Странен звук, виене след изгасен двигател Octavia III 2.0 tdi

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

pudjula написа: 12.05.2025, 07:47:49 DVR-а - правилно ли разбирам, че е видеорегистратора ..?
Не става дума за видеорегистратор, а за записващо устройство с много камери на търговски обект.
Та и аз мисля, че е от вентилатор на крушка този звук.
pudjula

Шкода Новак

Мнение от pudjula »

nmnikolov написа: 12.05.2025, 08:44:43 100% това е вентилатора на LED крушките!!!!!! Миналото лято го играх този номер докато колата беше още гаранционна. ЕТ ми смениха DSG скоростна кутия, мехатроник и съединители по гаранция, докато разберат, че е от вентилаторите на LED крушките за мъгла [smilie=sarcastic.gif]

Много лесно се тества - включваш задна или навиваш волата в едната посока при пуснати фарове и звука започва да се чува. Важното е да се пусне фара за мъгла. Като изгаснат крушките звука спира.

nmnikolov :)
Възможно ли е звука да идва от баласт на фара?
Чух и такава версия за този звук, но имам съмнения.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

pudjula написа: 20.05.2025, 14:15:04 Възможно ли е звука да идва от баласт на фара?
Чух и такава версия за този звук, но имам съмнения.
Не е възможно. При работещи фарове и навит волан наляво респективно работещ ляв халоген звука се чуваше само от него. Като навиех волана надясно се включваше само десния халоген и само от него се чуваше звука.
Изображение
pudjula

Шкода Новак

Мнение от pudjula »

Интересно, че опитах теста, който предлагаш и не се чуваше сякаш същия звук.
Ще опитаме отново, благодаря ти :)
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

преди да прочета всички коментари, на мен ми звучеше като моторчето за пръскачките на фаровете. Не че има някаква логика де
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”