Смяна водна помпа Карок 1.5TSI DADA

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
tahumbata_2

Škoda Фен

Мнение от tahumbata_2 »

Колеги, някой може ли да ми каже за да се смени водната помпа на този двигател дали се отваря нещо вътре и примерно да има шанс да се размести ангренажния ремък и в последствие да не е зацепен както трябва? От ЕТ ми твърдят, че изобщо не е свързана с ангренажа при този двигател, някой може ли да го потвърди със сигурност?

Благодаря предварително!
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Така е, но защо се съммяваш в това което са ти казали? Тук стои - тоест махната е в момента
Изображение

Изображение

Изображение
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
tahumbata_2

Škoda Фен

Мнение от tahumbata_2 »

Съмнявам се, понеже имам може би субективното усещане, че откакто ми я смениха гаранционно преди време, оттогава насам Карокът като че ли почна да се усеща по-тромав и като давам газ се мъчи все едно не е зацепен ангренажният ремък правилно.

Такова нещо ми се е случвало при старото Ауди точно след смяна на водната помпа и съответно смяна на ангренажния ремък - от Друмник не го бяха зацепили правилно се оказа, а като им рекламирах колата, че нещо не е наред, ми излязоха със становището, че видиш ли ангренажен бил перфектно зацепен и не върви както трябва, защото катализаторът междувременно и по чиста случайност се бил запушил и било съвпадение видиш ли, че смяната на ремъка съвпадала със спънатия вървеж. Повярвах им на сляпо понеже уж нали се водят за престижен и скъп сервиз за Ауди и VW и смених иначе орогиналният и оказващ се перфектен катализатор с китайски заместител. Разбира се проблемът не се оправи, след като бях с едни 400лв назад и то за нищо. И накрая дадох още 120лв в друг сервиз да ми го зацепят правилно вече и колата изведнъж литна. Майсторът се учуди изобщо как е движела понеже бил зацепен грешно с цели три зъба!!! [smilie=diablo.gif]

Сега разбираш ли защо се съмнявам?
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

За твое успокоение при твоя мотор, ако не е зацепен правилно ремъка дори с малко, веднага ще почне да мига чека. Много са прецизни и няма да може да изкарат колата от сервиза даже.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
tahumbata_2

Škoda Фен

Мнение от tahumbata_2 »

Това наистина звучи успокоително - благодаря ти!

Хей, нещо хубаво да измислят против некадърно зацепени ремъци :)
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

tahumbata_2 написа: 30.09.2025, 11:41:01 смяна на ангренажния ремък - от Друмник
tahumbata_2 написа: 30.09.2025, 10:18:37 От ЕТ ми твърдят,
А защо слагаш на равно тези два сервиза, по отношение на Шкода? Все си мисля, че в Еуратек знаят какво правят. Ако не знаят, съм сигурен, че има кой да питат.
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

И не на последно място, стига търсихте проблеми , стига съмнения и мнителност, на моменти се чудя как ги раждат главите им на моите клиенти разни конспирации . Даваш му каре, той ти звъни и те пита може ли да са му прецакали задното гърне майсторите , че откакто му сменили предно дясно външно каре и почнала да му пърпори колата отзад някъде над моста. Дадеш му лагер главина, той те пита може ли да ми задържат спирачките сега , че откакто я сменихме и задържа моторчето на ръчната, абе байчо нали предна главина сменихме. Един му откраднали очилата в сервиза, те си били у тях. Преди малко ми обясняват за някаква златна монета, той си бил виновен, че си е оставил в колата, ама те видиш ли му я откраднали, пък тя му в джоба била... изобщо , малко повече доверие трябва да си имаме всички. Малко повече позитивизъм не вреди на никой.
tahumbata_2

Škoda Фен

Мнение от tahumbata_2 »

Проверката е висша форма на доверие ;)

Не се сърдете майсторите тук, какво скачате да се защитавате без някой да ви е обвинявал в нещо пък вас конкретно?Просто си питам, не мога ли?

Като стана въпрос за карета, друг гаражен сервиз ми смени ляво вътрешно и външно карета на Аудито на времето, защото шарнирът беше сдал багажа и беше се разбило вътре от камъчета и гняс. Та, оттогава почна като завива колата, да прескача нещо, ама брутално - все едно ще се откачи нещо. Връщам се в сервиза на Бай Иван аз и ми казвам, че след смяната на карето нещо отдолу почна да бие. Гледа той, тества Аудито и стига до гениалното умозаключение, че е диференциал на скоростите и трябва да дам 2 бона за ремонт. Този път вече бях гърмян заек и отидох при друг сервиз. Оттам ми казаха…същото!!! Щели обаче да го оправят само за 1500лв!!! Накрая попаднах на трети сервиз, които са пълни мошеници и те, но за да ме зарибят като клиент, след като ме изслушаха, разглобиха въпросното сменено каре и установиха, че една от общо 4 или 5 да бяха сачми липсва въобще и като се въртят там елементите и затова било това прескачане и тропане. Смениха карето с друго и проблемът се оправи. Ако бях отново действал лековерно както с катализатора, щях да дам луди пари за ремонт на нещо, което в напълно здраво и щях да ги оставя да си приберат 2 бона лесни пари мислейки ме за поредния лапнишаран. Така че хайде не на мен тия. Не казвам, че всички са така, но заради такива долни типове им се носи на сервизите слава, че не трябва да им се взема думата за чиста монета, особено що се отнася до диагностициране не уж скъп ремонт, дошъл от предишен ремонт и/или от буквално нищото. Все едно аз да съм лекар и да се обиждам, че на лекарите се носи славата в БГ, че са некадърни и корумпирани. Или че учителите не учат на нищо децата ни.
tahumbata_2

Škoda Фен

Мнение от tahumbata_2 »

Taratajki написа: 30.09.2025, 13:48:46
tahumbata_2 написа: 30.09.2025, 11:41:01 смяна на ангренажния ремък - от Друмник
tahumbata_2 написа: 30.09.2025, 10:18:37 От ЕТ ми твърдят,
А защо слагаш на равно тези два сервиза, по отношение на Шкода? Все си мисля, че в Еуратек знаят какво правят. Ако не знаят, съм сигурен, че има кой да питат.
Те ако не бяха от ЕТ нямаше да купувам изобщо Шкода.Сервизът за мен като патил от мошеници е от особено значение да е читав. Та, генерално от ЕТ засега поне съм доволен, макар че и те не държат винаги очакваното високо ниво на работа, въпреки, че постоянно си вдигат цените.
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

tahumbata_2 написа: 30.09.2025, 16:13:40 очакваното високо ниво
Много ми е интересно от каква позиция ги оценявате?
tahumbata_2

Škoda Фен

Мнение от tahumbata_2 »

От позицията на клиент, който е закупил два чисто нови автомобила от тях за не малко пари и очаква възложените услуги да се изпълняват с необходимото качество и бързина и през времето на престой в сервиза да изпълняват ролята на”добър стопанин” и да не причиняват волно или неволно щети по автомобила или ако го направят, да ги отстранят за тяхна сметка или да ме информират за причините, довели до евентуални щети от немърливост, небрежност или неефективен мониторинг на действията на персонала по време на престоя на автомобила в сервиза. Вярвам никой от вас няма да е щастлив да заплати за дадена услуга сума и после да установи, че услугата е изпълнена със забележки или че нещо по колата не е в състоянието, в което е била приета.

От мен като служител също се иска да извършвам качествена и бърза работа, за добре свършена работа потупване по рамото няма, но ако не дай Боже съм допуснал грешка или закъснение, мъмренето е гарантирано, а при по-големи нарушения и уволнението и това трябва да важи навсякъде в капиталистическия свят.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”