Karoq: Съвети при поръчка през конфигуратора
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Fenix
- Гараж: Skoda Kamiq 2025, 7DSG/1,5/150/TSI
Не съм съгласен колега. Не всички АО са под един знаменател. Казвам го със сигурност и опит защото предната ми кола беше Поло 2010 г. Твоите думи за там може и да имат резон, но при Камика няма нищо общо, много по-добре са нещата и откъм пространство и от към качество на материалите и дебелина на подлакътник, врати и всичко което си изредил. В пъти по-добре е. А и колко по як двигател от 1.5, 150 коня да сложат и има ли смисъл. Този двигател е самолет. Слагат го на много по-големи и тежки купета.
-
niki
- Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5
Така е, прав си, не си се минал, купил си топ модела на Шкода и въобще на ВАГ.
- Bajdoch
- Гараж: Шкода Карок 1.5 TSI 7 DSG
Благодаря! Звукът е точно такъв въпреки, че тази кутия не е като моята DQ 200 но принципът и звукът е същия. Ще поговоря пак с ЕТ преди да се реша на цепене на кутията
Последно промяна от Bajdoch на 31.10.2025, 10:46:54, променено общо 1 път.
-
Fenix
Колега каквото съм искал и могъл съм взел, това не е твоя работа, ако имаш да кажеш нещо по дискусията заповядай! Аз не съжалявам за избора си. И споделям мнението и опита си.niki написа: 31.10.2025, 09:03:19 Така е, прав си, не си се минал, купил си топ модела на Шкода и въобще на ВАГ.
- Karykoff
- Гараж: Touran 1.9 TDI, ръчка
Karoq 1.5 TSI, ръчка
Новият Smokey Diamond Silver май ще се окаже доста добър цвят. Ако го бях видял по-рано на конфигуратора на интернационалния сайт може би щях да пусна него. Формите на колaта излизат по-добре с него.

vs

vs

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Сребърното стои по-стилно 
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
mazut
Това трябва да е Ерония....niki написа: 31.10.2025, 09:03:19 Така е, прав си, не си се минал, купил си топ модела на Шкода и въобще на ВАГ.
Колегата е взел това за което са му стигнали парите, сега че гледа през розови очила и му се ще повече мръвка в манджата е нормално.
-
Fenix
Всеки би искал и нещо отгоре, но аз взех най-високата линия на оборудване и това което можеше да има още, не е много и не е фатално, както и по-назад съм писал. Така, че аз съм доволен.
- Karykoff
Karoq 1.5 TSI, ръчка
Да ви разсея от заяжданията. Нещо, което не съм сигурен дали съм писал тук и дали някой друг е споменавал, но в ЕТ твърдят, че очакват да се обяви нов Карок, който да се продава от 2027-ма. От пролет/лято 2026 щяло да спира производството на сегашния Карок и да се изчистят "бройките на склад" след това. Шкода били си сменили решението за Елрок да бъде изцяло наследник на Карок. Може да е свързано с вероятното отлагане на плана на ЕС 2035 г.
https://earth.org/eu-review-of-2035-ban ... on-efforts
https://earth.org/eu-review-of-2035-ban ... on-efforts
- Karykoff
Karoq 1.5 TSI, ръчка
Това си е кодиране и се навиха да го направят в ЕТ Пловдив ли? За какво друго може да им досажда човек да направят/кодират преди издаване на колата?bobotnik написа: 26.10.2025, 11:34:47 Trafic sign recogn. - система за разпознаване на пътни знаци - Досадна е малко, но е много полезно като се улисаш в града. Като ми я издаваха ми изключиха опцията да ми набива спирачки спрямо знаците и сега само звуков сигнал имам.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Не е кодиране в смисъл да пипат с диагностика.Karykoff написа: 01.12.2025, 19:52:46 Това си е кодиране и се навиха да го направят в ЕТ Пловдив ли? За какво друго може да им досажда човек да направят/кодират преди издаване на колата?
Това са просто едни 'чавки' в инфотеймънт системата, които потребителят може да маха/слага стига да знае, за какво са.
@Karykoff Колега виждам, че доста се интересувате и мога да препоръчам задължително да се запознаете с ръководството на потребителя. Знам, че в днешно време на никой не му се чете, но там има буквално тонове полезна информация.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- bobotnik
- Гараж: Skoda Karoq SportLine 130 1.5TSI 7DSG MY 2025
Peugeot 207 1.6 HDI
Skoda Kamiq Style 1.5 6M MY 2024 (EX)
Skoda Octavia II 1.9 Tdi (EX)
Toyota Avensis 1.8 (EX)
Точно така, махна отметките в менюто човека. И беше в ЕТ София - Надежда, нямах търпение да я чакам да я докарат до Пловдив, че трябваше да ходя и на почивкаtsb написа: 01.12.2025, 20:03:25 Не е кодиране в смисъл да пипат с диагностика.
Това са просто едни 'чавки' в инфотеймънт системата, които потребителят може да маха/слага стига да знае, за какво са.
@Karykoff Колега виждам, че доста се интересувате и мога да препоръчам задължително да се запознаете с ръководството на потребителя. Знам, че в днешно време на никой не му се чете, но там има буквално тонове полезна информация.
- Karykoff
Karoq 1.5 TSI, ръчка
Карока бе поръчан на 28.10. Около 2 седмици след поръчката стана ясно, че са я "заключили" и са определили 49-та седмица за производство. В началото на тази седмица разбрах, че е произведена на 5.12 - петък, тоест спазили са седмицата за производство.
Пиша го като информация за това как вървят поръчките към края на годината. За транспорт не се знае нищо официално още, само предположения. Обикновено транспортът отнемал горе-долу 10 дни. Има вероятност преди празниците, но по-сигурно било в началото на януари да е тук.
едит: А, и цената е почти 1000 лв надолу спрямо октомврийските цени. Коледни промоции. Малко боли.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Пиша го като информация за това как вървят поръчките към края на годината. За транспорт не се знае нищо официално още, само предположения. Обикновено транспортът отнемал горе-долу 10 дни. Има вероятност преди празниците, но по-сигурно било в началото на януари да е тук.
едит: А, и цената е почти 1000 лв надолу спрямо октомврийските цени. Коледни промоции. Малко боли.
- Karykoff
Karoq 1.5 TSI, ръчка
Днес след като писах горния пост, следобяд ми звъннаха от ЕТ и казаха, че колата вече била в София. Бързо действат. ![focus [smilie=focus.gif]](./images/smilies/focus.gif)
Другата седмица ще се взема.
![focus [smilie=focus.gif]](./images/smilies/focus.gif)
Другата седмица ще се взема.
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
https://maps.app.goo.gl/6kKtPye9Zbp9wwaj8
Тук ги правят. Даже се виждат по паркингите наредени. 1350 км са до София.