Първи проблеми с Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- GeorgiDimov
- Гараж: Skoda Superb III 2.0TSI 190 DSG
ex. Skoda Octavia III 1.5TSI DSG
Първи проблеми с Карок
При мен се случи веднъж на супърба да ми даде грешка в SOS модула след престой в подземен паркинг, но само това, без други грешки. Оправи се при следващото палене и повече не е излизала. Даже на следващия ден ми звъннаха от Еуратек да ми кажат че са отчели грешката и ми обясниха че понякога ставало така когато е в подземен паркинг и загуби обхват.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Първи проблеми с Карок
Явно "гадостите" идват от този SOS модул. Преди малко ми се обадиха от ЕТ, че са оправили проблема, който според тях е точно в този модул, а другите грешки били от софтуерен характер. Казаха, че са актуализирали софтуера и още не знам какво си, но проблема е решен и че ако отново се появи проблем с модула да отида да го подменят. Колата ми също стои в подземен паркинг и губи връзка и не знам дали това също има някакво значение.GeorgiDimov написа: 01.08.2024, 14:07:51 При мен се случи веднъж на супърба да ми даде грешка в SOS модула след престой в подземен паркинг, но само това, без други грешки. Оправи се при следващото палене и повече не е излизала. Даже на следващия ден ми звъннаха от Еуратек да ми кажат че са отчели грешката и ми обясниха че понякога ставало така когато е в подземен паркинг и загуби обхват.
-
Reingar
Първи проблеми с Карок
Супер.
Ще можете да пътувате спокойно.
За такъв тип неотложни ремонтни, те взимат веднага. Имат си процедури които следват.
Ще можете да пътувате спокойно.
За такъв тип неотложни ремонтни, те взимат веднага. Имат си процедури които следват.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Първи проблеми с Карок
Да, за щастие! Иначе на място като отидох в ЕТ бяха много отзивчиви и важното е че свършиха работа.
-
shaks
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 Petrol, 7DSG
Първи проблеми с Карок
Вероятно пак ще излезе, но това не трябва да те притеснява. Колата ще си върви чудесно и с тях. Има нещо не съвсем измислено с компютрите тоози модел.
На мен ми го прави подобното от време на време, вече поне четири пъти. Винаги докато ползвам травел асиста. Подозирам, че прегрява. Гърми сос и всички асисти.
На мен ми го прави подобното от време на време, вече поне четири пъти. Винаги докато ползвам травел асиста. Подозирам, че прегрява. Гърми сос и всички асисти.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Първи проблеми с Карок
При мен за 24к км се изредиха сигурно всички възможни системи да умират, всичко иначе си работи но е дразнещо. Скоро ще я карам на обслужване и се чудя дали да не ги на карам да я пуснат на диагностика. Тия грешки, които е бълвала през времето записват ли се някъде и могат ли да бъдат прочетени?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Първи проблеми с Карок
Естествено
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Първи проблеми с Карок
Да ползвам темата на колегата.
Днес ми се случи нещо странно. Първи "проблем" с карока.
Колата мина 21к км и днес опитвайки се да запаля, двигателя звучеше АХА да тръгне и спре, така два пъти. Бих го оприличил, все едно гориво не му достига, понеже косачката както и бензиновия трион като свърши горивото такова усещане ми създаде.
Излязох, заключих, отключих и викам ще снимам видео, но явно се шашна та запали
ето на видеото може да се чуе как леко тръгва да се мъчи.
За да направите разлика ето така по принцип си пали:
2рото видео е след това. Нямаше ядове.
Горивния е сменен преди 3 хиляди км. Сипвам само от ОМВ и шел кажи речи, като ОМВ са последните 3-4 пъти и винаги сипвам премиума на марката
Днес ми се случи нещо странно. Първи "проблем" с карока.
Колата мина 21к км и днес опитвайки се да запаля, двигателя звучеше АХА да тръгне и спре, така два пъти. Бих го оприличил, все едно гориво не му достига, понеже косачката както и бензиновия трион като свърши горивото такова усещане ми създаде.
Излязох, заключих, отключих и викам ще снимам видео, но явно се шашна та запали
ето на видеото може да се чуе как леко тръгва да се мъчи.
За да направите разлика ето така по принцип си пали:
2рото видео е след това. Нямаше ядове.
Горивния е сменен преди 3 хиляди км. Сипвам само от ОМВ и шел кажи речи, като ОМВ са последните 3-4 пъти и винаги сипвам премиума на марката
-
DonSkoda
Първи проблеми с Карок
Този проблем си го влачат от 2016 година.
Някои модели с двигатели EA288 (като 2.0 TDI) могат да имат проблеми с ниското налягане при първоначален старт. По спомен, клапани по високонапорната горивна помпа (HPFP)
Някои модели с двигатели EA288 (като 2.0 TDI) могат да имат проблеми с ниското налягане при първоначален старт. По спомен, клапани по високонапорната горивна помпа (HPFP)
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Първи проблеми с Карок
На първият клип действително се вижда, че запалва на пресекулка. Може да дърпа въздух отнякъде, да не прави хубава искра, помпата нещо да не е в час, както и дросела (не съм много в час с бензиновите коли, допреди година карах в продължение на 10 години само дизели).
ОМВ са дрисня, поне 95-цата им, откъдето и да сипя. Ползвам веригата от немай къде, че ми е безплатна, иначе не припарвам там. Веднъж съм сипвал на Шел-а в Поморие и колата се държеше прекрасно.
ПС : Видях, че колега е писал малко преди мен. Ако им е сериен проблем, то би било мега тъпо... освен ако нова помпа не решава проблема.
ОМВ са дрисня, поне 95-цата им, откъдето и да сипя. Ползвам веригата от немай къде, че ми е безплатна, иначе не припарвам там. Веднъж съм сипвал на Шел-а в Поморие и колата се държеше прекрасно.
ПС : Видях, че колега е писал малко преди мен. Ако им е сериен проблем, то би било мега тъпо... освен ако нова помпа не решава проблема.
- krachunov
Първи проблеми с Карок
Колата е дизел 2.0 ТДИ 150 коня. А иначе от към бензин не съм забелязал да има никаква разлика между ОМВ шел... дори лукоил.
Но както казах последните 4-5 зареждания са на едно и също омв. И почти една колонка.
Реших да не би нещо да съм уцелил скапана партида, но пък до сега не съм имал драми с това конкретно ОМВ
Това е третия опит, първите два пъти не успя да запали.
Доста тъпо ще е ако има подобно нещо. Колата е 09,2024
-
DonSkoda
Първи проблеми с Карок
За VW не е нищо ново, обичат да си влачат проблемите с години.
Отивай в ЕТ, ще се зарадват на такъв проблем. С радост ще вземат парите на чехите
- krachunov
Първи проблеми с Карок
Ще видя ако го направи 2ри път задължително, ще се разходя. Някой ако се е сблъсквал с подобно, да сподели като време колко идваDonSkoda написа: 02.09.2025, 16:58:13 Отивай в ЕТ, ще се зарадват на такъв проблем. С радост ще вземат парите на чехите![]()
-
DonSkoda
Първи проблеми с Карок
Аз съм се сблъсквал. И не го прави постоянно. Това е проблема.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Първи проблеми с Карок
Пробвал ли си да я сложиш на контакт, да я поизчакаш, след което да се опиташ да стартираш двигателя?
Така би трябвало помпата да успее да подкачи по-дълго време и да улесни паленето. Би дало някаква насока при решаването на проблема (ако въобще имаш помпа в резервоара).
Според мен дизел в топло време да не иска да запали нормално е или слаб акумулатор, или въздух в системата. Ако е механичен проблема де, ако е електроника причини бол.
Ако си от София мога да помогна и да я закачим на OBD11 и да я прочетем за грешки. А невидими грешки (без чек) по тия коли има бол... като закача моята всеки път се хващам за главата![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Така би трябвало помпата да успее да подкачи по-дълго време и да улесни паленето. Би дало някаква насока при решаването на проблема (ако въобще имаш помпа в резервоара).
Според мен дизел в топло време да не иска да запали нормално е или слаб акумулатор, или въздух в системата. Ако е механичен проблема де, ако е електроника причини бол.
Ако си от София мога да помогна и да я закачим на OBD11 и да я прочетем за грешки. А невидими грешки (без чек) по тия коли има бол... като закача моята всеки път се хващам за главата
Последно промяна от FaKeR на 02.09.2025, 18:40:42, променено общо 3 пъти.