Въпроси за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
mazut
Въпроси за Карок
Може колегата да е недъгав старец и с мъка да го вдига.........капака и затова да му е нужна помощ.... ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Въпроси за Карок
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Въпроси за Карок
[quote=Rosen post_id=409341 time=<a href="tel:1756286677">1756286677</a> user_id=3257]
Някой слагал ли си е амортисьори на капака на двигателя?
[/quote]
Ако си от София, Жорката JORDITO, е твоят човек.
Някой слагал ли си е амортисьори на капака на двигателя?
[/quote]
Ако си от София, Жорката JORDITO, е твоят човек.
-
Kancho
- Гараж: Skoda Karoq 2.0 TDI 115Hp 2024г.
-
tahumbata_2
Въпроси за Карок
Като натиснеш бутона MENU трябва най-горе в средата да има малко бутонче, което се слайдва надолу като менютата за звук и фенерче на айфона примерно. Там е това меню и като се потвърди веднъж, не би трябвало да изскача отново.
На мен пък всеки път като гася колата ми се появява съобщение за SAFE функцията да съм си прочел ръководството. Това не се ли включва по дефолт като е с фабрична аларма или трябват някакви по-специални настройки?
На мен пък всеки път като гася колата ми се появява съобщение за SAFE функцията да съм си прочел ръководството. Това не се ли включва по дефолт като е с фабрична аларма или трябват някакви по-специални настройки?
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
-
Stanissslav
- Гараж: Skoda Karoq Edition 1,5, 2025
Въпроси за Карок
Здравейте,
Днес ми се появи някаква актуализация и се включи ново приложение ТРАФИК.
Виждам, че там може да се подава пътна информация както при Waze.
Някой има ли информация как ще действа и ще дава ли предупреждения, при положение, че аз не съм си платил оригиналната навигация?
Някой има ли информация как ще действа и ще дава ли предупреждения, при положение, че аз не съм си платил оригиналната навигация?
-
Stanissslav
Въпроси за Карок
Ето и снимки

-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Въпроси за Карок
А плащал ли си го? Защото по принцип беше платено на някаква смешна цена, при мен излезе за кратко и после ми го махнаха, защото не било съвместимо.Stanissslav написа: 04.09.2025, 11:14:55 Здравейте,
-
Stanissslav
Въпроси за Карок
Не съм го плащал, но колата е на 5 месеца и има някакви активни онлайн функции.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Въпроси за Карок
а имаш навигация?
-
bambon
Въпроси за Карок
Здравейте
Това е първият ми пост, по скоро въпросник във форума и ако нещо не е както трябва , моля за извинение.
От 2 седмици съм собственик на SKODA KAROQ SE L TDI SCR S-A 85 kW, автоматик на 2 години и на 15 000 км. Размера на гумите е 215/50 R18 96W. Колата е втора ръка и нивото на оборудване не е мой избор, но съм доволен.
Като при всеки нов автомобил постоянно възникват въпроси, не проблеми да чукна на дърво.
Затова предпочитам да чуя мнението и съветите на по-опитни и знаещи хора.
Колата ми не е купена в България и идва без резервна гума и крик, само спрей за спукана гума и искам да си купя резервна, за всеки случай.
И първият ми въпрос е за препоръка за резервна гума – конкретно за моята кола ли да гледам или стават и от други марки, разбира се 18 инча
На капака на резервоара има стикер с размер за резервната 125/70 R18
Втория ми въпрос е за бъдеща смяна на гумите.
Четох из форума за комфорт и устойчивост, в зависимост от размера на гумите, и мнението е , поне така разбрах, че 18 инча не е най-добрия избор. Други джанти не мисля да купувам, затова какви гуми бихте препоръчали за тези.
Колата ще се кара предимно по магистрала и дай боже по около 10 000 на година /продължава съдбата на старата кола/.
И последно ако може да разшифровате обозначенията SE L TDI SCR S-A
Благодаря предварително за всяко мнение и се извинявам за дългия пост.
Това е първият ми пост, по скоро въпросник във форума и ако нещо не е както трябва , моля за извинение.
От 2 седмици съм собственик на SKODA KAROQ SE L TDI SCR S-A 85 kW, автоматик на 2 години и на 15 000 км. Размера на гумите е 215/50 R18 96W. Колата е втора ръка и нивото на оборудване не е мой избор, но съм доволен.
Като при всеки нов автомобил постоянно възникват въпроси, не проблеми да чукна на дърво.
Затова предпочитам да чуя мнението и съветите на по-опитни и знаещи хора.
Колата ми не е купена в България и идва без резервна гума и крик, само спрей за спукана гума и искам да си купя резервна, за всеки случай.
И първият ми въпрос е за препоръка за резервна гума – конкретно за моята кола ли да гледам или стават и от други марки, разбира се 18 инча
На капака на резервоара има стикер с размер за резервната 125/70 R18
Втория ми въпрос е за бъдеща смяна на гумите.
Четох из форума за комфорт и устойчивост, в зависимост от размера на гумите, и мнението е , поне така разбрах, че 18 инча не е най-добрия избор. Други джанти не мисля да купувам, затова какви гуми бихте препоръчали за тези.
Колата ще се кара предимно по магистрала и дай боже по около 10 000 на година /продължава съдбата на старата кола/.
И последно ако може да разшифровате обозначенията SE L TDI SCR S-A
Благодаря предварително за всяко мнение и се извинявам за дългия пост.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Въпроси за Карок
18 ките са си екстра, ако не си агресивен на асфалта. Спорес мен са оптималният размер ако искаш хем комфорт, хем прилична стабилност, хем да не им трепериш ако излезнеш на някакъв черен път.
Бееееее.....
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Въпроси за Карок
SE L - това е обозначение на ниво на оборудване/интериор/екстериор на модификациите, продавани във Великобритания. Нивата на оборудване там са SE, SE L, Sportline. Каква е разликата можеш да видиш в английския сайт на Шкода.
TDI - това е търговска абревиатура за турбо-дизеловите двигатели на VW Group. Означава Turbocharged Direct Injection.
SCR = Selective Catalytic Reduction, т.е. система с AdBlue за преобразуване на вредните азотни окиси (NOx) в безвредна вода и азот. Такива системи имат всички съвременни дизелови автомобили.
S-A = Semi Automatic, т.е. скоростна кутия DSG.
Освен този размер е важен и офсетът. За такова резервно колело за Karoq офсетът е ET25,5:bambon написа: 04.09.2025, 12:32:33 На капака на резервоара има стикер с размер за резервната 125/70 R18
https://eshop.skoda-auto.cz/en_CZ/spare ... 5E3601011L
Напротив, 18" са перфектният избор, особено щом ще се кара доста по магистрали. 17" е с прекалено висок борд на гумите, т.е. ще клати повече, а 19" пък ще са по-скъпи и с по-нисък комфорт по "прекрасните" трапове по българските пътища и улици.bambon написа: 04.09.2025, 12:32:33 Четох из форума за комфорт и устойчивост, в зависимост от размера на гумите, и мнението е , поне така разбрах, че 18 инча не е най-добрия избор.
-
Stanissslav
Въпроси за Карок
Странното е, че нямам навигация
-
bambon
Въпроси за Карок
Благодаря за отговорите!
Ще се радвам ако някой, със същия модел сподели впечатления и мнения от експлоатацията на колата си. Особено за надеждността на този модел. Признавам, че имам големи очаквания, защото предишната ми кола / нова 2012, сега е на 240 000/ никога не ме е оставяла на пътя. Естествено и при съответните обичайни грижи.
Та за Карока. Лично аз, към момента, не мога да кажа нищо, което да не ми харесва или липсва.
Впечатлен съм от добрия двигател, разхода на гориво, комфорта, обзора, големия багажник с още по-голям потенциал /задните седалки се свалят/, глезотиите по дисплея, инфото по таблото, DAB радиото, темпомата и т н
И един въпрос за темпомата, ако може
Задавам скорост и всичко е наред. Дали ако настигна друга кола, моята ще намали и кога, тоест на някакво безопасно разстояние
Благодаря предварително
Ще се радвам ако някой, със същия модел сподели впечатления и мнения от експлоатацията на колата си. Особено за надеждността на този модел. Признавам, че имам големи очаквания, защото предишната ми кола / нова 2012, сега е на 240 000/ никога не ме е оставяла на пътя. Естествено и при съответните обичайни грижи.
Та за Карока. Лично аз, към момента, не мога да кажа нищо, което да не ми харесва или липсва.
Впечатлен съм от добрия двигател, разхода на гориво, комфорта, обзора, големия багажник с още по-голям потенциал /задните седалки се свалят/, глезотиите по дисплея, инфото по таблото, DAB радиото, темпомата и т н
И един въпрос за темпомата, ако може
Задавам скорост и всичко е наред. Дали ако настигна друга кола, моята ще намали и кога, тоест на някакво безопасно разстояние
Благодаря предварително