Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Евреите в Америка имат един много як лаф - твоите пари, в моят джоб, не са твои.
За врътките в Б-я, колите на фирмата, ама се карат като лични, разходи, гориво се приспадат от печалбата и т.н
@bega4kata, аз съм на същото мнение като теб. Кредити, само ако няма накъде.
Мога да си изкарвам и позволявам неща без да ходя до банката. Понякога не на момента, но е било за добре. Импулсивните покупки 99.99% са реализирани загуби.
bega4kata написа: 16.04.2025, 11:24:07
Някои хора си имат достатъчно други ангажиненти с които си изкарват повече пари отколкото да се занимават с горе посочените схеми и врътки.
То точно в това е ключът, че нищо от горепосочените неща не отнема време. Приемам твоя начин на мислене и работа, нищо ,че води до загуба на средства. Няма лошо, въпрос на личен избор е всичко в живота и всеки сам избира кое как да прави и как да го живее този живот. Просто не трябва да сме категорични и да анатемосваме нещо, само защото не е нашето или не го разбираме. Щом така мислиш и вярваш, това е правилно за теб и няма лошо. Казвам всичко това по повод, че почти беше анатемосал кредитите и описах няколко начина, как да не губи човек пари. Кредитите са чудесно нещо, как изкарваш още повече пари или да ползваш нещо почти безплатно, както колите например. Има още много примери, да не говорим, че са мощен двигател на развитие, защото как един обущар ще построи фабрика за обувки например, но няма да задълбавам отново, смисъл виждам, че няма по тази темата. Дадох си моите 5ст.
mazut написа: 14.04.2025, 19:20:14
Няма по-гадно от банкер, застраховател и адвокат поне в България. Бих предпочел да се договарям с дявола отколкото с някой от тези гореизброени.
Ти си изключение, само хубави неща съм чел за теб а впредвид на това, че си адвокат чак понякога се чудя дали си реално божие творение или плод на изкуствен интелект...
Единствената далавера е ако кредита е изтеглен с изгодна ФИКСИРАНА лихва в силно инфлационен период.
Те иначе ще фалират тези дето дават кредити. А те не са ти майка ти и баща ти да те обичат и подкрепят. Напротив,обратното е - искат да се възползват от твоите нужди и труд.
Нищо не анатемосвам. Да,двигател на икономиката е,но някой го плаща това Обикновено.... сети се сам кой.
Не ги пиши повече тези неща,че кредита е нещо изгодно,защото не е.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Да, така е, но много е относителен вече разговора. Зависи какъв кредит, колко време го плащаш, за какво е взет, какъв приход имаш итн. Дори ниската лихва на ипотечните кредити, за мен е безумие да платиш нещо почти двойно, когато става дума за максимален период на кредитите. С кредитите трябва да се борави разумно и да имаш пари разбира се. Ако няма пари човек или не може да покрива вноските кредита е рисков фактор. То ако сложим и бързите кредити и под общ знаменател заключим за кредитите ясна работата. Иначе е нормално да си плаща за услугата да можеш да използваш чужди пари. Никой не предлага нищо безплатно и това е ок.
Ако имам 100к, вместо да ги нацепя в кола, която си губи стойността постоянно, мога да дам 20к стартово и да си инвестирам остатъка в акции, примерно. И ако сложа 50к в акции, които ми генерират средно 10% на година, нека ми е зле като си покривам вноските + лихвата и съм придобил актив, който си покачва стойността. Кредитът е инструмент и всичко зависи от задкормилното устройство.
Това, че българинът купува кола за 100к на лизинг на заплата 2500 лв е отделен въпрос.
marcas написа: 16.04.2025, 16:16:09
Кредитът е инструмент и всичко зависи от задкормилното устройство.
Точно това се опитвам да обясня! Кредита е много мощен финансов инструмент и може да изкарваш много пари чрез него и да караш коли напрактика безплатно или дори да си на печалба. То е като шофирането, може да обиколиш света ама може и да катастрофираш фатално.
с 5к лв на година да си покриваш вноски за кола 100к лв
Тръмп обърка тънките сметките обаче. Този дивидент се изплаща веднъж в годината. Вноската за колата е всеки месец. На три месеца и за застраховките на всеки 3 месеца.
Приказки за под шипковия храст ми се струва.
Ех,тез акции. Голяма печалба от тях се генерира,ей така както си стоиш на дивана,чоплиш си в носа и нищо не правиш и риск никакъв няма.
Умните сте така,ние простите работим ,печелим и бухаме парата за тез железа.
Най на далавера ще си не да дадеш 50 за кола и 50 в акции,а 100 в акции и с градския.
Нали съм инвестирал и аз във фондове,вярно,чрез фирма която се занимава с фондови борси. Ниско рисково....ако на тях ще чакам....мале,мале. Аз съм участник по друга причина там,но това е друга тема.
Печелят тези които работят това от сутрин до вечер.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Нека да се има предвид, че обслужването и разходите по колата, според мен всеки трябва да може да си ги покрива. Иначе нищо не пречи на края на годината, ако си инвестирал правилно и си направил добра печалба да изкараш толкова, че и горивото да ти е покрито.
Иначе коментирам основно цената на колата.
bega4kata написа: 16.04.2025, 16:30:44
Печелят тези които работят това от сутрин до вечер.
Тук няма две мнения, другото са допълнителни финансови инструменти. Иначе бачкане му е майката ясно... Лошото е ,че ако не се мисли на навреме като не можеш да гърбиш вече няма да е добре, та не е само и гърбене. Много от нашите родители са гърбили и сега... Колко са добре финансово и живеят ли мечтани старини. Трябва си човек да се ограмотява финансово и да мисли напред.
Не се засягам,има едно световно правило. Няма как от въздуха да печелиш пари.
За това написах,че от търговия на борси и акции и т.н.печелят хора,които се занимават с това от сутрин до вечер. Не се разхождат айляк цял ден да мерят улиците. И на тях не им остава време да работят друго.
bega4kata написа: 16.04.2025, 16:30:44
Нали съм инвестирал и аз във фондове,вярно,чрез фирма която се занимава с фондови борси.
На тях работата им е да изкарват пари за себе си, не за теб. Това е друго.
Иначе, Погледни акциите на NVIDIA & Tesla и си представи, че беше оставил по 10к в тях преди 10-ина години. Давам тези примери не защото всички имаме умението да уцелим тези компании, а просто да илюстрирам потенциала.