Търся напречни греди, може и комплект с багажник за Октавия 4, 2023г. лифтбек. Ще бъде супер, ако успея да намеря във форума!
Търся напречни греди за Октавия 4 лифтбек (седан)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- albertf
- Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI
Здравейте колеги, на хоризонта се задават първи по-дълги пътувания с новия член на семейството ни и съответно багажника ни се вижда малък...
Търся напречни греди, може и комплект с багажник за Октавия 4, 2023г. лифтбек. Ще бъде супер, ако успея да намеря във форума!![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
Търся напречни греди, може и комплект с багажник за Октавия 4, 2023г. лифтбек. Ще бъде супер, ако успея да намеря във форума!
-
al_tishone
- Гараж: Skoda 120L, Renault 19, Ranault Megane Scenic, Skoda Octavia 1, Skoda Octavia 3
- Обратна връзка:
Еуратек - оригинални.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Има един колега тук и от време на време пуска много добри оферти за греди и захващания. Не помня ник-а му, но ако потърсиш в обявите - вероятно ще го откриеш. Може да няма в момента нещо налично, което да свърши работа, но предполагам може да те насочи какво точно ти трябва и от къде да си го набавиш на прилична цена. Успех!
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Не препоръчвам. Още от 70 започват да шумят доста дразнещо.
Много щеше да ме е яд, ако бях дал и 5 лв за тях.
-
vv Skoda
- Гараж: Шкода Супърб 3 2.0tdi
Напречните греди започват да свирят около 60-70 км/ч ако не са сложени всички гумени уплътнения в каналите, без значение от марка и модел.
- albertf
Ако закупя греди от Еуратек, предлагат ли услуга да ги монтират или са само за самостоятелен монтаж?Erebus написа: 20.07.2025, 11:04:09Не препоръчвам. Още от 70 започват да шумят доста дразнещо.
Много щеше да ме е яд, ако бях дал и 5 лв за тях.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
След малко ще проверя при едни приятели какво има
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Че има какво да им монтират те. И да ги монтират, ще трябва сам да си ги коригираш съобразно бокса/багажници за колела или каквото ще возиш там. Няма философия в монтирането, всеки може да се справи.albertf написа: 21.07.2025, 12:40:53 Ако закупя греди от Еуратек, предлагат ли услуга да ги монтират
Бееееее.....
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Това с оригинални или Thule го умувах преди месец.
ЕТ имаха някаква лятна акция през юни и бяха намалени гредите доста, ама пусто за О3 лифтбак нямаха налични (за комбито имаше около 330 лева) и ми обявиха цена към 450 лева при положение, че в чешкия eshop-а са под 350 - ни акция ни цената в Чехия ми предложиха. Thule искаха към 600 лева.
Предимството на неоригиналните(не от Шкода) е, че ако смениш колата евентуално може само с едно китче да минеш на новата, докато това
https://eshop.skoda-auto.cz/en_CZ/basic ... /5E6071126
не знам дали на друга кола ще пасне.
Финално взех от @Bucket, предполагам него визират колегите нагоре в мненията. Ето я и темата:
viewtopic.php?p=405255#p405255
ЕТ имаха някаква лятна акция през юни и бяха намалени гредите доста, ама пусто за О3 лифтбак нямаха налични (за комбито имаше около 330 лева) и ми обявиха цена към 450 лева при положение, че в чешкия eshop-а са под 350 - ни акция ни цената в Чехия ми предложиха. Thule искаха към 600 лева.
Предимството на неоригиналните(не от Шкода) е, че ако смениш колата евентуално може само с едно китче да минеш на новата, докато това
https://eshop.skoda-auto.cz/en_CZ/basic ... /5E6071126
не знам дали на друга кола ще пасне.
Финално взех от @Bucket, предполагам него визират колегите нагоре в мненията. Ето я и темата:
viewtopic.php?p=405255#p405255
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Най-вероятно предлагат, но не мисля, че ти е нужна. Супер лесен е монтажа и за лифтбек, и за комби.albertf написа: 21.07.2025, 12:40:53 Ако закупя греди от Еуратек, предлагат ли услуга да ги монтират или са само за самостоятелен монтаж?
При лифтбек имаш по два отвора на всяка врата, където трябва да мушнеш всеки от шлиците (щърчащи железа). Всяка от гредите е описано къде трябва да стои и в каква посока.
На комби предполагам, че е дори по-лесно.
Единственото, което ми отне 5-6 мин беше да вкарам уплътнението в предвидения му отвор.
-
asenpopov
- Гараж: Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Аз си взех втора ръка от OLX пак Thule. Момчето беше писал, че са за Octaviq IV, бяха запазени и веднага ги монтирахме. При по голямо натягане от едната страна на задната греда гумата на лапата почваше леко да излиза от канала на покрива и реших да го оставя за донагласяне вкъщи. Като се прибрах и погледнах по-подробно кутията, която ми беше дал на кита, видях че въпросният кит е за 13-20' - именно Octavia III. Докато ми дойде време да изпозвам гредите преди 3 седмици се озъртах за кит за 4-ката, но не намерих втора ръка понеже новият е 120, и така гредите щяха да ми излязат като нови. Отидох до SLS от където момчето ги е купило и както каза той "са му ги продали за Octavia IV" помолих ги да ги погледнат и ми ги настроиха и сега гумите пасват перфектно. Направихме едно пътуване до Гърция с бокс отгоре и всичко е топ. Видях, че има обява, в която продават греди Thule за Octavia 3, така че помисли дали да не ги видиш.
- albertf
Здравейте колеги, малко update по темата ... Комплектът греди, основи и кит са закупени и монтирани от Escadra.bg - Thule WingEVO Clamp 7105.
https://www.escadra.bg/thule-evo-clamp- ... newId=2120
За първото ми предстоящо пътуване, успях да взема автобокс назаем от приятел!
Ако някой от вас предлага бокс на Thule за продажба, ще се радвам да сподели подробности
https://www.escadra.bg/thule-evo-clamp- ... newId=2120
За първото ми предстоящо пътуване, успях да взема автобокс назаем от приятел!
Ако някой от вас предлага бокс на Thule за продажба, ще се радвам да сподели подробности