Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от Sawyer »

digitalundgrd написа: 21.06.2025, 14:15:47 за 24 часа е възможно л@йното да просмуче...
Дори за много по-малко време. 💩 от птица край морето е направо радиоактивно. Видиш ли нещо такова върху колата, трябва да го махнеш веднага. Оставиш ли го да се “изпече” хубаво, си минимум за детайлър 🙈
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Няма и 24 часа….
Добре,че е на резервния автомобил,а не на Шкодата.
И това в София…. Представям си морските птеродактили кви неща фабрикуват [smilie=sarcastic.gif]

Изображение
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

При мен правилото е: видя ли обстрел по колата веднага гледам да реагирам с мокра кърпичка да го премахна.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

pavel31 написа: 23.06.2025, 10:26:10 При мен правилото е: видя ли обстрел по колата веднага гледам да реагирам с мокра кърпичка да го премахна.
Да се внимава, понеже и аз така правя заради споменати преживявания. Не знам наистина дали от лайното или от кърпичката, на колоната на вратата, черното леко се матира. Та като се чисти обилно с вода 1во
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Да, трябва хубаво да се намокри, за да омекне. След това се избърсва много внимателно, защото в птичите 💩 има доста абразивни неща и ако човек натисне, по повърхността остават драскотини
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Точно така. Слага се кърпичката върху л@йното и се полива с шише вода като седи така 1 2 мин да го "разкисне".

Аз като "млад гъбар" навремето така си надрах предно стъкло!!! Имаше огромно л@йно. На жегата директно тръгнах с мокра кърпа да го "стържа" и направо не можах да повярвам, че стъклото се надра дооооста дълбоко (за боя не ми се мисли). Дори след професионално полиране на стъклото, не можа да го заличи напълно!!!
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Дайте някакво предложение за леко побелели от старост пластмаси? Не искам да ги горя с пистолет. Ползвах един препарат на Нигрин, но не ми харесва резултата. Тия вълшебни гъбички които ги спукват от реклами, дали въобще вършат някаква работа?
DonSkoda

Skoda Electric

Мнение от DonSkoda »

Не, не вършат. До първото измиване са.
Нямаш полезен ход. Нанасяш препарат за табло, и колкото изкарат.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Koch chemie plast star. После ще ми благодариш ;)
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

NRG написа: 25.06.2025, 17:55:14 Дайте някакво предложение за леко побелели от старост пластмаси? Не искам да ги горя с пистолет. Ползвах един препарат на Нигрин, но не ми харесва резултата. Тия вълшебни гъбички които ги спукват от реклами, дали въобще вършат някаква работа?
Привет от мен. Подкрепям мнението на skodko. Аз за вътрешни пластмаси съм ползвал CarPro Pearl. За външни Plast Star (основно го използвам за гуми). Иначе Кох имат препарат за вътрешни (интериорни) пластмаси. Кох Топ Стар. Ефекта, който искаш да постигнеш най-вероятно ще са ти от полза Пласт Стар или КарПро Пърл Поздрвви!
Изображение
Изображение
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

@pavel31 @skodko Взех пласт стара. При самото намазване, става супер, но не знам дали си внушавам, но като се изпари течния “слой”, седи малко не естествено матирано. На гладка лъскава пластмаса имам чувството, че те е уау ефекта, до като на грапава, става доста добре. Благодаря за предложението.

ИзображениеИзображение
DonSkoda

Skoda Electric

Мнение от DonSkoda »

Напиши отзови след първата мивка. Ако не стои на стечки, е добър препарат. Аз имам съмнения че ще се справи, но не се знае.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

КоX нямат слаб препарат вземайки предвид цена/мл/качество (или поне аз не съм попадал) ;)
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Не забравяй след 10-тина минути да го забършеш с кърпа, иначе ще седи все едно си мазал с баданарката.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
koceto1998

Шкода Новак

Мнение от koceto1998 »

Колеги,
един въпрос - от половин година имам едни две по-големи дупки от камъчета на предния капак (на снимката се вижда че са дълбоки и даже са свалили боята, реално на снимката изглежда по-добре отколкото на живо [smilie=beee.gif] ) и реших да си взема touch-up боя от ЕТ, но въпросът ми е може ли да чи препоръчате някъде в София където да отида, да ги запълнят с боя и лак и след това да се полира, така че възможно най-малко да си личи? Колата е на 25к км и някак си все още ми е жал да пребоядисат цял капак за две дупки.
Благодаря предварително
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”