Астра Фолио Варна - по-добре НЕДЕЙ

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
lunatic

Шкода Новак

Гараж: VW Tiguan III 1.5 eTSI DSG
(ex. Skoda Octavia 3 1.4 TSI MT)

Мнение от lunatic »

Здравейте,
Искам да споделя с вас разочарованието си от услугите на Астра Фолио Варна. Реших да поставя предпазно фолио на колата си, оставих я при тях за два дни и я взех, след като ми се обадиха.
Няколко седмици по-късно се включи лампата за липса на течност за чистачките и за първи път след вземането на автомобила отворих предния капак. Там намерих забравени вещи – ръкавица и намачкано топче с остатъчно фолио. Бях изумен, че в двигателния отсек на колата са оставени като в кош остатъчни и лесно запалими материали, и потърсих коментар от Астра Фолио.
След като ме изслушаха, първата им реакция беше: „И какво очакваш да направим сега?!?“
Обясних, че очаквам извинение и засилване на контрола върху изпълнението на работата им.
Получих иронично „извинявай“, а по отношение на контрола – увериха ме, че нямало какво да се подобрява. Според тях подобни неща „понякога се случвали“ – било заради течение в помещението, било по случайност, но не било практика, а най-важното – не било умишлено.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

lunatic написа: 26.08.2025, 09:54:51 И какво очакваш да направим сега?!?
Жалко, че такива хора имат бизнес изобщо, още по-жалко е, че им върви очевидно. А колко по-просто е да си признаеш грешката и просто да се извиниш на клиента и да му гарантираш, че ще направиш всичко възможно да не се повтаря. Буквално са 2 изречения, с правилна интонация и всичко приключва в 98% от случаите и за двете страни. Обаче Ганьо не може да избяга от дебилния си манталитет, вкоренен дълбоко в него и вместо това, получаваш отговора горе.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

@lunatic , предполагам че имаш профил в гугъл, остави им един "добър отзив" със снимковия материал и там, неглижирането на клиента, заради който те самите съществуват, може да бъде излекуван само по начина, по който го правиш, давам линк не знам дали става въпрос за същите, но ако не са, ти може да ги намериш.
https://www.google.com/search?sca_esv=7 ... =947&dpr=1

п.с. има защо да си недоволен, ако са същите при които си ходил, четейки коментарите в гугъл, направо е трябвало да пропуснеш.
lunatic

Шкода Новак

Мнение от lunatic »

rts написа: 26.08.2025, 10:25:24 @lunatic , предполагам че имаш профил в гугъл, остави им един "добър отзив" със снимковия материал и там, неглижирането на клиента, заради който те самите съществуват, може да бъде излекуван само по начина, по който го правиш, давам линк не знам дали става въпрос за същите, но ако не са, ти може да ги намериш.
https://www.google.com/search?sca_esv=7 ... =947&dpr=1

п.с. има защо да си недоволен, ако са същите при които си ходил, четейки коментарите в гугъл, направо е трябвало да пропуснеш.
Да, публикувах същият коментар и в Google.

Грешки действително стават, в случая останах много изненадан от реакцията им след това.
По моите разбирания, правилната мениджърска реакция в такава ситуация е незабавно извинение и обещание пред клиента, че ще бъде намерен отговорния служител работил по колата за да му се обърне внимание за пропуска (дали това ще се изпълни или не е друга тема, но такава следва да е реакцията при комуникация с клиента след проблем).

Признавам си, че "паднах жертва" на добрата им рекламна кампания в социалните мрежи, но на живо нещата са по-други - много клиенти, много коли... едно голямо хале, в което едновременно десетина човека обработват 6-7 коли.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Аз съм писал за тях в темата за Перлата.
Като всяко нещо в БГ. Като си малък и "правиш" име си мн добър, отговорен и тн.. После вече, като се "наряпаш" и те интересуват само тупалките и боцаш лъскава реклама- си хал-хабер.
По принцип са пълни хохомоци, но както става и в интернет пространството, лошите неща просто не се коментират. Хората махат с ръка, слагат обецата и казват- никога повече, вместо да е занимават да се оплакват. И за това има един лъскав имидж.
Мое мнение!
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Когато стане да имаш много работници, така става. Добре че дейността с която се занимават не е отговорна.
Тук вече мениджър трябва да комуникира адекватно с клиентите и да каже: Съжаляваме, как може да ви компенсираме? Това е. Просто е.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Къв мениджър: То при тях- 2 пъти ходя лично, 3 пъти се обаждам и още толкова пиша във вайбър/месинджър...., още чакам както се казва час! [smilie=sarcastic.gif]

Мега зле- 2 пъти ми се е налагало (да се повторя). За тях съм пристрастен- НЕГАТИВЕН САМО.
Ванката, като беше в старото си хале. Обаждам му се- фолио на преден капак и броня . Викам- най-доброто- изрязано по шаблон...... X-PELL 1600лв. Тогава главно затъмняваха стъкла и слагаха защитно бай китаец (не го знам Х-Пела къв е).
Мн малко хора си правиха колата тогава и даваха такива пари. Говорим за 2018г. Той го поръчваше от Търново- Автомания ли какви бяха- те имаха плотер, режеха му го и го изпращат.(от тях ми дойде и гаранционната карта и документите, защото аз след това веднага го вкарах в КАСКОто)
След това- 3 пъти ми се обажда: Как е колата, всичко ок ли е. Избистри ли фолиото? Точките изчезнаха ли, като я остави на слънце? Ако има проблеми- ИДВАМ ДО ДОБРИЧ да я коригирам.....!
След това- като мина в новото хале. Наложи се да сменя елемент от фолиото- 4 месеца......... не мога да "вляза". Несериозно.
Фолиото ми е ЗАСТРАХОВАНО. И застрахователите- искат оферта от студиото- с цена за подмяната да ми го платят.
10 разговора, 2 пъти ходене лично, още писание и чакане на отговор в месинджъра/вайбър.
Накрая отидох- викам- правя го, дайте фактура (да не ти казвам ква фактура тогава издадоха- все едно сме в памтивека с индигото). Че ходих после и по застрахователи и тн.
И вече преди 2год, като трябваше да сменям фолиото- пак по каско. 2 пъти ходих ЛИЧНО. С него се виждам- говорим.
Да-да, пиши на вайбър- ще пусна оферта и тн. ПРЕД НЕГО МУ ПИША и му казвам- ето писах ти! Добре....
ОЩЕ ГО ЧАКАМ!
Отидох си в Добрич при Георги от Reflect. На момента уговорихме час, пусна ми същия ден оферта за пред застрахователите. И си я избоцах с изрязано на ЛУМАР с 10г гаранция, за цена по ниска от на Ванката през 2018.
Но, такъв е животът: Когато си в сферата на услугите и в тази ниша има търсене...., дори и с мега зле организация, ще рутиш кеша и ще има вид на супер фирма по подкасти и реклами във фейса.
А реално- оле-мале!

Елементарно отношение: Свършило е, такава е ситуацията. Не могат да го върнат, ама........
Съвсем нормално, можеха да се извинят: Да кажат . Байчо, извиняваме се. Затрупани сме от работа, а клиентите всички натискат да стане за вчера. Колегата е сбъркал и не е догледал, наша грешка/ пропуск! Хора сме, грешим, рядко се случват такива неща, но за съжаление понякога се случват заради бързане, ангажираност, недоглеждане!
Като знак на извинение, ето ти едно талонче с 10% или нещо от сорта за следващо посещение.

Но, както казах: То като цяло в БГ- има голям негативизъм. Но, обратната връзка на клиента е много важна и тя е показател , какво може да се подобри и да се изчисти в дадена работа/бизнес.
Но, когато си се наряпал и си над нещата- ответната реакция е такава! НЕКАДЪРНА! [smilie=sarcastic.gif]

И пак да напиша: За тях съм пристрастен- в негативно отношение!
Изображение
lunatic

Шкода Новак

Мнение от lunatic »

Както се казва, много хубаво не е на хубаво!
Предполагам преди се е стараел Иван да ги изпипва нещата, но сега с добиването на популярност всичко е на конвеер.
А настроението и отношението му е като на държавен чиновник в понеделник сутрин (може все в такива моменти да съм го хващал... или пък аз да не го кефя :) хаха ).

Покрай цялата работа накрая си казах: за какво ми беше това фолио, по-добре за тези пари още някоя екстра в колата да бях добавил!
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

bega4kata написа: 26.08.2025, 11:02:22 Когато стане да имаш много работници, така става.
Не, не става така. И в случая какво общо имат работниците, с това как му отговаря ШЕФЪТ, на създалия се проблем? Май като цяло нивото пълзи от горе надолу и става "оле мале"? А не обратното, от многото работници да идва проблемът...
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

bega4kata написа: 26.08.2025, 11:02:22 Добре че дейността с която се занимават не е отговорна.
E, как да не е отговорна? Вземат по 4-5 хилки за фолио на тупалки по 100-200-300к.? Не на всички слагат рязано по шаблон, ако реже с ножчето и нарани боята? Какво правим? 100% има такива случки.......
Изображение
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

BlackPearl написа: 26.08.2025, 13:40:27 Не на всички слагат рязано по шаблон, ако реже с ножчето и нарани боята? Какво правим?
Като я гледам тая топка фолио май ножчето е играло централна роля.
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

То по-страшното за мен е, че тази топка изглежда като нарочно натъпкана там...
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

BlackPearl написа: 26.08.2025, 13:40:27 Не на всички слагат рязано по шаблон, ако реже с ножчето и нарани боята? Какво правим?
Ето това прави(те):
lunatic написа: 26.08.2025, 09:54:51 Получих иронично „извинявай“
---
Трябвало е още в началото да си дадете сметка къде сте отишли и с какви великани с главно "В" се хващате.
Затворили сте си очите, че работят в сивия сектор; въпреки това ви вземат пари като за световно; игнорирали сте това, че се налага да ги търсите и да им се молите, а те нехаят; виждате, че вътре е какафония от коли на конвейр; виждате, че са немалко хора, а няма йерархична структура на управление ... и накрая очаквате добра услуга!
lunatic

Шкода Новак

Мнение от lunatic »

smoke написа: 26.08.2025, 14:32:10
Ето това прави(те):
lunatic написа: 26.08.2025, 09:54:51 Получих иронично „извинявай“
---
Трябвало е още в началото да си дадете сметка къде сте отишли и с какви великани с главно "В" се хващате.
Затворили сте си очите, че работят в сивия сектор; въпреки това ви вземат пари като за световно; игнорирали сте това, че се налага да ги търсите и да им се молите, а те нехаят; виждате, че вътре е какафония от коли на конвейр; виждате, че са немалко хора, а няма йерархична структура на управление ... и накрая очаквате добра услуга!
Съгласен съм, че е имало сигнали жълти лампи, но ако има и други заблудени като мен - дано да видят поста и да им светне червена лампа.
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

... слагам фолио при на предните джамове във Варна при Марто ...
Докато кибича при колата се появява Ауди RS6 с норвежки номера - имали уговорка с АстраФолио, имали проект, имали визуализации, имали файлове и момчето си взело отпуска за да дойде със семейството си на ход с колата.
Познай - "еми сори, немога да те взема сега". Милия обикаляше нагоре надоле поне някой да сложи на предните джаможе фолио, че умирал от жега.
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”