„Още един Супърб“ от Градско Чедо
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Има предвид '20, '21, '22 години. Като гледам, приблизително 25К годишно...едни 75-80К се губят. Демек, абсолютно пълно обслужване е най-доброто решение.
- dotamaster
- Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018
Честито и безаварийно и от мен!
За гуми, ще чуеш 10 мнения от 10 човека. Ето моето, което е само на база опит и впечатления от близки приятели.
CrossClimate си струват, ако не се очаква да имаш доста километри по сняг в планините, защото там можеш да срещнеш лимита им за зимата. Трябва да си готов да ги подмениш след 3тата или 4тата година. Това са впечатления от 4 мои приятели.
Относно размера, аз избрах по-висока и тясна гума за зимата(с по-малка и тясна джанта), защото смятам високия борд за предимство, подобно на дебела подметка на обувка, спрямо по-тънка такава. Той умекотява неравности и пази джантите по-добре, което е важно, когато нямаш добра видимост към настилката на пътя, понеже е тъмно, мъгла, локви, киша, т.н. Съответно по-тесните(215 спрямо 235мм) гуми разпределят масата на автомобила на по-малка площ, което помага за сцеплението в сняг. Също така би трябвало да "хвърлят" по малко вода, луга, сняг и т.н по долната част на купето. Друг плюс е, че на джанта до 6,5J ширина можеш да сложиш стандартни вериги за сняг на Суперб 3.
За гуми, ще чуеш 10 мнения от 10 човека. Ето моето, което е само на база опит и впечатления от близки приятели.
CrossClimate си струват, ако не се очаква да имаш доста километри по сняг в планините, защото там можеш да срещнеш лимита им за зимата. Трябва да си готов да ги подмениш след 3тата или 4тата година. Това са впечатления от 4 мои приятели.
Относно размера, аз избрах по-висока и тясна гума за зимата(с по-малка и тясна джанта), защото смятам високия борд за предимство, подобно на дебела подметка на обувка, спрямо по-тънка такава. Той умекотява неравности и пази джантите по-добре, което е важно, когато нямаш добра видимост към настилката на пътя, понеже е тъмно, мъгла, локви, киша, т.н. Съответно по-тесните(215 спрямо 235мм) гуми разпределят масата на автомобила на по-малка площ, което помага за сцеплението в сняг. Също така би трябвало да "хвърлят" по малко вода, луга, сняг и т.н по долната част на купето. Друг плюс е, че на джанта до 6,5J ширина можеш да сложиш стандартни вериги за сняг на Суперб 3.
[Everybody lies]
- dotamaster
П.П. В тази тема върви същата дискусия: viewtopic.php?t=4616&start=180
[Everybody lies]
- градско чедо
- Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.
Здравейте. Поръчах Michelin CrossClimate 2 XL в оригиналния размер за моите си джанти: 235/40R19. Малко двоен риск - всесезонни и нископрофилни 19-ки, но щеше да ми е много изнасилено да купувам джанти + зимни гуми сега и летни гуми след няколко месеца. Времето ще покаже дали съм направил грешка или риска се е оправдал. Като ги обуя и навъртя км ще споделя първоначални впечатления.
Следваща стъпка - да си запиша час в ЕТ за пълно обслужване.
По-следваща стъпка - да си карам колата спокойно и с удоволствие
Следваща стъпка - да си запиша час в ЕТ за пълно обслужване.
По-следваща стъпка - да си карам колата спокойно и с удоволствие
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Пробвай в някой от сервизите, които ще ти свършат чудесна работа също. Не, че Еуратек не е опция, но аз бих заложил на, нека да ги наречем, форумните сервизи. Успех!градско чедо написа: 17.11.2023, 09:49:14 Следваща стъпка - да си запиша час в ЕТ за пълно обслужване.
- dotamaster
Освен ако не държиш на историята в ЕТ или не живееш срещу сервизите им в София, обслужването може да го направиш и в друг от споменаваните с добро сервизи в София. Процедурата е стандартна и няма да е голям риск. Точно ще видиш още една гледна точка за подръжка на автомобил и ще имаш още една опция за сервиз в бъдеще. Аз така направих и съм доволен. ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
[Everybody lies]
- градско чедо
Здравейте. Ето го и първият проблем с колата - една от задните врати не се заключва
Нито с KESSY, нито с дистанционното, нито с бутона на централното в купето. Заключва се само с аварийното заключване, което е под една тапа във вратата. Четох теми за проблеми с вратите, но те бяха по-скоро "не се отключва/отваря". Отивам ли на скъпите брави или може да е нещо ремонтируемо?
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Поне тук във форума, май за сефте има такъв проблем. Нещо не често срещано е най-вероятно.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Примерен номер е 5TA839016Q нещо като брава на вратата е. Руснаците май го лекуват със смяна на моторчето. Цената на ново от Шкода е малко неприлична 500+ лв.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- градско чедо
Добре де, явно не съм потърсил достатъчноRangel написа: 18.11.2023, 17:08:20 Поне тук във форума, май за сефте има такъв проблем. Нещо не често срещано е най-вероятно.
Нещо такова ще трябва да е:tsb написа: 18.11.2023, 17:29:40 Примерен номер е 5TA839016Q нещо като брава на вратата е. Руснаците май го лекуват със смяна на моторчето. Цената на ново от Шкода е малко неприлична 500+ лв.
- градско чедо
Малко ъпдейт. Бравата е сменена, гумите са поставени, точно навреме сложих и стелки легени
Остава обслужването.
- градско чедо
Здравейте,
Направих обслужването. Целият ангренажен комплект, масло DSG, масло Haldex, спирачна течност. Маслото на двигателя е сменяно в ЕТ 04.2023. Задните накладки също се наложи да сменя. Поисках и реглаж на преден и заден мост. Оказа се, че е имало "крещяща" нужда.
Направих обслужването. Целият ангренажен комплект, масло DSG, масло Haldex, спирачна течност. Маслото на двигателя е сменяно в ЕТ 04.2023. Задните накладки също се наложи да сменя. Поисках и реглаж на преден и заден мост. Оказа се, че е имало "крещяща" нужда.
- градско чедо
След обслужването, със спокойствие и голямо удоволствие направих сефтето на колата по предназначение. 310 км до Велинград и обратно. Очарован съм от комфорта и пътното ѝ поведение. За първи път на жената да не и стане лошо по завоите. При шофиране с максимално допустимата скорост (140/90/50) ми даде разход 6.4. Това в сравнение с предишната ми кола, при която не пада под 10, за мен е чудесно. Всесезонните гуми се държаха добре, но и условията не бяха нищо особено - сух и студен асфалт.
Единствената ми забележка е при интензивно спиране от висока скорост. Усещах шум от задните спирачки и леки вибрации. Предвид, че задните накладки са чисто нови, вероятно дисковете са криви. Доколкото знам и това е често срещано за модела. По-натам ще мисля дали да се шлайфат дисковете или директно смяна. Дисковете изглеждат достатъчно дебели и без видими надирания.
Ако решите, споделете опит по темата.
Поздрави,
Единствената ми забележка е при интензивно спиране от висока скорост. Усещах шум от задните спирачки и леки вибрации. Предвид, че задните накладки са чисто нови, вероятно дисковете са криви. Доколкото знам и това е често срещано за модела. По-натам ще мисля дали да се шлайфат дисковете или директно смяна. Дисковете изглеждат достатъчно дебели и без видими надирания.
Ако решите, споделете опит по темата.
Поздрави,
- градско чедо
Честита Коледа и весели празници!
Не бях карал колата от 3-4 дни. Сутринта запали от третото натискане на старт бутона. Това нормално ли е или е признак на тръгнал да си ходи акумулатор? Не съм усетил други признаци на слаб акумулатор. Първите два пъти да си е подгрявала примерно?!
Още нямам достатъчно опит с тази кола и не знам кое е нормалното и поведение и кое - не.
Не бях карал колата от 3-4 дни. Сутринта запали от третото натискане на старт бутона. Това нормално ли е или е признак на тръгнал да си ходи акумулатор? Не съм усетил други признаци на слаб акумулатор. Първите два пъти да си е подгрявала примерно?!
Още нямам достатъчно опит с тази кола и не знам кое е нормалното и поведение и кое - не.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Когато подгрява, то си пише на дисплея. Не е нужно никакво действие от твоя страна или повторно натиска. По-скоро провери аку.