Има ли колеги, които могат да дадат малко повече информация от първа ръка за О4 2.0 TSI 4x4? (няма тестови с този двигател, вероятно първите поръчани фейслофтови трябва да се появят по-късно през годината - мисля, че някой колега тук вече чакаше такава; вероятно има хора с пре-ФЛ октавии)
Та на въпросите, най-вече в сравнение с 1.5 TSI mhev:
- Двигателят е 40 к.с. (преди фейса)/54 к.с. (след фейса) по-мощен, но без хибридна част –динамиката му на хартия е чувствително по-добра. Така ли се усеща реално? (1.5 също е доста пъргав за мен).
Как се движи разходът като цяло? По WLTP разликата е около 3 л/100 км за градско и около 2 л/100 км средно. WLTP понякога е близо до истината, при други коли не – тук как е?
- Скоростната кутия: При 2.0 ТСИ е DSG с мокрите съединители. Има ли някаква осезаема разлика при шофиране? Например, по-плавно превключване, по-адекватна смяна на предавки и пр.
- Независимото окачване отзад: Колко осезаема е разликата при „нормален“ стил на каране (по ограничения или десетина км над ограниченията, примерно), без завои с вратите напред. Интересуват ме и комфортът, и стабилността (в този ред).
- 4х4: Необходима екстра или само допълнителни килограми и повече неща за обслужване? Знам, че може да е въпрос от типа „бензин или дизел“ и има условности и пр.
- DSG – да или не? Шумно ли е? (в новия Супърб, който е с новото DCC Plus с двата клапана, ми се стори шумно – оплакват се и други по чужди форуми, особено от комбито. Тук трябва да е старото DCC, то как е?)