа, премахнат катализатор, с мод-нат софтуер до към 170 hp. Колата направо лети, гори 4,5-6,5 и се кара само с хубав дизел.
Проблемът е, че от известно време започна да ми гасне - в движение или просто докато седи запалена на място. Прави го с различна честота. може би 2-3 пъти в седмицата.
Случи ми се веднъж и просто обортомера да падне на нула а колата остана запалена.
Когато загасне в движение обортомера остава на определени обороти - което значи че не е датчик колянов вал?
Понякога записва грешка Клема 15, в повечето случаи нищо.
Когато колата загасне трябва да спра, и когато завъртя ключа обикновено не светва подгряването. Оставям на контакт 1-2 мин и светва - чак тогава мога да запаля. Понякога още от сутринта не светва и трябва да чакам докато реши да се включи. Не се чува и помпата от резервоара преди да светне подгряването. След като запаля понякога остава изключен ASR и не може да се включи докато не запаля отново.
Смених реле 100 и клемореда на стартовия ключ без резултат, също и едно реле под волана. Компютърът е отварят веднъж поради влага и след затварянето си работеше добре.
Предположения? Благодаря предварително!
имам следния проблем с автомобила и ще съм благодарен за насока или коментари ако някой се е сблъсквал със същото.
Skoda-та е Octavia 2 2005 TDI 16V 103kw/140 hp, BKD.
Чисто нова оригинална турбина, софтуерно изключена EGR клапа, премахнат катализатор, с мод-нат софтуер до към 170 hp. Колата направо лети, гори 4,5-6,5 и се кара само с хубав дизел.
Проблемът е, че от известно време започна да ми гасне - в движение или просто докато седи запалена на място. Прави го с различна честота. може би 2-3 пъти в седмицата.
Случи ми се веднъж и просто обортомера да падне на нула а колата остана запалена.
Когато загасне в движение обортомера остава на определени обороти - което значи че не е датчик колянов вал?
Понякога записва грешка Клема 15, в повечето случаи нищо.
Когато колата загасне трябва да спра, и когато завъртя ключа обикновено не светва подгряването. Оставям на контакт 1-2 мин и светва - чак тогава мога да запаля. Понякога още от сутринта не светва и трябва да чакам докато реши да се включи. Не се чува и помпата от резервоара преди да светне подгряването. След като запаля понякога остава изключен ASR и не може да се включи докато не запаля отново.
Смених реле 100 и клемореда на стартовия ключ без резултат, също и едно реле под волана. Компютърът е отварят веднъж поради влага и след затварянето си работеше добре.
Предположения? Благодаря предварително!
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Отворете е бокса и вижте дали не са се наводнили пистите.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
И пак компа
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Колеги да не отварям нова тема, ще използвам тази. Колата е октавия 2 2.0 тди фейслифт 2012 год. Предполагам е с CR мотора. Проблема е следния, светва на таблото лампата за подревните свещи, т.е. започва да мига и колата няма тяга. Къде да търсим проблема. Ясно, ще я закачим на компютър първо. Но да ме ориентирате нанякъде? Четох из ауди форума за някаква стоп машинка, другаде четох от агр, на трето място от мръсен горивен филтър.
- skodko
- Обратна връзка:
При този мотор егр най-вероятно. Закачете я на тестер, ще си каже.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- SlipX
След изгасяне се чисти гешката. После пресветна за малко пак. На излизане от Рижкия проход обаче температурата на мотора падна почти до долу.
- skodko
- Обратна връзка:
КОлата с дсг ли е?
- SlipX
- skodko
- Обратна връзка:
Термостат на дсг-то. Намира се отгоре на кутията. В 90% от случаите заради него изстива колата в движение. Парт номер 1K0 121 113 A. А за светенето на подгрева пак си мисля, че ще се окаже егр.
- SlipX
Днес колата пристигна в Добрич. Ще я водим да я сервизират и ще пиша какво се е оказало. Странно уж колата е закупена от Порше Софив Запад и сервизирана там.
- skodko
- Обратна връзка:
То не пречи...
- SlipX
Малко развитие по моя въпрос:
Проблема се оказа от АГР клапана. В сервиза, в който ходих ми казаха, че АГР-а се намира в задната част на мотора под турбо пътищата. И от там кондензират маслени пари и скапват електрониката на АГР-а. Исках да го сменя с нов, но ми казаха, че след време пак ще се появи този проблем. А и АГР клапана за този модел е 850 лв. За това другото решение беше да го изолираме софтуъерно. Отидох до Варна и за 2 часа работа ми го изолираха. За момента колата не набива никакви грешки и се държи доста добре.
Проблема се оказа от АГР клапана. В сервиза, в който ходих ми казаха, че АГР-а се намира в задната част на мотора под турбо пътищата. И от там кондензират маслени пари и скапват електрониката на АГР-а. Исках да го сменя с нов, но ми казаха, че след време пак ще се появи този проблем. А и АГР клапана за този модел е 850 лв. За това другото решение беше да го изолираме софтуъерно. Отидох до Варна и за 2 часа работа ми го изолираха. За момента колата не набива никакви грешки и се държи доста добре.
- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
Пак греда ей и с предната така, къде ги гледате тези коли като ги взимате, колко коли взехме с кумеца, една не светна нищо, че бяха на по 200 000 и 300 000 плюс и бяха италианки, а вие от Порше купува ли се Шкода
там само Аудита и тука таме някое пасатче...