Octavia 4 RS TDI 4x4

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Teo-RR

Шкода Новак

Гараж: Octavia IV combi RS TDI 4x4
Yamaha XSR900

Octavia 4 RS TDI 4x4

Мнение от Teo-RR »

Здравейте колеги. И аз да се предствая(и похваля [smilie=yahoo.gif] ), казвам се Тео и от няколко дни съм собственик на дизелова Октавия РС. Отварям темата с идеята да качвам лични впечатления и преживявания и ако мога в бъдеще да съм полезен на някой, който търси такъв автомобил и се чуди какво да очаква от него. [smilie=search.gif] (както бях аз преди да я взема). Видях, че във форума има няколко такива теми, но са за бензиновите.

Малко конкретика и за колата - Octavia RS 2.0 TDI 200 к.с. 4x4, комби, червен велвет с джанти Altair. Като ексри има всичко без електронно адаптивно окачване. Купих я от Германия на 81 хил, със сервизната история и оставаща 1+ година гаранция. За малкото километри(50-60), които завъртях в града, мога да кажа, че първите ми впечатления са доста положителни и колата покрива всичките ми очаквания и изисквания. В понеделник съм запазил час в ЕТ за обслужване и в сряда ще я разходя до Калояново и ще мога да кажа повече.

П.С. - исках да кача 2-3 снимки, но се оказа, че нямам права. Явно ще е по-натам .
When life throws you a curve, drop a gear and disappear!
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Octavia 4 RS TDI 4x4

Мнение от Taratajki »

До Калояново или "на Калояново" ще я разхождаш [smilie=sarcastic.gif]
Щото ако е второто, ще дадеш първата отправна точка като времена на новата конфигурация на пистата [smilie=pardon.gif]
Аватар
Teo-RR

Шкода Новак

Yamaha XSR900

Octavia 4 RS TDI 4x4

Мнение от Teo-RR »

Принципно ще караме мотори, но ще пробвам да я вкарам за няколко обиколки [smilie=yahoo.gif]
Аватар
Teo-RR

Шкода Новак

Yamaha XSR900

Octavia 4 RS TDI 4x4

Мнение от Teo-RR »

След обслужването и ходенето до Калояново е време да драсна няколко реда.
Колата я оставих в понеделник сутринта в ЕТ Дружба и към обяд беше готова. Бях ги помолил освен смяната на филтрите(в това число и горивния) и маслото, да погледнат и камерата за заден ход, тъй като образа беше размазан и изглежда не беше на фокус. Като отидох да си я взема казаха, че камерата е за смяна, което го покрива гаранцията и на 10.09. се разбрахме да я закарам, защото я нямат налична и е поръчана. Цената, която платих за обслужването беше 770 лева.(за сравнение обслужването на Кашкай 1.3DIG-T Mild Hybrid 2023г. e 595лева).

След известни размествания в организацията за пътуването, във вторник вечерта напълних багажника и свалих двойната седалка за да събера целия катун(най-вече заради шатрата, без нея всичко щеше да се събере само отзад) - два големи къмпинг стола, маса, шатра тип хармоника 3 х 4.5, стойки за мотор 2бр., голяма кутия( горе долу като куфар 25 кг) с принадлежности, кожен екип, ботуши, каска, куфар 25 кг, раница и още 2-3 средно големи чанти, както и туба за бензик 5 литра. В сряда закачих ремъркето с моторите(оказа се, че имам и теглич, който дойде "дюшеш" [smilie=yahoo.gif] ) и по обяд потеглихме с жена ми и дъщерята на кума. Като цяло се притеснявах, че натоварената кола и ремъркето(около 600 кг.) ще понатежат, но се оказа, че дори така колата има "сила" и се справи доста прилично. Карах в режим "Normal" със скорост 120-140 км/ч, като няколко неща ми направиха добро впечатление. При подаване на повече газ колата се ускоряваше и "тягата" се усещаше, като успявах да се престроявам в лявата лента без да създавам "ситуации" за идващия трафик. При изкачване също не се усещаше затруднение или "задъхване" и успявах да поддържам желата скорост. DSG-то също го намирам за доста адекватно, нямаше моменти, в който "да се чуди" да свали ли предавка или не. Разходът на гориво го заковах на 7.6 литра.

Що се касае до пистата, не успях( а и не посмях [smilie=pardon.gif] ) да покарам колата. Но впечатленията ми от трасето са отлични. Няма ги вече тези къси, картинг, завои и пистата е станала освен по-дълга и много по-бърза. Завоят преди правата е осбено интересен, наподобява "Parabolica" на Монца и там може да се дава много газ. Освен дългата права има още три по-къси. Има и два обратни и много технични завоя. Определено разликата от преди е голяма. В допълнение, асвалтирали са и зоната за питлейна, т.е. няма го вече досадния чакъл и горе до входа за трасето са отвори второ кафе/каравана, което работи и през седмицата. Една симпатична леля прави скара, салати и домашна лимонада.
Щото ако е второто, ще дадеш първата отправна точка като времена на новата конфигурация на пистата
Времената, който даваха колите бяха около 1.40

За сега е това, ако се сетя още нещо, ще добавя или пък вие питайте :) ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Octavia 4 RS TDI 4x4

Мнение от bega4kata »

красива е :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Teo-RR

Шкода Новак

Yamaha XSR900

Octavia 4 RS TDI 4x4

Мнение от Teo-RR »

bega4kata написа: 23.08.2025, 14:32:58красива е
благодаря и аз доста си я харесвам, а цвета се оказва, че на слънце е брутален
П.С. Качвам и снимка на конфигурацията на пистата
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”