Въпроси за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tahumbata_2
Въпроси за Карок
Не разбрах как от ЕТ 240лв пък за VW 100лв същото - това каква марка масло е и каква спецификация? Аз досега за 6 години откакто го купих моя Карок с 1.5TSI Dada само Castro Edge professional IV слагах за около 40лв бутилката от 1л (нямали други разфасовки) и съм доволен - сменям на година и половина или 15к км по борд компютър каквото показва и не е имало моменти да харчи масло.
Може ли някой да каже дали това масло на Шел, което предлагат от ЕТ по програмата 4+ е ОК и еднакво издържливо като интервал на смяна спрямо Кастрола както и дават ли в шише да си доливаш евентуално, че то нали събира 4.3 литра пък те таксуват за 5л предполагам?
Може ли някой да каже дали това масло на Шел, което предлагат от ЕТ по програмата 4+ е ОК и еднакво издържливо като интервал на смяна спрямо Кастрола както и дават ли в шише да си доливаш евентуално, че то нали събира 4.3 литра пък те таксуват за 5л предполагам?
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Въпроси за Карок
Както казах същото 0W20-508 00//509 00 VWtahumbata_2 написа: 16.06.2025, 20:53:55 Не разбрах как от ЕТ 240лв пък за VW 100лв същото - това каква марка масло е и каква спецификация?
https://maxcar.bg/avtomobilni-masla/vol ... fe-0w20-5l
е те това е ако си го купиш от някой магазин
а ето ти и от ЕТ:
https://photos.app.goo.gl/M4z2jKcJ99iGmh3R6
Честно казано, какво има да си доволен или не. Ако не е някое тотално китайско смесено в някой гараж в Люлин, няма какво да му е на маслото.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Въпроси за Карок
За 6г. само един път ми дадоха остатъка без да си го поискам.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Въпроси за Карок
Наскоро сменях масло в ЕТ Дружба в София, като занесох мое масло в 5 л туба и като взех колата тубата с остатъка от маслото си беше в багажника, за което и приемчика ме предупреди.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Въпроси за Карок
За сега 1 път съм обслужвал, в колата явно влизат 5 литра и малко, защото едно почти пълно шишенце си беше в багажника.
- yancho71
- Гараж: Skoda Karoq FL, 1.5 TSI, 150 hp
Въпроси за Карок
4.3 л е количеството на маслото. Винаги ми връщат около 0.7 л в шише от маслото. 2 обслужвания на около година и 18000 км пробег. Без забележки до момента. ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Въпроси за Карок
Здравейте колеги.
Не е точно въпрос, но не мисля че заслужва нова тема. Ето какво открих аз вчера под пасажерската седалка, скоро стават 3 години откакто имаме колата

Знам, че като опция може да има и малки чекмедженца под седалките, но това отделение май си е сток/фабрично.
Ще трябва да намеря приложение на този тайник тепърва, ако някой има идеи да казва
Не е точно въпрос, но не мисля че заслужва нова тема. Ето какво открих аз вчера под пасажерската седалка, скоро стават 3 години откакто имаме колата

Знам, че като опция може да има и малки чекмедженца под седалките, но това отделение май си е сток/фабрично.
Ще трябва да намеря приложение на този тайник тепърва, ако някой има идеи да казва
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Въпроси за Карок
Това е отделението за съхранение на фирмения чадър.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- Цецо Тодоров
- Гараж: Skoda Karoq MY25 1.5TSI 150hp 7DSG
Въпроси за Карок
При мене там е чадърчето в калъвче
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Въпроси за Карок
tsb написа: 22.06.2025, 20:06:51 Ще трябва да намеря приложение на този тайник тепърва, ако някой има идеи да казва
При Octavia 4 това чекмедежнце е още по-малко, даже и чадърът не се събира там (за него има място в кората на вратата), а става само за кабелчета, ръкавици, максимум видеорегистратор. За сравнение - при Octavia 2 и Octavia 3 чекмеджетата са доста големи и събират много.
Явно при новите коли зад чекмеджетата е място за монтиране на някаква опция, но не знам каква е тя.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Въпроси за Карок
Благодаря на отзовалите се, за чадърче си го мислех, но пък нали затова има разширение във вратата. Ще трябва да се поръча, ако пасва фирмено
Между другото прилича да е за чадърче, заоблено е и има дупки за да съхне.
Между другото прилича да е за чадърче, заоблено е и има дупки за да съхне.
Последно промяна от tsb на 22.06.2025, 22:18:28, променено общо 1 път.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
tahumbata_2
Въпроси за Карок
Да дори въпросният чадър е намален с 20% до края на юни. Около 30лв е някъде мисля.
По моя въпрос с грешката при DSG-то да кажа, че след една седмица почивка в гаража, сега го изведох за едно кръгче 10-Ина км и помен няма от грешка - всичко е все едно нищо не е било, не показва записи да има за грешки, по таблото нищо не остава да свети. Възможно ли е да е дало някаква баш грешка или пък от натоварване нещо да е отчело (като стана грешката бях нагоре-надолу по планините сравнително агресивно каране). В смисъл ако има наистина проблем, не трябва ли да се появява всеки път откакто го отчете за проблем?
По моя въпрос с грешката при DSG-то да кажа, че след една седмица почивка в гаража, сега го изведох за едно кръгче 10-Ина км и помен няма от грешка - всичко е все едно нищо не е било, не показва записи да има за грешки, по таблото нищо не остава да свети. Възможно ли е да е дало някаква баш грешка или пък от натоварване нещо да е отчело (като стана грешката бях нагоре-надолу по планините сравнително агресивно каране). В смисъл ако има наистина проблем, не трябва ли да се появява всеки път откакто го отчете за проблем?
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Въпроси за Карок
Всяка от грешките има параметър (наричан Reset Counter или Unlearning Counter), който указва броя цикли на шофиране, след които компютърът автоматично я зачиства, ако грешката не се е случила отново през тези цикли на шофиране. Виж тук:tahumbata_2 написа: 22.06.2025, 22:05:47 В смисъл ако има наистина проблем, не трябва ли да се появява всеки път откакто го отчете за проблем?
https://www.ross-tech.com/vcds/tour/dtc_screen.php
https://obdeleven.com/what-is-freeze-fr ... CKIMx2wYOJ
Например, на моята O4 имах грешка P006800 - Throttle Position Correlation, която се появяваше отново въпреки че в ЕТ рекалибрираха дроселовата клапа, а след това смениха клапата, а след това смениха и MAP-сензор. След една от манипулациите в ЕТ (тестваха въздушния тракт за херметичност) обаче си тръгнах оттам със светеща жълта лампа за грешка (check engine), а след 1-2 паркирания лампата магически самоизгасна. Явно при въпросното тестване бяха раздвижили нещо и проблемът беше изчезнал, а след въпросните 1-2 цикъла палене/гасене на двигателя грешката се беше самозачистила. Вероятно и при теб се е случило подобно самозачистване на грешката.
- MartinVT
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG
Въпроси за Карок
Колега, за съжаление DSG'тата покажат ли веднъж тази грешка, ще я покажат отново в скоро време, особено при карането по планински пътища, където променят често предавките. Мой приятел имат 2 Тигуана и на двата малко след 5тата година започна да прави проблем DSG'то по идентичен начин. Временното решение е да изключиш колата, да я оставиш да се охлади и след малко ще е ок, НО това е временно решение (въпреки, че те си ги караха поне няколко месеца така).tahumbata_2 написа: 22.06.2025, 22:05:47 По моя въпрос с грешката при DSG-то да кажа, че след една седмица почивка в гаража, сега го изведох за едно кръгче 10-Ина км и помен няма от грешка - всичко е все едно нищо не е било, не показва записи да има за грешки, по таблото нищо не остава да свети. Възможно ли е да е дало някаква баш грешка или пък от натоварване нещо да е отчело (като стана грешката бях нагоре-надолу по планините сравнително агресивно каране). В смисъл ако има наистина проблем, не трябва ли да се появява всеки път откакто го отчете за проблем?
Най-често се случва по планински пътища, тъй като там се сменят често скорости. По такива пътища, аз обикновенно минавам на ръчни скорости, за да не натоварвам кутията или минавам на спорт, където са по-дълги предавките. Най-добре да отидеш до шкода или специализиран сервиз за DSG и да я погледнат, за да не те изненада неприятно, точно когато ти е необходима.
-
Kancho
- Гараж: Skoda Karoq 2.0 TDI 115Hp 2024г.
Въпроси за Карок
С каква команда на Laura, задавате температурата на климатика.