Дори за много по-малко време.
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Sawyer
- Гараж: ///
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Няма и 24 часа….
Добре,че е на резервния автомобил,а не на Шкодата.
И това в София…. Представям си морските птеродактили кви неща фабрикуват

Добре,че е на резервния автомобил,а не на Шкодата.
И това в София…. Представям си морските птеродактили кви неща фабрикуват

- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
При мен правилото е: видя ли обстрел по колата веднага гледам да реагирам с мокра кърпичка да го премахна.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Да се внимава, понеже и аз така правя заради споменати преживявания. Не знам наистина дали от лайното или от кърпичката, на колоната на вратата, черното леко се матира. Та като се чисти обилно с вода 1воpavel31 написа: 23.06.2025, 10:26:10 При мен правилото е: видя ли обстрел по колата веднага гледам да реагирам с мокра кърпичка да го премахна.
- Sawyer
- Гараж: ///
Да, трябва хубаво да се намокри, за да омекне. След това се избърсва много внимателно, защото в птичите
има доста абразивни неща и ако човек натисне, по повърхността остават драскотини
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Точно така. Слага се кърпичката върху л@йното и се полива с шише вода като седи така 1 2 мин да го "разкисне".
Аз като "млад гъбар" навремето така си надрах предно стъкло!!! Имаше огромно л@йно. На жегата директно тръгнах с мокра кърпа да го "стържа" и направо не можах да повярвам, че стъклото се надра дооооста дълбоко (за боя не ми се мисли). Дори след професионално полиране на стъклото, не можа да го заличи напълно!!!
Аз като "млад гъбар" навремето така си надрах предно стъкло!!! Имаше огромно л@йно. На жегата директно тръгнах с мокра кърпа да го "стържа" и направо не можах да повярвам, че стъклото се надра дооооста дълбоко (за боя не ми се мисли). Дори след професионално полиране на стъклото, не можа да го заличи напълно!!!
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Дайте някакво предложение за леко побелели от старост пластмаси? Не искам да ги горя с пистолет. Ползвах един препарат на Нигрин, но не ми харесва резултата. Тия вълшебни гъбички които ги спукват от реклами, дали въобще вършат някаква работа?
-
DonSkoda
Не, не вършат. До първото измиване са.
Нямаш полезен ход. Нанасяш препарат за табло, и колкото изкарат.
Нямаш полезен ход. Нанасяш препарат за табло, и колкото изкарат.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Koch chemie plast star. После ще ми благодариш 
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Привет от мен. Подкрепям мнението на skodko. Аз за вътрешни пластмаси съм ползвал CarPro Pearl. За външни Plast Star (основно го използвам за гуми). Иначе Кох имат препарат за вътрешни (интериорни) пластмаси. Кох Топ Стар. Ефекта, който искаш да постигнеш най-вероятно ще са ти от полза Пласт Стар или КарПро Пърл Поздрвви!NRG написа: 25.06.2025, 17:55:14 Дайте някакво предложение за леко побелели от старост пластмаси? Не искам да ги горя с пистолет. Ползвах един препарат на Нигрин, но не ми харесва резултата. Тия вълшебни гъбички които ги спукват от реклами, дали въобще вършат някаква работа?

Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
@pavel31 @skodko Взех пласт стара. При самото намазване, става супер, но не знам дали си внушавам, но като се изпари течния “слой”, седи малко не естествено матирано. На гладка лъскава пластмаса имам чувството, че те е уау ефекта, до като на грапава, става доста добре. Благодаря за предложението.

-
DonSkoda
Напиши отзови след първата мивка. Ако не стои на стечки, е добър препарат. Аз имам съмнения че ще се справи, но не се знае.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
КоX нямат слаб препарат вземайки предвид цена/мл/качество (или поне аз не съм попадал) 
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Не забравяй след 10-тина минути да го забършеш с кърпа, иначе ще седи все едно си мазал с баданарката.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
koceto1998
Колеги,
един въпрос - от половин година имам едни две по-големи дупки от камъчета на предния капак (на снимката се вижда че са дълбоки и даже са свалили боята, реално на снимката изглежда по-добре отколкото на живо
) и реших да си взема touch-up боя от ЕТ, но въпросът ми е може ли да чи препоръчате някъде в София където да отида, да ги запълнят с боя и лак и след това да се полира, така че възможно най-малко да си личи? Колата е на 25к км и някак си все още ми е жал да пребоядисат цял капак за две дупки.
Благодаря предварително

един въпрос - от половин година имам едни две по-големи дупки от камъчета на предния капак (на снимката се вижда че са дълбоки и даже са свалили боята, реално на снимката изглежда по-добре отколкото на живо
Благодаря предварително