Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Има предвид, асфалта да е мокър, а не със сняг.
Прав си. Друг цвят линия съм гледал. И все пак в моя случай, летните държат повече от зимните. Може проблемът да е в гумите, макар че са на 3 сезона.
Прав си. Друг цвят линия съм гледал. И все пак в моя случай, летните държат повече от зимните. Може проблемът да е в гумите, макар че са на 3 сезона.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Абе незнам какво е имал предвид адаша, ама знам какво виждам аз - Мократа гума е номер 1 при силен снеговалеж.
Сега да уточня, че въпроса "какво е искал да каже автора" най-често ме е довеждал до 2-ка в бележника. Мисля вече е ясно защо.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Так е. Обаче пък точно тази сутрин тук учудващо валя тихо и равномерноЦецо75 написа: 07.04.2025, 21:26:36 Варненци между другото познават прекрасно това явление - сух асфалт и преспи по метър дълбоки едновременно.
И до късния след обед вече бяха дори сухи улиците.
А по темата: Спора е безкраен. И едните и другите сте прави
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Аз само да вметна, че нещо почнахме всички да пишем по един ОПРЕДЕЛЕН начин. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Само СПОРТЛАЙН и тесни...цвички
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Не там,ама близо.По Малинов,бях.За двеста метра мост не мисля,че е проблем.А,за посока Самоков,чак кишавица не видях към 8ч.chill написа: 07.04.2025, 21:09:54 Става въпрос за Семов - моста покрай метрото. Там конкретно ли си минал?
Иначе към 6 след Кокаляне беше кишавица и прогресивно си ставаше истинска зима посока Самоков.
Доста се преекспонират нещата.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Не знам колко се преекспонират,ама гледах сутринта няколко коли на моста за летището,са играли на карамбол с мантинелата.
- chill
- Гараж: Дакел 280
Затова поствам снимки. Както се оказа, не ме е метнал моя приятел. Спомена също, че е бутал двама с летни гуми, които имали зор да потеглят. Виждаш, че потвърдиха и други хора снега на моста.
Към Самоков беше много хлъзгаво и непредвидимо. Влизаш в завоя в двете мокри линии (отстрани киша) и по средата на завоя петно киша и сняг. Нормални неща за този път в тези условия и толкова рано сутрин. На връщане след 10 вече беше само мокро и спокойно се караше бързо.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Нямам сили да го прочета, камо ли да пиша. Само да кажа, че Форумът е топ интересен (като любител на четенето на фантастика и фентъзи).
@Цецо75 съжалявам, че имам само 2 палеца, бих ти дал и повече![good [smilie=good.gif]](./images/smilies/good.gif)
Безаварийно шофиране на всички колеги.
@Цецо75 съжалявам, че имам само 2 палеца, бих ти дал и повече
Безаварийно шофиране на всички колеги.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
dando
- Гараж: Superb 3 1.8 TSI
Здравейте,
Имам дилема за летните гуми на Superb 3 с предно предаване, бензин.
В момента е с фабрични за колата Conti Premium Contact 5 в размер 215/55 R17.
С DOT 2119 са, но общо са карани 3 сезона с общ пробег около 15000 км.
Преди почти 2 г. и 10000 км Мони в Обеля ги балансира, но сподели, че самите гуми не са много качествени и е възможно да има леки вибрации. Произведени са в Чехия и са вградени в Супърб за немския пазар, не знам дали това има значение.
Не съм забелязал сериозни проблеми в пътното поведение, може би действително има съвсем леки вибрации при скорост над 110-120 км/ч, но ми е трудно да преценя дали не е от лошите пътни настилки.
Спомням си, че последното лято не е имало проблеми в мокро време и при по-интензивно спиране, но аз карам спокойно и съобразителност, така че за щастие не е имало и много ситуации.
Иначе гумите са в добро състояние, с достатъчно дълбок грайфер и без следи от нацепване или повреди. Съхранявани са в гараж при температура над 7 градуса през зимата.
Този летен сезон очаквам малък пробег с колата, вероятно под 4000-5000 км.
Заради това си мисля да предприема следното:
1. Монтирам ги на колата директно, карам известно време.
2. Ако забележа проблем в баланса, посещавам Мони за баланс и почистване на главините.
3. Ако има проблем с пътното поведение, купувам нови гуми и ги сменям.
Има ли смисъл според Вас да направя директно 2 или 3?
2 ми се струва донякъде ненужно, предвид състоянието на гумите и цените за баланс. 3 би било по-оправдано, понеже разходът за баланс отива все пак за нови гуми, а не за такива към края на живота си.
Благодаря!
Имам дилема за летните гуми на Superb 3 с предно предаване, бензин.
В момента е с фабрични за колата Conti Premium Contact 5 в размер 215/55 R17.
С DOT 2119 са, но общо са карани 3 сезона с общ пробег около 15000 км.
Преди почти 2 г. и 10000 км Мони в Обеля ги балансира, но сподели, че самите гуми не са много качествени и е възможно да има леки вибрации. Произведени са в Чехия и са вградени в Супърб за немския пазар, не знам дали това има значение.
Не съм забелязал сериозни проблеми в пътното поведение, може би действително има съвсем леки вибрации при скорост над 110-120 км/ч, но ми е трудно да преценя дали не е от лошите пътни настилки.
Спомням си, че последното лято не е имало проблеми в мокро време и при по-интензивно спиране, но аз карам спокойно и съобразителност, така че за щастие не е имало и много ситуации.
Иначе гумите са в добро състояние, с достатъчно дълбок грайфер и без следи от нацепване или повреди. Съхранявани са в гараж при температура над 7 градуса през зимата.
Този летен сезон очаквам малък пробег с колата, вероятно под 4000-5000 км.
Заради това си мисля да предприема следното:
1. Монтирам ги на колата директно, карам известно време.
2. Ако забележа проблем в баланса, посещавам Мони за баланс и почистване на главините.
3. Ако има проблем с пътното поведение, купувам нови гуми и ги сменям.
Има ли смисъл според Вас да направя директно 2 или 3?
2 ми се струва донякъде ненужно, предвид състоянието на гумите и цените за баланс. 3 би било по-оправдано, понеже разходът за баланс отива все пак за нови гуми, а не за такива към края на живота си.
Благодаря!
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
ако и зимата карате толкова, защо не обмислите всесезонки?dando написа: 09.04.2025, 10:32:56 3. Ако има проблем с пътното поведение, купувам нови гуми и ги сменям.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Мен ако питаш, продай колата
Шегувам се.
Аз лично никога не съм ползвал гуми повече от 4 години, па какъвто и ще да им е пробега
Но, това съм аз. А ти какво ще направиш, си е единствено твой избор. Все пак са само на 7 години тези гуми![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Аз лично никога не съм ползвал гуми повече от 4 години, па какъвто и ще да им е пробега
Но, това съм аз. А ти какво ще направиш, си е единствено твой избор. Все пак са само на 7 години тези гуми
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Чисто нови гуми на 7 години ...
Колега, ако съдиш по една гума, че е в добро състояние по грайфера значи има някъде ... сериозен проблем. Мой съвет е: купи си новички гуми. Дали ще го направиш си е твой избор де.dando написа: 09.04.2025, 10:32:56 Иначе гумите са в добро състояние, с достатъчно дълбок грайфер и без следи от нацепване или повреди. Съхранявани са в гараж при температура над 7 градуса през зимата.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
-
atanas4
- Гараж: Skoda Superb III 2.0 TDI (190 кс) DSG6 4x4;
Citroen C5 I 2.2 HDi (133 кс);
Citroen C3 I 1.4 HDi (90 кс)
Много разбирачи тука. Забравихте гладните години. Едно време повечето хора караха с гуми втора употреба и имаше по-малко ПТП.
Всеки сам си преценя - като знае, че гумите му не са тамън, няма да настъпва. Е, има млади шофьори, пенсионери и ахмаци, но става въпрос за общия случай...
Всеки сам си преценя - като знае, че гумите му не са тамън, няма да настъпва. Е, има млади шофьори, пенсионери и ахмаци, но става въпрос за общия случай...
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Даже ги нарязвахме наново.
GUNTER SERVICE