Проблем с 2тди 4х4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
roshko_
Проблем с 2тди 4х4
Наскоро купих О3 2.0тди 4х4 2014 внос от Германия, вече съм минал около 3к км , но от около седмица се появи един проблем, както си шофираш и колата забива муцуната, случвало се е да го прави с 30 така и с 100 и при студен и топъл двигател, прави го за части от секундата после пак се оправя, само един път влезна в авариен режим. Закарах е в сервиз, закачихме я на диагностиката и даде грешка клапан високо налягане( не помня номера, съжалявам), сменихме го, вчера пак заби на няколко пъти, изгасих колата, след това не искаше да запали( върти, но не пали), минаха около 5мин и запали от раз.
Някакви идеи и съвети къде да търсим проблема ???
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Проблем с 2тди 4х4
С кой мотор е колата 150/184? От сервиза, където сменихте клапана какво казват?
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Проблем с 2тди 4х4
Без да съм специалист, звучи ми като датчик колянов вал. Може да го погледнете и него.roshko_ написа: 29.04.2025, 06:08:28 вчера пак заби на няколко пъти, изгасих колата, след това не искаше да запали( върти, но не пали), минаха около 5мин и запали от раз.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Проблем с 2тди 4х4
roshko_, И номера на грешката ,може да си спомниш и да разучиш ,какво друго може да е 
Dieselgate Team member
-
roshko_
Проблем с 2тди 4х4
stanley написа: 29.04.2025, 08:12:06 С кой мотор е колата 150/184? От сервиза, където сменихте клапана какво казват?
150к.с
-
roshko_
Проблем с 2тди 4х4
Актуализация по темата.
След направена диагностика вчера, показа "грешка датчик колянов вал", което обяснява това че, колата не искаше да запали около 5мин. Грешката беше изтрита, в сервиза ми казаха да покарам така, ако пак забие муцуната да отида да е прочетат и ако покаже пак датчика да го сменим тогава. Държа да подчертая , че момчето в сервиза ми е приятел и за диагностиката не плащам нищо. Друго обаче също ми направи впечатление, когато колата работа се чуваше от ауспуха едно свистене все едно спукан маркуч, като при форсиране на двигателя на място това свистене се увеличаваше , трябва ли това да ме притеснява ???
След направена диагностика вчера, показа "грешка датчик колянов вал", което обяснява това че, колата не искаше да запали около 5мин. Грешката беше изтрита, в сервиза ми казаха да покарам така, ако пак забие муцуната да отида да е прочетат и ако покаже пак датчика да го сменим тогава. Държа да подчертая , че момчето в сервиза ми е приятел и за диагностиката не плащам нищо. Друго обаче също ми направи впечатление, когато колата работа се чуваше от ауспуха едно свистене все едно спукан маркуч, като при форсиране на двигателя на място това свистене се увеличаваше , трябва ли това да ме притеснява ???
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Проблем с 2тди 4х4
Моята Октавия със същия мотор има един специфичен звук, все едно работи сешоар в крайното гърне. Така си е.roshko_ написа: 30.04.2025, 06:19:19 Друго обаче също ми направи впечатление, когато колата работа се чуваше от ауспуха едно свистене все едно спукан маркуч, като при форсиране на двигателя на място това свистене се увеличаваше , трябва ли това да ме притеснява ???
Последно промяна от stanley на 30.04.2025, 09:53:15, променено общо 1 път.
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Проблем с 2тди 4х4
Може при грешката в позицията на датчика да си променя оборотите на по-високи и отам да чуваш свистенето. В моя случай, когато имах подобен проблем, при набила грешка оборотите бяха се вдигнали до 1200 в положение на място на автомобила.
-
roshko_
Проблем с 2тди 4х4
Интересното е , че сутрин като е запаля на студено това свистене/съскане го няма, след като поработи 5/6мин тогава започва
-
roshko_
Проблем с 2тди 4х4
Актуализация... Отново.
Нова диагностика днес, грешка колянов вал няма, но има нови, а те са дебитомер ( референтни стойности 1-6 , а показва 11-12), свалихме го ( а той е капсулован към една муфа на въздуховода) изчистихме го и стойностите му паднаха на 7, което пак е отгоре над референтните. Другата беше дросел, там нямаше никаква промяна на данните. Данните са показани на работещ двигател ( тоест живи според мен).
Тази история започва много да се заплита и някой ако има някаква идея или опит с такова нещо, бих бил много благодарен да даде някакъв съвет. Другото което е, дайте и съвет за друг майстор/сервиз за шкоди в/около Пловдив,за да потърся и друго мнение, за ЕТ и дума да не става
Нова диагностика днес, грешка колянов вал няма, но има нови, а те са дебитомер ( референтни стойности 1-6 , а показва 11-12), свалихме го ( а той е капсулован към една муфа на въздуховода) изчистихме го и стойностите му паднаха на 7, което пак е отгоре над референтните. Другата беше дросел, там нямаше никаква промяна на данните. Данните са показани на работещ двигател ( тоест живи според мен).
Тази история започва много да се заплита и някой ако има някаква идея или опит с такова нещо, бих бил много благодарен да даде някакъв съвет. Другото което е, дайте и съвет за друг майстор/сервиз за шкоди в/около Пловдив,за да потърся и друго мнение, за ЕТ и дума да не става
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Проблем с 2тди 4х4
Много объркано пишеш.
Аз лично не разбрах какъв е проблема конкретно.
Ако искаш адекватна/някаква помощ е добре да приложиш резултата от диагностиката, а не, дебитомер, дросел и т.н....![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Аз лично не разбрах какъв е проблема конкретно.
Ако искаш адекватна/някаква помощ е добре да приложиш резултата от диагностиката, а не, дебитомер, дросел и т.н....
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Проблем с 2тди 4х4
Че, той, майсторът ти е отговорил - todor87.roshko_ написа: 10.05.2025, 20:00:41 Другото което е, дайте и съвет за друг майстор/сервиз за шкоди в/около Пловдив,за да потърся и друго мнение,
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Проблем с 2тди 4х4
не им се сменя датчик кол.вал
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4