Тресе мотора 1.4 CNG 110коня

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Ивайло октавия3

Шкода Новак

Мнение от Ивайло октавия3 »

Здравейте колеги, малко помощ ми е необходима. След смяна на ангренажен ремък плюс масло свещи и филтри, двигателят взе да ми вибрира на място изгуби леко силата си. Видимо когато отворя капака не се вижда да тресе, а когато съм в купето усещам вибрация по седалката и волана. Зацепих втори път ангренажа и сложих нови свещи в Еуратек, но проблема си остана същият. Молбата ми е ако някой знае нещо по проблема да сподели моля.Шкода Октавия 1.4 cng 110коня 2018г.
lpetrovv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG

Мнение от lpetrovv »

Дали е спазена процедурата за "зацепване" на ремъка? Може някоя бобина/кабел да е тръгнал. Може тампона на двигателя да е заминал. Трябва си изследване на проблема.
Ивайло октавия3

Шкода Новак

Здравей колега, спазил съм всичко по зацепването, все пак в Шкода ми го правиха. Диагностика ми пускаха и ми казаха, че всичко ми е наред. Тресе и на бензин . Забравих да спомена колата когато ми дойде от чужбина е карах 2 месеца със тяхните консумативи, по книжка имаха още ресурс( купих е от шкода италия върната от лизинг) нямах никакъв проблем, колата вървеше и пееше и след като смених консумативите се влоши леко.
Първо сутрин взе да пали на ниски обороти със треперене, а преди палеше на високи обороти и след това утихваше. Работеше много тихо и спокойно трябваше по оборотомрра да се ориентирам дали работи.
Второ когато е на място вътре в купето се чувства треперене на двигателя, всеедночи иска да изгасне. Когато потеглям иска малко повече газ да подавам от обичайното. В еуратек ми казаха карай е така нищо й няма.
Изключил съм старт стоп системата от буксата на акумолатора. Много ме дразни. Частите който ползвам са оригинални от Германия.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ивайло октавия3 написа: 13.11.2025, 08:26:36 Изключил съм старт стоп системата от буксата на акумолатора.
Ако го върнеш обратно кабела на датчика и зачистиш грешките, да не вземе да се оправи?
Бееееее.....
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Колата случайно да не е жълта и да превозва хора срещу пари? [smilie=sarcastic.gif] със същите оплаквания ми е идвал бакшиш, откачен модул на акумулатора. След закачане на модула и кодиране на акумулатора, че беше сменен с някакъв обикновен, не за старт стоп с-ма, повече не дойде с оплакване...
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Ивайло октавия3

Шкода Новак

Да така е колега, колата е жълта и превозва хора срещу пари [smilie=pleasantry.gif] ,но лошото е, че изключих буксата на старт стопа още в началото когато е взех и нямах проблеми, след смяната на ангренажа стана нещо, акумолаторът ми е супер и е още италянският оригинален, работи безупречно. Закачих обратно буксата на старт стопа за да видя дали има разлика, но немога да разбера, защото веднага угасва когато спирам. В петък ще ходя в Шкода за дискове и накладки и пак ще ги питам за старт стопа дали дава отражение. Благодаря много на всички отзовали се колеги, бъдете здрави и щастливи!
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Е изключи я от копчето тая старт+стоп система за малко, за да видиш има ли разлика [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Taratajki, няма да има
на метан или на бензин го прави
грешки записва ли
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Ивайло октавия3

Шкода Новак

Колегата Шкодко почти позна, включих буксата на старт стопа отново и колата литна. Оправисе, НО сега пък когато спирам на светофара и чакам , вдига сама оборотите постепенно до 1000. На компютъррчето не дава да има грешки изписва всичко е ОК. Гогато си поиска сваля до посредата между 0 и 1000 оборота и там не тресе, но след 10-15 сек. Вдига много леко до последната чертичка под 1000 и започва да тресе.
Ибобщено: колата си възвърна предишната сила и вървене и тресенето се появява от време на време когато си пойска. Тресе когато стрелката е на тази позиция
Изображение и спира да тресе и работи много добре почти безшумно когато стрелката е на тази позиция посредата, но стой така 15сек.и после леко нагоре

Изображение
Могали по някакъв начин да е накарам да стой само посредата без да се вдигат леко оборотите?
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Пусни й една адаптация на дросела. Отделно в зависимост от включените консуматори може сама да си вдига оборотите.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Ивайло октавия3

Шкода Новак

skodko, колега ако си от Пловдив можели да ми подържаш моят автомобил? Не виждам със какво се занимаваш, но много разбираш шкодите. Немога да намеря разбиращ майстор от Пловдив за шкода. Още немога да се начудя Еуратек ми направиха диагностика и почистване на дросел със изключена букса на старт стопа за 150лв и ми викат , нищо ми няма. Въобразявал съм си ,че ми тресе те нищо не усещания, а защо колата нямала мощност, какво съм искал от 110коня толкова можела. Утре ще им покажа 110 коня какво може със включен старт стоп. Лети тази кола.
Колега, много Благодаря за помощта и знанията. [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

[smilie=sarcastic.gif] за Пловдив можеш да се обърнеш към Аршинков Брадърс. На ЕТ Пловдив има прати поздрави от бившия диагностик на ЕТ Бургас. [smilie=sarcastic.gif]
Ивайло октавия3

Шкода Новак

Здравейте колеги, всичко направих от по горе споменатото, но няма подобрение, прекъсва на празен ход. Някой можели да ми даде контакт със аршинков брадърс, че нищо не намирам в нета.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ивайло октавия3 написа: 15.11.2025, 10:08:44 Утре ще им покажа 110 коня какво може със включен старт стоп. Лети тази кола
хахаха
Нещо пак не лети [smilie=sarcastic.gif]
Ивайло октавия3 написа: 14.11.2025, 14:53:20 включих буксата на старт стопа отново и колата литна. Оправисе
Последно [smilie=sarcastic.gif]
Не може от това да е проблема.
На метан или на бензин го прав, питах, ама не отговаряш. Няма как да ти се помогне така.
Записва ли мисфаери.
Като грешка или поне в живи данни.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Ивайло октавия3

Шкода Новак

bega4kata, здравей колега на метан и на бензин прекъсва на място, сутрин пали на ниски обороти и трепери по силничко. По някога се оправя сама но за кратко. Когато подавам много леко газ предърпва леко докато вдигне обороти и после върви нормално. За мен нещо се случва в ниските обороти. На вак компа нищо не показва в Шкода ми казаха первектни резултати на елкома. Забелязвам, че когато работи 6 часа без прекъсване прекъсва двг. по силно и когато и дам почивка половин час прекъсва по малко . Навежда ме на мисълта за ламбдасонда, но на елкона не показва и нищо не записва. Нямам предства какво се случва.
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”