Мотото на Шкода Simply clever звучеше интересно за мен още докато карах предишната си Шкода О3 ( хечбек). Докато една сутрин забелязах, че задното стъкло не се размразява около третия стоп, а видимо пред него има нишки, като на нагревател. Колата беше още в гаранция и я закарах в ЕТ Надежда. Очаквах, че е прекъснат нагревател или нещо такова..... Приемчикът ме попита как съм с английския и аз му казах, че се справям. Тогава той ми обърна екрана на монитора си и прочетох, че неразмразяването пред третия стоп не е повреда. Нишките пред него били антената на радиото!!!!!!
Много се учудих, защото видимостта на третия стоп е важна за тези, които карат зад мен, но се оказа, че това е конструктивното решение от завода. О3 няма антена за радиото, която да се подава извън купето и все пак ми беше странно точно там да я сложат и да лишат третия стоп от размразяване на стъклото пред него.
Както и да е..... предната Шкода си отиде и вече карам О4. Пак хечбек. Вчера сутринта имаше кондензираната влага по стъклата и пуснах подгревателя на задното стъкло, за да го изсуши. Когато след 10-ина км и 30-ина минути слязох от колата и тръгнах да отворя багажника видях, че Simply clever се е пренесло и в О4. Цялото задно стъкло беше подсушено, а зоната пред третия стоп беше все още покрита с кондензираната влага. Всички О4 имат перки на покрива и очаквах, че антената за радиото и вкарана там, но изглежда не е. Прилагам снимки. Продължавам да не мога да намеря разумно обяснение на това конструкторско решение.

П.П. Мога да кача и снимки от предишната ми Шкода, заедно със снимка от екрана на компютъра на приемчика, но доста трябва да ги търся.
Поздрави!
какво като е замъглено

![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)