Simply clever..... понякога буди насмешка.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Kamen

Шкода Новак

Мнение от Kamen »

Здравейте.
Мотото на Шкода Simply clever звучеше интересно за мен още докато карах предишната си Шкода О3 ( хечбек). Докато една сутрин забелязах, че задното стъкло не се размразява около третия стоп, а видимо пред него има нишки, като на нагревател. Колата беше още в гаранция и я закарах в ЕТ Надежда. Очаквах, че е прекъснат нагревател или нещо такова..... Приемчикът ме попита как съм с английския и аз му казах, че се справям. Тогава той ми обърна екрана на монитора си и прочетох, че неразмразяването пред третия стоп не е повреда. Нишките пред него били антената на радиото!!!!!!
Много се учудих, защото видимостта на третия стоп е важна за тези, които карат зад мен, но се оказа, че това е конструктивното решение от завода. О3 няма антена за радиото, която да се подава извън купето и все пак ми беше странно точно там да я сложат и да лишат третия стоп от размразяване на стъклото пред него.
Както и да е..... предната Шкода си отиде и вече карам О4. Пак хечбек. Вчера сутринта имаше кондензираната влага по стъклата и пуснах подгревателя на задното стъкло, за да го изсуши. Когато след 10-ина км и 30-ина минути слязох от колата и тръгнах да отворя багажника видях, че Simply clever се е пренесло и в О4. Цялото задно стъкло беше подсушено, а зоната пред третия стоп беше все още покрита с кондензираната влага. Всички О4 имат перки на покрива и очаквах, че антената за радиото и вкарана там, но изглежда не е. Прилагам снимки. Продължавам да не мога да намеря разумно обяснение на това конструкторско решение.
ИзображениеИзображение
П.П. Мога да кача и снимки от предишната ми Шкода, заедно със снимка от екрана на компютъра на приемчика, но доста трябва да ги търся.

Поздрави!
Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му.

Mazda 6, 2.0 CD, 121 к.с., '03г. - бивша,
Skoda Octavia ІІІ, 2.0 TDI, 150 к.с., '13г. - бивша
Skoda Octavia lV, 2.0 TDI, 150 к.с, '24г. -настояща.
Аватар
Fab

Шкода Новак

Гараж: 2.0 TDI 150

Мнение от Fab »

Сигурен съм, че Simply Clever не обхваща антената в стъклото :)
Ако натиснеш спирачката ще видиш, че запотеното стъкло не пречи на светлината.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Верно ли пусна тема заради тая глупост... [smilie=sarcastic.gif]
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

нали пак свети бе колега [smilie=punish.gif] какво като е замъглено
мале,мале гадни смешни Шкоди- продавай :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Kamen написа: 16.10.2025, 10:37:33 забелязах, че задното стъкло не се размразява около третия стоп,
За това писах още зимата на 2017та. Даже и снимка бях качил.
Странно е, но не е драматично. Първо, защото целият сняг отдолу се размразява (и маха от чистачката или пада сам) и след 2-5 минути е паднал и този от стопа, защото стъклото се е стоплило. Да не говорим, че ще го махна с ръка/метла/стъргалка за около 4 секунди.
Шкода не знам дали са симпли клевър, но е екстримли ступид да идеш в офоциалния сервиз да питаш за такова нещо дали е повреда.
Пак доста културно са отговори...аз не бих могъл.
ivo_67

Шкода Новак

Мнение от ivo_67 »

Въпросът е по скоро за "перката" на тавана, а не толкова за замразената част от задното стъкло. Според служителя от ЕТ антената е вградена в стъклото, а перката е на тавана за красота и няма никакво отношение към приемника.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

За GPS-a.
Бееееее.....
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Мнение от gencho01 »

"Перката" е за всички връзки на колата - GPS (както е писал колегата по-горе), ъпдейти на системите и връзка с кораба майка, и т.н., но радио сигнала се получава от вградената антена, до нагревателите на задното стъкло, както е посочено и при О3 беше така. Иначе това запотяване не би следвало да е пречка за видимостта на третия стоп, то който няма да го види, няма да го види и ако е чисто стъклото [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

вероятно за това има още 2 стопа [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

оф сега се заглеждам, че имам антената в перката на колата [smilie=sarcastic.gif]
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Третите стопове се слагат по преценка на производителите и не всички марки и модели ги имат. Така че това, че не е размразено точно там не е никакъв проблем за сигурността. Фаворете + основните стопове да не би да имат нагреватели? Задължение е на водача да ги изчисти от сняг,лед и кал.
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

redalex написа: 16.10.2025, 11:26:28 Пак доста културно са отговори...аз не бих могъл
Мое мнение е, че възможно най-рано в живота си всеки трябва да мине през някаква работа, изискваща пряк контакт с клиенти. Това ти отваря очите за много неща, свързани с хората, мисленето и поведението им - най-вече, че “common sense is not so common”. И вече си зависи от всеки индивидуално какво ще направи с тоя житейски урок :)

Тая е една от най-епичните теми в историята на форума, разведри деня определено [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

Понеже виждам че автора се газира за симплито клевъра, да го успокоя, че и при тойота е така. И там си има перка и си има жички по стъклото за антена. Та пиеш една бира, за дето си научил нещо ново.
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

nmnikolov написа: 16.10.2025, 12:11:51 Третите стопове се слагат по преценка на производителите
"Леки автомобили (M1 категория), произведени след 1998 г., задължително трябва да имат трети стоп (монтиран централно, по-високо от другите два)."
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Тоя трети стоп ми е болна тема и на мен , в ТУ преди 15 години ме скъсаха по Електротехника на автомобили при Трайков , на лекции бил казал за какво е третия стоп, аз не съм бил на тази лекция, пуска ни тест с отворени въпроси и пита за какво служи третия стоп , и аз почвам едни фермани, по-добра видимост, допълнителна светлина да се откроява , ако габарита и стопа на основните са в една секция, при замърсен автомобил горе да остане чисто и да се вижда, светлина викого горе да се вижда над ниско ремарке и какво ли още не си изсмуках от пръстите, накрая всичко вярно от 12 въпроса, тоя въпрос грешен, ама той точно на него държал и крайна оценка слаб 2 , щях да му сваля очилата с тупаник , обаче научен да съм възпитан и мазен с доцентите , викам приемам грешката Доц.Трайков, какъв е верния отговор явно имам пропуски. Оня ме гледа все едно ще ми каже най-важната тайна на задгробния живот и ми казва - за бърз пренос на информация, казах го веднъж на лекциите, но явно не сте присъствал колега... Викам , аз не съм идвал на никоя Ваша лекция, защото нивото като цяло е ниско , но това определено ме обогати и ще го запомня , 3 години го влачех този изпит, докато на една сесия не дойде, че имал лична работа и минах с отличен както всеки друг път, но тук нещата бяха лични , най-важния урок дето научих , е че трябва да не се вживяваш в комплексите на някой, а просто да изчакаш момента и да си [smilie=beach.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”