Kodiaq 2021 FL впечатления.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
mikitomk
Здравейте, от няколко дни не ми работят Skoda connect и Infotainment online.Не мога да се свърже апп-а с колата и навигацията не отчита трафика.E-sim-a казва че няма интернет. Подновени са "събскрипшъните" и ги показва като активни и двете неща в самата апликация. Някой да има подобен проблем?
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Да споделя нещо по колата, отстранено по гаранция. Още при вземането на автомобила, на не повече от 1000 км влязох гаранционно за дясната седалка (седалките са ERGO) - при пускане на функцията "масаж" се чуваха ясни и отчетливи звуци като трошене на нещо. ЕТ Бургас бяха супер - смениха ми целия механизъм за лумбарната функция по гаранция. Тъй като седалката се разтапицира изцяло в горната част за да излезе, бях доста притеснен какъв ще е крайния резултат, но бяха си свършили работата перфектно.
За съжаление преди месец, жената пак се оплака, че "масажът" не работи както трябва. Този път не тракаше, а просто не раздуваше седалката до край, като освен това почти веднага спираше. Седнах на седалката и ми направи и друго впечатление - при ръчно наглассяне на лумбара по хоризонтала, при задържано копче спира след сек-две и трябва наново да го натисна, като след няколко опита изцяло отказваше да работи, докато не мине малко време - явно сработваше защита. Влязох да видя има ли грешка и виновникът се показа:

Моторчето за хоризонтално движение. Те са две, другото е за вертикалното движение, но с него няма проблем и за съжаление са навряни пак в лумбарния механизъм, който ми сменяха. Отидох в ЕТ, оставих колата за тест за ден, казаха че ще сменят първо мотора, после ако не се оправи и модула. Поръчаха моторчето, на 21.05 ми записаха час. Отново се наложи разтапициране, смениха мотора и засега всичко е наред. Нямам забележки към ЕТ, перфектно обслужване, особено доволен съм от Иван Петров - шефът на сервиза.
Както се вижда от километрите на колата не са много и не е ползвана много тази функция. Когато сменяха механизма още 2023 г. ми казаха, че по принцип имат проблем с него. Така че ако не го ползвате много, ако имате човек който седи повече на дясната седалка до вас, карайте го да пуска "масажа" от време на време, че май си е обичаен проблем специално за дясната седалка.
За съжаление преди месец, жената пак се оплака, че "масажът" не работи както трябва. Този път не тракаше, а просто не раздуваше седалката до край, като освен това почти веднага спираше. Седнах на седалката и ми направи и друго впечатление - при ръчно наглассяне на лумбара по хоризонтала, при задържано копче спира след сек-две и трябва наново да го натисна, като след няколко опита изцяло отказваше да работи, докато не мине малко време - явно сработваше защита. Влязох да видя има ли грешка и виновникът се показа:

Моторчето за хоризонтално движение. Те са две, другото е за вертикалното движение, но с него няма проблем и за съжаление са навряни пак в лумбарния механизъм, който ми сменяха. Отидох в ЕТ, оставих колата за тест за ден, казаха че ще сменят първо мотора, после ако не се оправи и модула. Поръчаха моторчето, на 21.05 ми записаха час. Отново се наложи разтапициране, смениха мотора и засега всичко е наред. Нямам забележки към ЕТ, перфектно обслужване, особено доволен съм от Иван Петров - шефът на сервиза.
Както се вижда от километрите на колата не са много и не е ползвана много тази функция. Когато сменяха механизма още 2023 г. ми казаха, че по принцип имат проблем с него. Така че ако не го ползвате много, ако имате човек който седи повече на дясната седалка до вас, карайте го да пуска "масажа" от време на време, че май си е обичаен проблем специално за дясната седалка.
-
GOMOR
- Гараж: Шкода Кодиак Вижън Плюс FL, Бензинов двигател 2.0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4 EU6
Хм .... хоризонтално движение не съм усещал никога .... при мен ломбалната опора се движи нагоре-надолу и толкова. Как трябва да се усеща това хоризонтално движение ... по цялата дължина на облегалката или само в основата
-
glorious
Ти сега ме филмира. И аз чувам едно превъртане на моторчетата ...хммм
Май не ми работи обдухването? Как да тествам?
Май не ми работи обдухването? Как да тествам?
- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
Включи го от копчетата, и ако не тръгне да духа под седалката значи не работи.
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
- martinp
Засмуква през седалката, и духа надолу към краката. По-лесно е да усетиш как духа отдолу, отколкото как смуче през кожата.
-
stepe
Като клиент от супърб 3 (2019г. преди фл) и кодиак 2024 (преди новия модел) разликата в обдухването е много съществена, на супърба на степен 3 рядко карах, защото много духаше, с кодиака на 3 степен е като на 1- ва на супърбаз
- martinp
Днес минах обслужване на 60к км, и този път не ми смениха накладките. Явно тези които слагат в сервиза да по-издръжливи от заводските.
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
На мен си ми го казаха , че новите би трябвало д а изкарат повече . На 26 К смениха и предни и задни …
-
glorious
Аз съм на +30к км и накладки не съм сменял. Ама аз спирачки не ползвам, на предната кола я продадох на 136к км, без да са сменяни спирачки.
П.с. работи обдухването,просто явно като колата е напечена следобед и като се качих, духа навсякъде супер мощно и не остава въздух за дупето. Като охлади купето,после духа и дупето[smilie=sarcastic.gif]
Имало ред...
П.с. работи обдухването,просто явно като колата е напечена следобед и като се качих, духа навсякъде супер мощно и не остава въздух за дупето. Като охлади купето,после духа и дупето[smilie=sarcastic.gif]
Имало ред...
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Аз съм на 60к, карам доста проходи. Не съм сменял накладки, но предните според мен им е време.
Обаче и се опитвам да ползвам мотора за спирачка, въпреки че кутията не е на същото мнение.
Обаче и се опитвам да ползвам мотора за спирачка, въпреки че кутията не е на същото мнение.
Бееееее.....
-
glorious
Щях да ви питам...имам платен само отдалечен достъп, а септември ще карам 1000км в Турция, да си платя ли и ъпдейта,дали има нещо важно и навигацията по-добре ли ще работи?
Или да платя нет за Турция и да ползвам Waze?
Или да платя нет за Турция и да ползвам Waze?
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Фабричната навигация можеш да си я ползваш и без да ти трябва интернет.
Пакет роуминг за Турция ти решава проблема със скъпите разговори и нет и свободно си ползваш Waze, Google maps и тн.
Ако имаш система за разпознаване на пътни знаци - може да не работи в Турция (без значение имаш или нямаш нет)
Пакет роуминг за Турция ти решава проблема със скъпите разговори и нет и свободно си ползваш Waze, Google maps и тн.
Ако имаш система за разпознаване на пътни знаци - може да не работи в Турция (без значение имаш или нямаш нет)