Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
velin85 написа: 14.08.2025, 18:01:35
Планирам да сменя първото масло другият месец в ЕТ Бургас
Струва ми се доста излишно да сменяш масло на 3000 км.
Още по-излишно ми се струва да пътуваш от Сопот чак до Бургас за една смяна на масло. ЕТ Пловдив е далеч по-близо.
Според мен е добра идея да се смени рано първото масло. Моя маслен филтър, след първа смяна на 2900 км, имаше събрана фракция - бях пускал снимки в темата за маслата ако не се лъжа. От тогава, още четири пъти съм сменял масло, като филтъра винаги е бил чист.
Гараж: Now Skoda Octavia IV Combi (facelift 2025) 2.0 TSI (204 кс) 4x4 DSG Now BMW 5er 5er (E39) 528 i (193 Hp) Ex BMW 5er 5er (E34) 520 i 24V (150 Hp) Ex Wartburg 353 W, 868,860
smoke написа: 15.08.2025, 09:57:11
Струва ми се доста излишно да сменяш масло на 3000 км.
Още по-излишно ми се струва да пътуваш от Сопот чак до Бургас за една смяна на масло. ЕТ Пловдив е далеч по-близо.
Аз мисля че има смисъл заради отделените частици при разработването на двигателя.
Аз съм от Бургас и се прибирам да видя роднини и приятели и не е проблем!
Гараж: Now Skoda Octavia IV Combi (facelift 2025) 2.0 TSI (204 кс) 4x4 DSG Now BMW 5er 5er (E39) 528 i (193 Hp) Ex BMW 5er 5er (E34) 520 i 24V (150 Hp) Ex Wartburg 353 W, 868,860
РАПАН написа: 15.08.2025, 10:36:26
velin85, Защо нивото на маслото е до почти горе? Доливал ли си или причината е 2.0 двигателя
На 1.5 ми е в средата от покупката
Да още като я взех си беше на максимума.
Не знам имат ли протокол от Шкода при сдаване на автомобила докъде трябва да е маслото?
chill написа: 15.08.2025, 10:05:36
Според мен е добра идея да се смени рано първото масло. Моя маслен филтър, след първа смяна на 2900 км, имаше събрана фракция - бях пускал снимки в темата за маслата ако не се лъжа. От тогава, още четири пъти съм сменял масло, като филтъра винаги е бил чист.
Ами той нали е за това. Да събира. Тя си стои там. Тя не е много че да го задръсти. Никакъв смисъл няма да сменяш ново масло на 3к,!
На 10к.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
bega4kata написа: 15.08.2025, 15:10:08
Никакъв смисъл няма да сменяш ново масло на 3к,!
Чисто технически има резон в това, което казваш, но аз лично предпочетох да си сменя маслото с качествено такова, което завърши ритуала по разработване и започнах да си подавам газ. Като имаш кълвач в главата, думата смисъл добива различни измерения. За мен няма смисъл да лепиш, поръчваш и връщаш лайстни от алито, но ти явно виждаш смисъл
При мен 18-ка не се събра на мястото на патерицата(тя е 17-ка). 2 седмици след като взех колата спуках предна дясна, няма драма с патерицата и двойното.