Octavia O3 Vision TDI 2.0 150HP DSG - Vankata

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Vankata

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Vision TDI 150HP DSG

Octavia O3 Vision TDI 2.0 150HP DSG - Vankata

Мнение от Vankata »

Здравейте колеги,

На път съм да стана собственик на Октавия TDI 150HP с DSG 6 степенна автоматична скоростна кутия. [smilie=yahoo.gif]
Скоро ще бъда част от Шкода сектата и предварително искам да благодаря на колегата ТТодоров за търпеливите отговори на моите въпроси и за напътствията му.

Кажете как протича процедурата по получаване на автомобила и трябва ли да взема някакви задължителни аксесоари. Засега съм поръчал гумени стелки и да ми активират Мирар линка.
Когато колата е N1, кога трябва да е първата смяна на масло?

Всякакви съвети са добре дошли към мен, предварително ви благодаря! [smilie=pleasantry.gif]
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Octavia O3 Vision TDI 2.0 150HP DSG

Мнение от TheSaint »

Добре дошъл.
Ако ще стои навън секрети за джантите задължителни,вземи си литър масло за доливане за всеки случай.
N1 няма връзка с маслото,първа смяна препоръчителна до 10000км. При получаване провери екстрите които плащаш дали ги има,огледай за дефекти при транспорта,колонките на вратите лесно се драскат ,зареди на най близката читава бензиностанция,нафта няма от CZ ;)
Мрежите за багажника и двулицевата стелка за багажник са удобни и полезни екстри
Последно промяна от TheSaint на 06.03.2017, 22:40:24, променено общо 1 път.
Аватар
Vankata

Шкода Новак

Мнение от Vankata »

Балгодаря ти за съветите, Светльо.
Кажете от къде зареждате, покрай мен има бензиностанции на Овъргаз, Ромпетрол и Еко.
Мисля че ги споменавате с хубаво и трите, но все пак да попитам.
Досега съм карал на бензин и на метан коли, съвсем друга история са те. :)
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Добре дошъл колега и честито! Чакаме снимки като я получиш :)
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Ааа.. за дизела други ще кажат...мен тук ме "посъветваха" че газта е за светене,нафтата за отопление пък бензина за каране... сериозно авиодизела на еко е ОК уж,ромпетрол също, овъргаз и дизел нещо не ми се връзва ... иначе от колонка до колонка има разлика [smilie=search.gif]
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Добре дошъл! Ако си маниак на тема поддръжка и всяка точица/драскотинка те влудява, от Еуратек право отивай да ти фолират предния капак и броня или да нанесат на цялата кола от онези специалните устойчиви покрития, дето са като лак (забравих как се казват). Леко чакане!
goAPR
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Честито!
Като я вземеш и покараш,тогава сподели впечетления и питай.
Недей да се филмираш предварително.Наслаждавай се на момента! браво
Аватар
Vankata

Шкода Новак

Мнение от Vankata »

И аз предпочитам бензин, но не ми хареса четириочката. Така че, минах на вариант с налични автомобили. Тук трябва да кажа, че колкото по-дълго я гледам, толкова по ми харесва! :)
Иначе тествах 1.4 TSI 150 коня и ми хареса как върви в града, пробвах го и на околовръстното с около 120. Много хубав двигател на вървене.

Избрах цвят капучино, точно защото може би издържа повече на драскане и мръсотия.
Не се виждам през 6 месеца да я лакирам, не че съм мърляч, пазя си колите и то доста! :)
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

И кво казваш-Тошко те облъчи? [smilie=girl_hospital.gif]
Аватар
Vankata

Шкода Новак

Мнение от Vankata »

Хахаха, не съвсем. Той горещо препоръча 1.8 TSI, но аз го питах дали има оплаквания от дизела. Каза ми, че засега е много доволен, особенно извън града. Понеже имам и малка бензинова кола, извънградското досега ми бе проблем, така че се надявам да не съжалявам за избора! :)
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

Честито и от мен. Леко чакане и много безаварийни :) . Вземи си колата, покарай я малко, и тогава мисли какво , как, и защо. Относно N1, последните ми две коли са такива, така че имаш допълнителни въпроси питай. Колко време ти казаха за доставка?
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Честито, радвам се че скоро ще я вземеш!Жив и здрав, да се похвалиш със снимки.

За пред форума (да не бъда разпнат на кръст 1поп ) не съм давал съвети за двигател, само споделих мнение и резюмирах темата, аз като избирах...Препоръчах на Vankata 1.8TSI, който и мен ми е на сърце, но като него не ми се чакаше месеци. Крайно мнение не съм изказвал за 1.4TSI vs 2.0TDI, само споделих краткия си и скромен опит и проучванията ми. Споделих мнение и за екстрите, които липсват на Вижъна (кожата на облегалките отзад на седалките,Кантон и т.н.).

Относно вземането те колегите са те посъветвали (да извинят,ако се повторят)

1. кефи се на момента максимално и да снимаш задължително :)
2. бензиностанции - аз често зареждам на Ромпетрол, мисля че е читава нафтата. Зимата карам с ОМВ МаксМоушън, лятото съм слагал и Шел вПауър нитро+ (май с нея бяга най-много,но работи нервно).
3. няма комплект триъгълник, аптечка.
4. понеже ще ти е кеф и ще искаш да я подкараш, препоръчвам да отделиш време да видиш дали всичко са ти дали. При мен бяха забравили двулицевата постелка в багажника. Оправиха си липсата.
5. аз лично купих литър антифриз и литър масло,Светльо ти е напомнил за секрети.
6. краткото разработване е описано и е лесно.
7. за N1 - разлика няма ходи се всяка година на преглед, след 10тата два пъти годишно. Това е към днешна дата.
8. ако имаш проблем със СмартЛинк пиши. Според това с каква ОС ти е телефона ще се намери човек да помогне.

Надявам се да си доволен от колата, при мен минаха 9 месеца и все така чакам с нетърпение да ми се "наложи" да я изкарам от гаража :) Да си призная колкото понякога рядко да се сещам, че нещо ми липсва като екстра или какво би било, ако бих изчакал 1.8 - тези моменти са кратки и редки.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Честито. Перфектния двигател си избрал.
Първите 1000 км. По кротко.
Маслото първото си го карай до 10 000.
И след това сменяй през 15.
Еко авио е най добра.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Честито.
Само да попитам: Ти сега като си я поръчал? Идва от останалите на склад с пакет Вижън, или ще дойде ФЕЙСЛИФТ :) .
Тя ако е на "склад" бързо-бързо ще я вземеш!
Самито ти е обяснил всичко.
Аз бих казал първите 3-4хилки да я жалиш, после бой!
Изображение
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T