Търся напречни греди за Октавия 4 лифтбек (седан)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
albertf

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI

Мнение от albertf »

Здравейте колеги, на хоризонта се задават първи по-дълги пътувания с новия член на семейството ни и съответно багажника ни се вижда малък... [smilie=pardon.gif]
Търся напречни греди, може и комплект с багажник за Октавия 4, 2023г. лифтбек. Ще бъде супер, ако успея да намеря във форума! [smilie=pleasantry.gif]
al_tishone

Škoda Фен

Гараж: Skoda 120L, Renault 19, Ranault Megane Scenic, Skoda Octavia 1, Skoda Octavia 3
Обратна връзка:

Мнение от al_tishone »

Еуратек - оригинални.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Има един колега тук и от време на време пуска много добри оферти за греди и захващания. Не помня ник-а му, но ако потърсиш в обявите - вероятно ще го откриеш. Може да няма в момента нещо налично, което да свърши работа, но предполагам може да те насочи какво точно ти трябва и от къде да си го набавиш на прилична цена. Успех!
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

al_tishone написа: 20.07.2025, 09:08:34 Еуратек - оригинални
Не препоръчвам. Още от 70 започват да шумят доста дразнещо.
Много щеше да ме е яд, ако бях дал и 5 лв за тях.
vv Skoda

Шкода Новак

Гараж: Шкода Супърб 3 2.0tdi

Мнение от vv Skoda »

Напречните греди започват да свирят около 60-70 км/ч ако не са сложени всички гумени уплътнения в каналите, без значение от марка и модел.
Аватар
albertf

Škoda Фен

Мнение от albertf »

Erebus написа: 20.07.2025, 11:04:09
al_tishone написа: 20.07.2025, 09:08:34 Еуратек - оригинални
Не препоръчвам. Още от 70 започват да шумят доста дразнещо.
Много щеше да ме е яд, ако бях дал и 5 лв за тях.
Ако закупя греди от Еуратек, предлагат ли услуга да ги монтират или са само за самостоятелен монтаж?
Аватар
lybrator

Cupra

Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381

Мнение от lybrator »

След малко ще проверя при едни приятели какво има
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

albertf написа: 21.07.2025, 12:40:53 Ако закупя греди от Еуратек, предлагат ли услуга да ги монтират
Че има какво да им монтират те. И да ги монтират, ще трябва сам да си ги коригираш съобразно бокса/багажници за колела или каквото ще возиш там. Няма философия в монтирането, всеки може да се справи.
Бееееее.....
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Мнение от Манев »

Това с оригинални или Thule го умувах преди месец.
ЕТ имаха някаква лятна акция през юни и бяха намалени гредите доста, ама пусто за О3 лифтбак нямаха налични (за комбито имаше около 330 лева) и ми обявиха цена към 450 лева при положение, че в чешкия eshop-а са под 350 - ни акция ни цената в Чехия ми предложиха. Thule искаха към 600 лева.
Предимството на неоригиналните(не от Шкода) е, че ако смениш колата евентуално може само с едно китче да минеш на новата, докато това
https://eshop.skoda-auto.cz/en_CZ/basic ... /5E6071126
не знам дали на друга кола ще пасне.

Финално взех от @Bucket, предполагам него визират колегите нагоре в мненията. Ето я и темата:
viewtopic.php?p=405255#p405255
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

albertf написа: 21.07.2025, 12:40:53 Ако закупя греди от Еуратек, предлагат ли услуга да ги монтират или са само за самостоятелен монтаж?
Най-вероятно предлагат, но не мисля, че ти е нужна. Супер лесен е монтажа и за лифтбек, и за комби.
При лифтбек имаш по два отвора на всяка врата, където трябва да мушнеш всеки от шлиците (щърчащи железа). Всяка от гредите е описано къде трябва да стои и в каква посока.
На комби предполагам, че е дори по-лесно.
Единственото, което ми отне 5-6 мин беше да вкарам уплътнението в предвидения му отвор.
asenpopov

Шкода Новак

Гараж: Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от asenpopov »

Аз си взех втора ръка от OLX пак Thule. Момчето беше писал, че са за Octaviq IV, бяха запазени и веднага ги монтирахме. При по голямо натягане от едната страна на задната греда гумата на лапата почваше леко да излиза от канала на покрива и реших да го оставя за донагласяне вкъщи. Като се прибрах и погледнах по-подробно кутията, която ми беше дал на кита, видях че въпросният кит е за 13-20' - именно Octavia III. Докато ми дойде време да изпозвам гредите преди 3 седмици се озъртах за кит за 4-ката, но не намерих втора ръка понеже новият е 120, и така гредите щяха да ми излязат като нови. Отидох до SLS от където момчето ги е купило и както каза той "са му ги продали за Octavia IV" помолих ги да ги погледнат и ми ги настроиха и сега гумите пасват перфектно. Направихме едно пътуване до Гърция с бокс отгоре и всичко е топ. Видях, че има обява, в която продават греди Thule за Octavia 3, така че помисли дали да не ги видиш.
Аватар
albertf

Škoda Фен

Мнение от albertf »

Здравейте колеги, малко update по темата ... Комплектът греди, основи и кит са закупени и монтирани от Escadra.bg - Thule WingEVO Clamp 7105. :)
https://www.escadra.bg/thule-evo-clamp- ... newId=2120

За първото ми предстоящо пътуване, успях да взема автобокс назаем от приятел! [smilie=pleasantry.gif]

Ако някой от вас предлага бокс на Thule за продажба, ще се радвам да сподели подробности браво
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”