Идеални. и зима и лете. И на море и на планина и на сняг и на мокро и на сухо. Вероятно ако 90% от зимата е дълбок сняг и всеки ден вали поне по 10 санта, да го мислиш. Както казах и на вода се държат перфектно. Пирели всесезони го даваха по - добре на мокро пред кросклимата, но пък крос климата беше по - добре за сняг.ba7ka7a написа: 04.10.2025, 16:07:31 Най ме е яд карам на магистралата със зимни гуми на +15 градуса. Градско и извънградско whatever...
И все пак не мога да се реша на летни за лятото и всесезонни за трите месеца зимни условия. В задънена улица съм. До месец трябва да реша.
P.S. Ако живеех в София няма дилема. Зимни и летни. Точка.
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Други съм виждал и карал , как лятото не държат и се разпадат грайферите на магистралата.Цецо75 написа: 04.10.2025, 16:36:27 bega4kata, И понеже си пробвал само такива, значи други няма.
То така ии сега - само Прешъс, друго на тоя свят няма![]()
Цецо, от 25 години коли ремонтирам, средно по 2-3 на ден минават през мен. Имам опит. Човека иска съвет, дадох. Ти като има друго мнение, казваш Клебер примерно и така....
Човека си ПЕЦЕНЯ
Не да ми викаш, нямаш опит, прешъс и т.н.
Когато ремапвам, ВИНАГИ ходя до магистрала, за да видя как се държи налягането на турбото и ЕГТ. Карам всякакви коли със всякакви гуми в различно време.
Вчера примерно чипосвах поло Гти 1,8 със симос 18.
Това чудо как завива и ускорява без превъртане на предно не е истина. С висока скорост на магистралата е некомфортно с такава малка кола, но за всеки друг път е мечта и удоволствие да се шофира.
От него си правя извода че на студено и сухо е невероятно послушна, но прави аквапланинг при много по леки води по пътя. Всичко си има + и -.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
hilldegarn
Kiko Varna написа: 04.10.2025, 13:06:35 Дайте предложение за всесезонни гуми 215/70/16 за Хюндай IX35 2.0 дизел.
В момента сме се спрели на Bridgestone A005 EVO.
Търсят се само премиум гуми, защото се вози дете в колата.
-
Tedo
Използвам темата, за да попитам от коя гума от средния клас сте най-доволни. Досега колата (супърб 3) се караше с Bridgestone LM005, но поради малкия годишен пробег, ще мина на по-бюджетни.
Спрял съм се на следните марки, но приемам и други предложения:
1. HANKOOK Winter i*cept evo3 W330
2. KUMHO WINTERCRAFT WP52
От това, което гледах, Hankook е по-добрата гума на сухо и мокро, а Kumho на сняг. Съответно клоня към Hankook, поради почтни несъществуващата зима. Ще се радвам ако някой, който има тези модели, сподели мнение.
Също така, има ли смисъл да се слагат 245/45/18 вместо 235/45/18 през зимата?
Спрял съм се на следните марки, но приемам и други предложения:
1. HANKOOK Winter i*cept evo3 W330
2. KUMHO WINTERCRAFT WP52
От това, което гледах, Hankook е по-добрата гума на сухо и мокро, а Kumho на сняг. Съответно клоня към Hankook, поради почтни несъществуващата зима. Ще се радвам ако някой, който има тези модели, сподели мнение.
Също така, има ли смисъл да се слагат 245/45/18 вместо 235/45/18 през зимата?
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
На база доста изгледани ревюта, прочетени статий и обратна връзка от хора ползващи всесезонни гуми от няколко години, моята класация е следната.Kiko Varna написа: 04.10.2025, 13:06:35 Дайте предложение за всесезонни гуми 215/70/16 за Хюндай IX35 2.0 дизел.
В момента сме се спрели на Bridgestone A005 EVO.
Търсят се само премиум гуми, защото се вози дете в колата.
1. MICHELIN CROSSCLIMATE 3 SPORT B/A/72 - това определено е най-добрата гума в момента на пазара. Все още не се предлага във всички размери, догодина ще имат пълна гама.
2. PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 C/A/71 - Това е гумата с най-добри показатели на мокро и сухо. Много трудно се намират размери
3. CONTINENTAL AllSeasonContact 2 B/B/71- Като цяло заема челни места в тестовете, но не изпъква конкретно в някоя дисциплина. Като цяло добре блансирана гума.
3. NOKIAN Seasonproof 2 B/A/70 - Нова тази годишна разработка. В някой тестове дори е на 1 място. Гумата както и при Мишелина има влакна от Арамид. И 2 годишна гаранция и замяна с нова в случай на повреда ( мисля, че се отнася за повреда на бордовете на гумата при попадане в дупка ). Също така е с най-ниски нива на шум. И само тя, PIRELLI и Мишелина покриват клас А на мокро ( което предпоставя добро поведение на мокри и сухи настилки ), което лично за мен си е плюс. Предлага се в доста голям набор от размери и цената е доста прилична.
5. MICHELIN CROSSCLIMATE 3 C/B/72 - Подобрена версия на 2ката, Можеби най-добра на сняг.
Аз за момента набаза наличните размери или ще взема 235/45/18 Nokian и лятото ще ги комбинирам поне за момента с летните, който имат поне още 2 сезона ( така си мисля, че ще мога да направя пряко сравнение между тях и GOOD YEAR Eagle F1 Asymmetric 3, който догодина ще са на 5то лято и имат още доста грайфер ) или направо ще мина изцяло на 245/40/19 MICHELIN CROSSCLIMATE 3 SPORT ( малко ще променя заводския размер 235/40/19, като си мисля, че не би било проблем ).
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Само бих добавил BRIDGESTONE TURANZA 6 ALL SEASON Enliten.Архимандрит Дионисий написа: 06.10.2025, 13:52:52 На база доста изгледани ревюта, прочетени статий и обратна връзка от хора ползващи всесезонни гуми от няколко години, моята класация е следната.
-
speedevolution
Каква е разликата между CONTINENTAL WinterContact TS 870 и 870 P и коя е по-добрия вариант? За моя размер 205/60/16 виждам малка разлика в цената, спецификациите които виждам като разлики са, че 870P е 92H и не XL, а 870 e 96H и е XL?
Основният претендент е Мишлен Алпин 7. Бях гледал и Бриджстоун Близак 6, но се отказах от тях и смятам че ако давам повече пари избора трябва да е между контито и мишлена, евентуално бих включил и Good Year Ultragrip Performance 3 като трите водещи гуми, въпреки, че последната в този размер май не е напълно окей.
Обмислям и по бюджетен вариант - Barum Polaris 6, който поне на хартия и визуално е много близка с контито, разбира се ориентирана по нисък клас и цена. Някой ако има преки впечатления от зимните им гуми, уж поларис 6 е по нов, по-добър от 5, технологичен и т.н, действително шарката изглежда подобрена и вече приличаща на континентала, а на фона, че вече някои от премиумите карат по 2 сезона и са за смяна, а аз не карам чак толкова много започнах да се замислям, а някак тази гума ми изглежда симпатична за цената си без да имам никакъв опит с марката.
Основният претендент е Мишлен Алпин 7. Бях гледал и Бриджстоун Близак 6, но се отказах от тях и смятам че ако давам повече пари избора трябва да е между контито и мишлена, евентуално бих включил и Good Year Ultragrip Performance 3 като трите водещи гуми, въпреки, че последната в този размер май не е напълно окей.
Обмислям и по бюджетен вариант - Barum Polaris 6, който поне на хартия и визуално е много близка с контито, разбира се ориентирана по нисък клас и цена. Някой ако има преки впечатления от зимните им гуми, уж поларис 6 е по нов, по-добър от 5, технологичен и т.н, действително шарката изглежда подобрена и вече приличаща на континентала, а на фона, че вече някои от премиумите карат по 2 сезона и са за смяна, а аз не карам чак толкова много започнах да се замислям, а някак тази гума ми изглежда симпатична за цената си без да имам никакъв опит с марката.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Аз карам с 5 цата на Кодиак 4х4 и са си ОК. Водя ги редовно на сняг... като го намеря.
Иначе си е типично зимна гума, с дълбок и мек протектор и имат склоност да се сучат в завой.
Мойте са произведени във Франция. Уж чешка марка, нискобюджетна...
Бееееее.....
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Винаги като пътувам по Западна Европа си намирам AutoBild Sportscar.
В броя за ноември вече има тест на зимни 19”.
Ще гледам да кача инфото тия дни.
Общо взето резултатите са така както винаги описвам от опита, който имам.
Сняг - зимна гума е номер 1
Всесезонните са средна работа
Летните - Шит
Мокро и студено - Летни гуми номер 1
ЗИМНИ
ВСЕСЕЗОННИ
Сухо и студено - Летни гуми са номер 1
Зимни
Всесезонни
Най-общо казано - Всесезонните са компромис отвсякъде.
Зимната гума е гума за Сняг и те така неща открити и доказани от мнооооого години.
В броя за ноември вече има тест на зимни 19”.
Ще гледам да кача инфото тия дни.
Общо взето резултатите са така както винаги описвам от опита, който имам.
Всесезонните са средна работа
Летните - Шит
ЗИМНИ
ВСЕСЕЗОННИ
Зимни
Всесезонни
Най-общо казано - Всесезонните са компромис отвсякъде.
Зимната гума е гума за Сняг и те така неща открити и доказани от мнооооого години.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
За зимните съм съгласен, че са за сняг.ЦецоNOL написа: 08.10.2025, 07:31:56 Най-общо казано - Всесезонните са компромис отвсякъде.
Но това което твърдиш за всесезоните няма как да го приема. Новите последни поколения на тези гуми са доста напреднали в това отношение и доста хора го доказват чрез обратна връзка.
Това са гуми за ежедневна употреба ( както и тук разбира се премиум марките са най-добрите).
Ясно е, че няма как с такава гума да отидеш на писта въпреки, че някой ги тестват на такива и пилотите който карат са доволни от тях.
За хора който си возят семейството до магазина, училище и уикендите на разходка това според мен в бъдеще ще стане най-продавания тип гуми.
Има още доста скептично настроени хора и доста който си купуват от този тип гуми.
Като гледам голяма част от производителите на гуми в момента са се насочили именно точно към разработването на такъв тип гуми.
Предполагам, че има и друга причина, летните и зимните вече са достигнали своя връх на развитие и единственото което там се подобрява е пробега и икономията от шофирането.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Просто в по-голяма част от Европа снега вече е мираж. И зимните гуми губят смисъл особенно за ежедневки. Бачкал съм дълго време във Франция и то в северната част, още 2003-та ония си бичеха целогодишно на летни. В 3те дни със сняг, чакаха да изчистят и те така. Зимни гуми имаше само на служебната кола. Тая зима (2025) Рент-а-кар в Милано ни го дадоха с летни гуми , Януари. Не, че не го качихме в Алпите, ама си беше премеждие на моменти.
Всесезонната гума си е ценово най-изгодна, в това спор няма. Също така еко нормите много натискат - една всесезонна гума е несравнимо по-екологична от комплект зимни + летни. Аз като се замисля, зимните гуми ги изхвърлям на половината от заложеният им пробег, просто остаряват.
А Контито дето се изтърква за 2 сезона си е направо анти-екологична гума. Затова е редно и цената му да е брутална.
Всесезонната гума си е ценово най-изгодна, в това спор няма. Също така еко нормите много натискат - една всесезонна гума е несравнимо по-екологична от комплект зимни + летни. Аз като се замисля, зимните гуми ги изхвърлям на половината от заложеният им пробег, просто остаряват.
А Контито дето се изтърква за 2 сезона си е направо анти-екологична гума. Затова е редно и цената му да е брутална.
Бееееее.....
- NaskoG
- Гараж: ex Skoda Octavia 2 VRS tdi preface
ex Skoda Octavia 2 VRS DSG facelift
ex Skoda Octavia 3 VRS TSI
now Audi A4 b8.5 3.0tdi Sline
Има части в Европа дето си има бая сняг - централна, южна Германия, Чехия, Словения и т.н...сняг до колене, хората карат със зимни гуми яко там. Даже хората в южна Германия освен зимни гуми си имат и т.нар Winterauto, сиреч кола дето я карат само зимата. Затова и колите, дето съм вкарвал от там са по ръждиви от обикновено. Синята ВРС от подписа ми беше от северна Германия, отдолу беше като нова. Там карат с всесезонни гуми, щото няма сняг. По темата... имах едни останали Sailun дот 2022 и ги метнах на А4ката. Куатрото добре се държи с тези китайци на мокро. Колата дойде с едни всесезонни почти нови Bridgestone. За мен тая гума не става - много се хлъзга на мокро.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
-1
За 10 месеца навъртях над 20к и в града я имам я не 1000-1500 от тези 20кАрхимандрит Дионисий написа: 08.10.2025, 08:18:15 За хора който си возят семейството до магазина, училище и уикендите на разходка това според мен в бъдеще ще стане най-продавания тип гуми.
Не само ценово. Е сега времето което ще е такова следващите 3 месеца и след зимата още 3 всессезоните са много по - добре. И не ги сравнявам с някакви марки, ами с летен мишелин/континентал. Сега 1 седмица ще е студ 5 градуса по високото сняг. След седмица ще е 18.
И тия приказки за снега алеле малееее, глупости. крос климата си яде снега презадоволително. Компромис е на 5 градуса и мокро да караш с летни. Компромис е на 20 градуса да караш със зимни. И не говоря за тея дебили дето целогодишно карат само с едните или само другите. Говоря за този преходен момент който сумарно си е половин година.
Екстремностите с брутален сняг са толкова рядко, че в 90% от случаите и с вериги да тръгнат повечет, толкова не могат да карат, че няма да е по различно дали с какво са обули.
Скандинавците и със шпайкове ползват или поне ползваха. Но за 99.9999999% от нашите шофьори е излишно
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Ахахаххахахахах
Бхахахаххахахха
Не мога просто
Рева с глас

Бхахахаххахахха
Не мога просто
Рева с глас

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Ревеш не ревеш, вземи зареди, че ще се търсят.