„Още един Супърб“ от Градско Чедо
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- idbeast
- Гараж: Škoda Superb III 2.0 TDI 110 kW 2019
Škoda Kamiq FL 1.0 TSI 85 kW 2024
Моят старт-бутон го смениха по гаранция,не винаги палеше/гасеше мотора от едно натискане. Мисля,че има писано във форума по въпроса,не е изолиран случай. Весели празници!
"Chance favours the prepared mind."
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Ако акумулатора е тръгнал в меню CAR -> Състояние на автомобила, ще има съобщение, че автомобилът има нужда от повече ел.енергия (или нещо подобно), също така и START/STOP системата ще е деактивирана.
Ако всичко е ОК ще има съобщение: Приятно пътуване.
Това - без да се ползва софтуер за диагностика или тестване с товарна вилка на акумулатора.

- градско чедо
- Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.
Здравейте.
След два дни не каране, вчера пак излизах с колата. Запали без проблем от първия път. В CAR -> Състояние на автомобила няма записи. Ако не се повтори случая няма да го мисля повече. Ако го направи пак - ще отида да я закачат за проверка за грешки.
Сега имам два бързи (и тъпи) въпроса.
1. Simply clever плафон/фенерчето в багажника какви батерии използва? ААА, но обикновени или зареждащи се? Предишния собственик го е намерил в гаража си и ми звънна да си го взема, но е без батерии.
2. Какви термо чаши за кафе използвате? Cup holder-a е скандално тесен. Освен стандартните еднократни чаши за кафе друго не влиза.
Поздрави и весело посрещане на Нова година.
След два дни не каране, вчера пак излизах с колата. Запали без проблем от първия път. В CAR -> Състояние на автомобила няма записи. Ако не се повтори случая няма да го мисля повече. Ако го направи пак - ще отида да я закачат за проверка за грешки.
Сега имам два бързи (и тъпи) въпроса.
1. Simply clever плафон/фенерчето в багажника какви батерии използва? ААА, но обикновени или зареждащи се? Предишния собственик го е намерил в гаража си и ми звънна да си го взема, но е без батерии.
2. Какви термо чаши за кафе използвате? Cup holder-a е скандално тесен. Освен стандартните еднократни чаши за кафе друго не влиза.
Поздрави и весело посрещане на Нова година.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Ако колата още е гаранционна отивай да ти сменят старт/стоп бутона. Моят го смениха на паркинга пред сервиза за няма и 5 минути.
Ще дойде момент да го натискаш 4-5 пъти докато запали.
Ще дойде момент да го натискаш 4-5 пъти докато запали.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
А ако не е в гаранция струва 65 лв. Купи си го и ела да ти го сменя.
Фенерчето в багажника е със зареждаеми батерии и се зарежда на стойката.
Фенерчето в багажника е със зареждаеми батерии и се зарежда на стойката.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- градско чедо
Специално при теб съм си наумил да дойда за led светлини за багажника. Ако си ОК, разбира се. Мисля, че в темата за "препекания" ги бях видял. Евентуално и за заден ход. Ще гледам да ги съчетая, като видя какво се случва със старт бутона.JORDITO написа: 29.12.2023, 11:44:19 А ако не е в гаранция струва 65 лв. Купи си го и ела да ти го сменя.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
градско чедо, няма никакъв проблем.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Как препоръчвате да става паленето? Аз натискам бутона веднъж без спирачка, за контакт и за подгрева. След което паля със спирачка. Дали има разлика за автомобила?

- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Натискаш си спирачката и бутона, колата сама си пали като подгее.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- градско чедо
Здравейте, колеги,
И при мен се появи мистериозното изчезване на охладителна течност. Една сутрин през зимата (при -11°C) ми светна лампата за ниско ниво. Долях около 350–400 мл. Оттогава следя нивото и когато падне под MIN, доливам. Общо за последните ~1500 км съм долял още около 300–350 мл. Километрите и милилитрите са приблизителни. По спомен ги давам.
Миналия месец бях в ЕТ за смяна на масло и филтри и ги помолих да проверят и охладителната система. Казаха, че са я оставили под налягане за през нощта, но не са открили никакви течове. Според тях този “разход на антифриз” бил приемлив!?
Към края на месеца ми предстои по-дълго пътуване и ще се опитам да засека по-точно разхода. Ще си взема 1 л готов разтвор в багажника за всеки случай.
Имам няколко въпроса:
1. Преди тръгване – ще долея до MAX (При студен и изгасен двигател, нали?)
2. По време на пътуването – за какво да следя, освен за температура и ниво?
3. Щом няма видим теч – къде изчезва? Започва да ми намирисва на нещо болезнено…
Поздрави и хубав ден!
И при мен се появи мистериозното изчезване на охладителна течност. Една сутрин през зимата (при -11°C) ми светна лампата за ниско ниво. Долях около 350–400 мл. Оттогава следя нивото и когато падне под MIN, доливам. Общо за последните ~1500 км съм долял още около 300–350 мл. Километрите и милилитрите са приблизителни. По спомен ги давам.
Миналия месец бях в ЕТ за смяна на масло и филтри и ги помолих да проверят и охладителната система. Казаха, че са я оставили под налягане за през нощта, но не са открили никакви течове. Според тях този “разход на антифриз” бил приемлив!?
Към края на месеца ми предстои по-дълго пътуване и ще се опитам да засека по-точно разхода. Ще си взема 1 л готов разтвор в багажника за всеки случай.
Имам няколко въпроса:
1. Преди тръгване – ще долея до MAX (При студен и изгасен двигател, нали?)
2. По време на пътуването – за какво да следя, освен за температура и ниво?
3. Щом няма видим теч – къде изчезва? Започва да ми намирисва на нещо болезнено…
Поздрави и хубав ден!
-
DonSkoda
Коментирано е тук, дръж я на мин и няма да има проблем.
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
@DonSkoda я пак? къде е коментирано да се държи на минимум?
Аз имах подобен проблем и в рамките.. оказа се загуба на антифриз от "заден ЕГР охладител" + чардж кулер-а (ЕТ неможаха да отдиференцират откъде е загубата и си платих смяната и на двете. Може да се експериментира - смяна на едното, изолиране на другото за 10 дни и да се види дали проблема се решава...на теория)
Да държиш на минимум и губиш от някъде е неразумно, ти как реши че при Гошо е същото като при Пешо? *не се заяждам, въпреки че звучи така.
@градско чедо концентрат и си дозирай според загубите. Аз карах с доливане няколко месеца, хем съм шофирал София-Варна
..следи си температурите и не карай на "заварка"
Аз имах подобен проблем и в рамките.. оказа се загуба на антифриз от "заден ЕГР охладител" + чардж кулер-а (ЕТ неможаха да отдиференцират откъде е загубата и си платих смяната и на двете. Може да се експериментира - смяна на едното, изолиране на другото за 10 дни и да се види дали проблема се решава...на теория)
Да държиш на минимум и губиш от някъде е неразумно, ти как реши че при Гошо е същото като при Пешо? *не се заяждам, въпреки че звучи така.
@градско чедо концентрат и си дозирай според загубите. Аз карах с доливане няколко месеца, хем съм шофирал София-Варна
..следи си температурите и не карай на "заварка"
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Сутрин на студен мотор доливате до минимума и си карате...така е правилно.
- градско чедо
То си пада стабилно под MIN. И като го видя така и доливам поне до средата между MIN и MAX. Ще си направя пътуването с доливане (едни 700-750км) и ако пак глътне повечко антифриз ще отида при ЕТ (или някой друг) да търси проблема.

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
едно от двете
понякога и двете
по често второто
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ