Smart Link, Android Auto, Mirror Link, Apple Car

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

1и8тси написа: 22.04.2025, 02:07:27CarPlay
1и8тси написа: 22.04.2025, 17:02:43AAWireless
Всъщност кое ти трябва ?
При мен на iPhone 14 Pro пада много бързо. На колегата със Samsung S21 кара София-Пловдив-София и е на над 50%, но той има и не повече от 10-15 приложения.
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

1и8тси написа: 22.04.2025, 17:02:43AAWireless
Аз съм с такова от 2 месеца някъде. Телефонът ми е Google Pixel и съм доста доволен. През дупки съм минавал, няма грижи.
Аватар
tupalkapet

Шкода Новак

Гараж: Superb 2019, Sportline 2.0 TDI 190

Мнение от tupalkapet »

По ваша препоръка и аз си взех AAWireless. Много съм доволен, уейз, спотифай, телефон, вайбър, всичко си работи. Много бързо се свързва с медията и забравяш за всички кабеляци. Да попитам има ли вариант като си пускам клипчета качени на флашка, да не ми се изключва видеото когато колата се движи? Медията е колумбус на супърб 3 фл.
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

Би трябвало да стане с OBD 11
Изображение
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Мнение от pdimanov »

radoi

Шкода Новак

Мнение от radoi »

ИзображениеИзображение

Здравейте,

Сдобих се наскоро с Октавия 3 1.5 tsi
Въпроса ми е относно навито.

Понеже разбрах, че се свързва с кабел, но всеки път прекъсва връзката и пак така.
Пробвах с няколко кабела, но без успех
vv Skoda

Шкода Новак

Гараж: Шкода Супърб 3 2.0tdi

Мнение от vv Skoda »

Как точно прекъсва? И при мен не работи с всеки кабел. Търси някой по-дебел. Другото възможно е да не прави хубав контакт буксата на телефона. При мен се случва да прекъсне на някоя дупка или по-голямо накланяне в завой. Трябва да пипна малко кабела, за да направи пак контакт.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Внимателно си почистете портовете на USB-C на телефона. В дъното се събира много прах, който не позволява добро захващане на кабела и съответно добър контакт. Опитайте се да не докосвате самото езиче на Type-C, a да прокарате "инструмента" по стената на порта.
VRS
radoi

Шкода Новак

Мнение от radoi »

vv Skoda написа: 16.05.2025, 13:14:14 Как точно прекъсва? И при мен не работи с всеки кабел. Търси някой по-дебел. Другото възможно е да не прави хубав контакт буксата на телефона. При мен се случва да прекъсне на някоя дупка или по-голямо накланяне в завой. Трябва да пипна малко кабела, за да направи пак контакт.
Ще пробвам с някой по дебел, ако успея да намеря.Макар, че ме съмнява да е от кабела.Пробвах с 2 тела и на двата на дисплея на колата изписва, че установява се връзка и после изписва не може да се установи и така всеки път
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Мнение от pdimanov »

Ще има нова версия на Apple CarPlay, с която вече и самите производители ще могат да работят и да се къстъмизират някои изгледи. Накратко казано, ще има Apple Carplay както на централния инфотеймънт, така и на целия виртуален кокпит. Включително и навигация на цял екран.

Хем има плюсове, хем има минуси:

За мен двата плюса са, че ще има навигация на виртуалния кокпит и вече няма да се налага да се излиза от Apple CarPlay, за да смениш някои настройки, т.е. няколко клипа по-малко. Не е изключено и гласовите команди да могат да сменят разни настройки на колата. Не визирам вградените гласови команди на колата, а Siri примерно. Това евентуално ще доведе до по-малко цъкане в многото менюта и повече говорене за hands-free настройки.

Минусите според мен са, че има шанс някои производители да станат малко мързеливи относно дизайна на виртуалния кокпит. Също така очаквам скоро да започнат да се продават различни скинове като със смарт часовниците. [smilie=sarcastic.gif]

vv Skoda

Шкода Новак

Гараж: Шкода Супърб 3 2.0tdi

Мнение от vv Skoda »

radoi написа: 16.05.2025, 17:34:54 Ще пробвам с някой по дебел, ако успея да намеря.Макар, че ме съмнява да е от кабела.Пробвах с 2 тела и на двата на дисплея на колата изписва, че установява се връзка и после изписва не може да се установи и така всеки път
Ако си от София може да се видим и да пробваме с моя кабел и телефон.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

radoi написа: 16.05.2025, 09:50:02 но всеки път прекъсва връзката и пак така.
Рестарт на телефона и медията правихте ли?
Аватар
Цецо Тодоров

Škoda Фен

Гараж: Skoda Karoq MY25 1.5TSI 150hp 7DSG

Мнение от Цецо Тодоров »

Някой напоследък има ли оплаквания с Waze-то.От една седмица на сам при първоначално тръгване с колата забива и след 1 мин ме изхвърля от приложението,все едно съм го затворил.След това като го пусна наново от иконката няма никъв проблем.Не знам дали е нещо от последния ъпдейт на waze или се ебава carplay-a.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Пробва ли да го забършеш и инсталираш наново?
Бееееее.....
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Цецо Тодоров написа: 30.05.2025, 10:30:20 Някой напоследък има ли оплаквания с Waze-то.
Имам да. И с бетата имам - репортнал съм го няколко пъти и работят по проблема. И с офицлания пак не работи ок.
Обикновено - стартира, забива и не се мести, крашва и трябва да се отвори отново. Понякога става от първия, понякога от n-я път..
Трил съм, инсталирал съм. Все едно и също.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”