Octavia 4 FL 1.5 m-hev, Не може да стартира двигателя, грешка с батерията на 48V.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Octavia 4 FL 1.5 m-hev, Не може да стартира двигателя, грешка с батерията на 48V.
Тя колата не е и на масата според мен, заеб**и са я някъде и "чака" да и дойде реда. А такива дето са чакали 2 месеца нищо не им пречи да седят още 2 месеца. Собственика е много толерантен според мен, отдавна трябваше да е направил панаир в ЕТ.
- Пастир
- Гараж: Octavia 4FL, 1.5mHEV, DSG
Все още запазвам търпение и гледам с оптимизъм, но...
Едно нещо, което определено трябва да се подобри в ЕТ, е комуникацията с клиента. Няма никаква обратна връзка. За тях просто не съществувам. Цялата информация получавах само по моя инициатива. Получавах информация само когато сам им се обаждах.
Хронология: Колата беше предадена за ремонт на 20 март. Едва след две седмици беше направена поръчка за нова батерия. След изчакване на доставката, монтирането на новата батерия и т.н., се оказа, че проблемът не е в батерията.
След това — нова идея: трябва да се смени стартер-генераторът. Поръчаха го на 25 април. До днес нямаше никаква информация от ЕТ. Аз сам им се обадих. Казаха ми, че ще проверят какво става с колата и ще ми се обадят обратно. Никой не ми се обади.
Обаждам се повторно — получавам отговор, че са получили новия стартер-генератор, монтирали са го и утре ще правят тестове.
След нашия разговор приложението "Моята Škoda" ми изпрати ново съобщение на смартфона — „проблем с адаптивното осветление“.
Как мислите, ЕТ ще ми се обадят ли утре?
Едно нещо, което определено трябва да се подобри в ЕТ, е комуникацията с клиента. Няма никаква обратна връзка. За тях просто не съществувам. Цялата информация получавах само по моя инициатива. Получавах информация само когато сам им се обаждах.
Хронология: Колата беше предадена за ремонт на 20 март. Едва след две седмици беше направена поръчка за нова батерия. След изчакване на доставката, монтирането на новата батерия и т.н., се оказа, че проблемът не е в батерията.
След това — нова идея: трябва да се смени стартер-генераторът. Поръчаха го на 25 април. До днес нямаше никаква информация от ЕТ. Аз сам им се обадих. Казаха ми, че ще проверят какво става с колата и ще ми се обадят обратно. Никой не ми се обади.
Обаждам се повторно — получавам отговор, че са получили новия стартер-генератор, монтирали са го и утре ще правят тестове.
След нашия разговор приложението "Моята Škoda" ми изпрати ново съобщение на смартфона — „проблем с адаптивното осветление“.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Еми нормално е да се обадят, без значение какъв е резултата, стискам палци.
- napsi
- Гараж: Octavia 4 FL 1.5 TSI 115 DSG
Аз мисля, че няма да ти се обадят. Сигурен съм, че и ти така мислиш. Скоро четох за кампания на Ауди за изтегляне на коли с мек хибрид, като проблема им е в слаби връзки (спойки) в инвертора вследствие на което автомобилите не могат да стартират, а имало и опастност от пожар.
Стискам палци колата да е при теб преди да изминат 2 месеца в сервиза.
Стискам палци колата да е при теб преди да изминат 2 месеца в сервиза.
-
mazut
Проблем с адаптивното осветление, означава че работят по нея а не е оставена да чака.Пастир написа: 12.05.2025, 18:08:51 Все още запазвам търпение и гледам с оптимизъм, но...
-
mazut
Не съм чувал , и си прав не ги държат по два месеца- вмирисват се.oggie написа: 12.05.2025, 17:48:52Да бе от автомобили не разбирам ама от медицина разбирам та като зачекна сам темата за мозъчния хирург да си чувал случайно някой да е прекарал 2 месеца на операционната маса?mazut написа: 12.05.2025, 17:14:27 И като какъв се изказваш че в сервиза на ЕТ работят неграмотници. Като грамотник голям специалист по автомобили или като пенкилер който разбира от всичко и може да дава оценка от сервиз на автомобили до операция на мозъчен хирург.
-
Zhelyazkov89
- Гараж: Citigo 1.0 MPI
EX Octavia 3 FL 1.8 TSI Vision
EX Fabia 3 FL Edition 1.0 MPI
EX Superb 2 FL, 2.0 TDI CR, 4x4
EX Superb 3 FL Edition, 2.0 TDI 7DSG, 4x4
EX Haval H6 3rd gen 2.0 204, 4x4
Octavia 4 FL 1.5 mHEV Edition 130
Стискам палци всичко с теста утре да е наред и да Ви зарадват, че колата е готова за издаване!Пастир написа: 12.05.2025, 18:08:51 Обаждам се повторно — получавам отговор, че са получили новия стартер-генератор, монтирали са го и утре ще правят тестове.
Не защитавам Еуратек, но ще напиша следното, за да Ви успокоя малко - януари се наложи спешно да взема да търкалям нещо за няколко месеца и купих един Форд Мондео, 2019-та декември 1.5 екобууст. Купих го на 37к километра и точно 5 години. Не лоша кола в никакъв случай, но първият собственик е изтеглил късата клечка и му е гръмнало турбото на 35к км. Колата е седяла 7 (да се чете седем!) месеца в Мото Пфое, преди да си я вземе обратно. За протокола, през това време си е купил друга кола и веднага, след като е взел Мондео-то, го е прибрал в гаража и го е пуснал да го продава. Карах го 5к км и го продадох, за да си купя....Октавия 1.5 mHEV.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Точно това е абсурдното. Въпреки всички процедури и софтуери за диагностика, да не можеш да установиш проблем в електрониката.
Случаят на @nmnikolov звучи почти абсурдно. Да сменят скоростната кутия, мехатроник, съединители и да се окаже, че е вентилатор от фаровете за мъгла
@mazut , ти не се ли подвизаваше като silent преди време
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Много често,не може да се открие проблема от раз както ви се иска. Колите са сложни. Не е Москвич с 10 бушона и делко с чукче и 3 релета.
Много често проблема е в кабели връзки или модули между компонентите,които се посочват от диагностичната програма. Имайте търпение. Има си процедури, изисква се време.
Сти сте се правили на важни. Голяма работа,като си си бил купил чисто нова кола с гаранция. Машина е , като се повреди ще изчакаш. Никой не те е карал да си я купуваш.
Много често проблема е в кабели връзки или модули между компонентите,които се посочват от диагностичната програма. Имайте търпение. Има си процедури, изисква се време.
Сти сте се правили на важни. Голяма работа,като си си бил купил чисто нова кола с гаранция. Машина е , като се повреди ще изчакаш. Никой не те е карал да си я купуваш.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Драгомир
Сами, аз се занимавам с бяла техника. Когато някой уред не работи и техниците не могат да го ремонтират в законовия срок, предлагам на клиентите замяна или връщане на парите, а не им обяснявам, че трябва да чакат, защото е сложно и се изисква време. Така е коректно.
Точно затова се купува нова кола. При повреда, проблемът да се отстрани в разумен срок. Ако не могат да го отстранят, поне да предложат заместващ автомобил.
Казваш, никой не те кара да си купуваш нова кола. Като се развали, ти си си виновен - чакаш колкото месеца трябва, мълчиш, навеждаш глава и не се правиш на "важен".
Точно затова се купува нова кола. При повреда, проблемът да се отстрани в разумен срок. Ако не могат да го отстранят, поне да предложат заместващ автомобил.
Казваш, никой не те кара да си купуваш нова кола. Като се развали, ти си си виновен - чакаш колкото месеца трябва, мълчиш, навеждаш глава и не се правиш на "важен".
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Така е, колкото и да ме оценяваш отрицателно, изборът е бил твой. Никой не те е карал.
Така ли е?
Така ли е?
GUNTER SERVICE

-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Аз искам да кажа, че въпреки моите премеждия с ненужната смяна на скоростната кутия от ЕТ се държаха добре. Да, куца им обрагната връзка, но е факт, че за гаранционни ремонти се следват един куп процедури и чехите казват - сменете това и това и пробвайте и кажете резултата. Тази процедура е тромава и не зависи само от тях. Първото влизане беше за 1 месец и "проблема" не се оправи. Второто влизане директни си поисках заместващ автомобил без да плащам и ми дадоха и колата ми седя още 1 месец, докато сменят dsg-то, мехстроника и съединителите. Взех си колата и след 2 дни пак им в закарах и откриха проблема с вентилаторите. Междодругото докато беше в сервиза казаха "Пипали сте колата. Имаш сложена камера и устрийство за залъгване на старт стопа". Не се заядоха, а дори Жорката ми е слагал и видеорегистратор. Ааааа проблемните вентилатори са сменени от жорката и сложени LED крушки за халогени. Просто явно вентилаторите им е дошло времето да вият така ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Драгомир
Т.е. са сменили толкова компоненти заради вентилатори, които не са фабрични, а са слагани впоследствие?
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Интересни неща.
Много е блазнещо да се 'набиват' минуси, защото можем. Пак помислете има и друг поглед, дори да сте прави подминете веднъж, ей така защото сте над нещата.
До колегата потърпевш, писмо му е цаката.
Обещания и устни договорки не са нищо.
Трябва да има ясна писмена кореспонденция, от кога, защо и как със срокове и т.н.
Ако не отговарят, пак ще послужи.
Дано сте късметлия, а не прецедент с чакането.
Много е блазнещо да се 'набиват' минуси, защото можем. Пак помислете има и друг поглед, дори да сте прави подминете веднъж, ей така защото сте над нещата.
До колегата потърпевш, писмо му е цаката.
Обещания и устни договорки не са нищо.
Трябва да има ясна писмена кореспонденция, от кога, защо и как със срокове и т.н.
Ако не отговарят, пак ще послужи.
Дано сте късметлия, а не прецедент с чакането.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
ДаДрагомир написа: 12.05.2025, 23:50:10 Т.е. са сменили толкова компоненти заради вентилатори, които не са фабрични, а са слагани впоследствие?