Избор на Автокаско (застраховател)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
albertf

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI

Мнение от albertf »

Здравейте колеги,

отварям нова тема за избор на застраховател, понеже не успях да открия подобна в раздела за О4.

Бихте ли ме посъветвали кой вариант е по-удачен, когато се сключва автокаско за нов автомобил:
  • ползване на SDI като посредник
  • подпис директно при конкретен застраховател
И следващият въпрос е, кои са най-рационалните стъпки, за да се сключи автокаското, вече когато е избрана фирмата и колата е пристигнала в ЕТ?

Ще се радвам да споделите опит с конкретни фирми, с коите сте имали отношение, за да помогнете на мен и други колеги в тази ситуация.

П.С. Става въпрос за автомобил, закупен в "кеш" от ЕТ.

Благодаря предварително!
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Потърси за такива въпроси @_v_, Васко от форума. Не мисля, че има въпроси в сферата на които да не може да ти отговори наздраве
milencv

Škoda Фен

Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън

Мнение от milencv »

Най-рационалното:
Алианц
Еуратек работи (изключително и само) с Алианц.
Може да си поръчаш на Еуратек - при приемането на колата да получиш от тях и застраховка на Алианц
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

milencv написа: 09.03.2023, 19:55:42 Най-рационалното:
Алианц
Еуратек работи (изключително и само) с Алианц.
Абсолютно не съм съгласен . С изключение на 1 застраховател можете да си застраховате новата кола навсякъде . ЕТ самите го казват при положение , че сте собственик на автомобила . Където искате , разбира се - може в Алианц ако Ви е по-лесно и си решите . От тук нататък всеки си преценява . Чете си условията , смята и си решава .
Когато сте при ЕТ на лизинг си ползвате застраховател ,който те кажат . При друг лизингодател - застрахователя /ите с които той работи .
milencv

Škoda Фен

Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън

Мнение от milencv »

storm1st написа: 09.03.2023, 20:05:01 Абсолютно не съм съгласен . С изключение на 1 застраховател можете да си застраховате новата кола навсякъде . ЕТ самите го казват при положение , че сте собственик на автомобила . Където искате , разбира се и може в Алианц ако Ви е по лесно. От тук нататък всеки си преценява . Чете си условията и смята и си решава .
Когато си при тях на лизинг си ползваш това което те кажат . При друг лизингодател - застрахователя /ите с които той работи .
Разбира се, че при всеки застраховател може. Но говорим за "най-рационалното решение".
Присъствал съм на разговор на клиент с Еуратек-продавача - сключваха договора и клиента щеше да си взима колата от автомобилите в на склад (тогава имаше такива).
И клиента каза "Искам да получа колата със застраховка в ********". Отговор на продавача "Ние работим само с Алианц - в друга компания сам трябва да отидете и да си я сключите".
А аз при сключването на договора си исках да съм в Алианц (поначало си бях наумил да съм там) - продавача врътна телефон и каза каква ще е цената - и даже в превода на сумата за плащане на колата към Еуратек беше включена и застрахвката към Алианц.
И така - като си взех колата - наред с разните документи ми дадоха и въпросната застраховка.
Човека пита за "най-рационалното решение" - отговарям какво е то според мен.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

milencv написа: 09.03.2023, 19:55:42 Най-рационалното:
Освен ако не биха направили това даром, да използваш словосъчетанието "най-рационално" за цени на застраховки от Еуратек...не е правилно [smilie=sarcastic.gif]
В твоя случай си бил фен на Алианц, те пък работят с тях - чудна комбинация. Но "рационално" би трябвало да включва и цена, а тя не най-добрата през ЕТ
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

milencv,
Мдааам . Разбрах сега какво си имал предвид . Ясно . Аз по скоро визирах а и така го бях разбрах: "Еуратек работи (изключително и само) с Алианц." ,че едва ли не са задължени само в посочената компания да се застраховат всички .
наздраве
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

@albertf, Здравей, писах ти лично съобщение. [smilie=beach.gif]
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
Rado87

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia vRS 2.0 TSI

Мнение от Rado87 »

@albertf, като човек прекарал 8 години в застрахователна компания и по конкретно в отдела по автомобилните обезщетения, ще си позволя и аз да драсна едно мнение по темата, без да претендирам, че е най-правилното.
Застраховател можеш да си избереш който си пожелаеш. Някога, важното беше Застрахователя да плаща щетите. Имаше време когато не всичко и не за всичко плащаха и тогава беше много важно да намериш този, който плаща като настъпи събитие. С времето поизчистиха "не плащането". Сега !! Ти си облагодетелстван. Имаш нова кола. Колата ти е гаранционна. Това почти с убеденост мога да ти го кажа, че няма компания, която да има договор с Еуратек и да ти откаже ремонт, който да влиза в покритието на полицата. От тази гледна точка отново имаш богат избор от компании.
И пак се връщаме на въпроса, кой кое намира за рационално. На някой му е по лесно с Алианц, понеже са там на място и понеже Шкода бачкат с тях по лизингите и затова и толкова активно ги препоръчват. Аз лично за най-рационално намирам да взема най-добрата финансова оферта от застраховател, който "плаща щети".
За моя RS, който дойде миналия месец Алианц искаха близо 3000 лева премия годишна. При мой брокер, с отстъпките дадени ми от него, сключих каско за 2000 премия. На мен рационално ми беше да спестя 1000 лева на годишна база, за една и съща услуга.
Решението е изцяло твое, имаш си пълна свобода на избор щом колата ти е платена кеш. Предполагам ще чуеш много разнопосочни мнение по темата.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Моето лично мнение е има ли в името на застрахователя "инс" задължително да се бяга далеч от него...
Изображение
someone87

Шкода Новак

Мнение от someone87 »

Като цяло всички гледат едно - да ти вземат парите, а после все да се заядат за нещо и да не изплатят щетата.
Бил съм и при най-скъпата оферта за колата, бил съм и при най-евтина оферта (спрямо СДИ) за колата. Обслужването и зациганяването е било все едно и също.
Аватар
Grozdev

Škoda Фен

Гараж: AUDI A6 50TDi

Мнение от Grozdev »

Само да вметна SDI, не е застраховател, SDI е брокер, две коренно рязлични неща са.
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Може ли да ползвам за едно питане - ЕТ лизинга как овехтява автомобила? Т.е. как намалява каското при тях? Ясно, че процента е висок, но каква цена взимат от втората до петата година? Ако първата година имам 4.9% върху 70к, през втората за колко застраховат? А през 5тата?
Колебая се дали да не взема ЕТ лизинг за удобство.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

На мен ми обясниха докато е в лизинг овехтяването е по-малко, за това и търговецът постоянно си цъкал някакъв минимален лизинг на личния автомобил. Нямам опит все още с това, но ще я взема частично на лизинг.
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Tuscany написа: 02.11.2023, 06:11:39 през втората за колко застраховат?
10 % овехтяване на година.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”